Så har vi...

...Fredag igen då =)

efter en bra arbetsvecka, känns som om jag kommit ikapp lite med saker som varit liggandes, så är det då fredag och kortdag idag! det jag ser mest fram emot me helg är inte o va ledig egentligen utan att jag kan få sovmorgon =))

jag min morgontrötta människa är inte riktigt van ännu (frågan är om jag nånsin blir det?) att gå upp så tidigt som 5.30. Decibel däremot har lärt sig tiden så hon kommer ugnefär två min innan klockan ringer och gossar in nosen under mitt täcke... sötisen! jag är ganska svårstartad men när vi väl kommit ut så är det ju så skönt!

igår hade martin fotbollsträning och jag tänkte att det är ju ett bra tillfälle o träna D i att vara med bland folk, barn o bollar, utan att få va med o leka med dem... Det gick jättebra!
Började med att gå iväg från planen ut på ett fält o leka. Passade på att träna lite med.
Sitt o Stanna sitter fint, hon sitter still o jag kan brukar knata iväg en sisådär 4-5 meter, hon stannar tills jag säger varsegod eller kom =) då kommer hon flygande!
Vi hade jättekul igår och hon fick både sitta o ligga o stanna. Ligga är lite svårare men det går! =)
Sen har hon börjat kunna skillnaden på "kom" och "hit" vilket jag tycker är lite kul, kom säger vi oftast och det är samma innebäring som när vi visslar på henne med pipan. Hon kommer, och sätter sig framför mig och tittar på mig, o då kommer belöningen. I form av godis/bus/en klapp/ett varsegod o spring o lek igen/eller att matte sätter sig på huk o pussas lite =) finns verkligen hur många sätt som helst o belöna en så go o glad hund på =)
"hit" menar jag lite mer bestämt att jag vill ha henne vid min sida, som när hon går fot... leker in det med henne genom att gå samtidigt som jag säger hit, då kommer hon o så säger jag gå fot, o fortsätter. då hamnar hon liskom i "hit"läge automatiskt och det har fungerat jättefint, så nu börjar hon kunna "hit" även när jag står still o ropar in henne =)
det är härligt o lekträna med en hund som är så lyhörd, som liksom verkligen vill och tycker livet är roligt =)

i övrigt så lärde vi oss lite vad gräva är igår med, fanns nämligen fullt med sorkhål på ängen o OJ va spännande de va att gräva i =)) hon va helfjollig o jättesöt me jord över hela nosen när hon kollade upp, tyvärr han jag inte med me kameran, nästa gång martin har träning där så ska kameran va beredd :P

fotbollen då!? tja hon fick ju leka av sig först o sen fick hon faktiskt va lös bredvid planen o hon lyssnade så fint så, va inte in på plan en enda gång, försökte kanske två ggr men de räckte att jag lockade lite lätt på henne så vände hon o kom till mig. Kärlek!!!

Kvällen igår blev lång! vi kollade på Avatar. Helt oki film i övrigt!! men blev sent så imorse va man TRÖTT! men men nu är de ju helg så!

o decibel då, hon är då så trött på kvällen så när vi ska ut på sista kissturen vill hon helst att vi går utan henne ;)

ne nu har de blitt långt de här inlägget... ska ta o avsluta me o önska alla en rolig sista april!! vi ska bara ta de lugnt o grilla lite o umgås me vänner :)

hej o hopp på er!

trött va jag igår...

somnade kring 21 i soffan *ler* så idag är jag piggare!

Hade besök av malin o lilla viktor igår, vi var bla till lekparken och lekte. Viktor ville hålla Decibel och strosa runt, undra vem som gick med vem ;)

annars är de mest lugnt =) förutom att jag kände mig duktig i morse som både han med promenad, disk, damsugning, golvtorkning, utfodra barn, mig o hund med frukost och köra barnen till skolan innan jobbet :D

nu på em blir de BARA slappa, promenad, umgås o laga mat =))

ha de gott!





God morgon sommaren =)

Vilket härligt väder! på morgnarna när vi är ute halv sex, jag o Decibel. Då brukar de va lite kyligt så har vinterjackan på mig, men i morse, då blev de varmt o ha den! hade räckt med tshirt o en långärmad! och vet ni, DÅ är det sommar tycker jag =)

Vi tog ett varv i elljusspåret hemma, det är 2,5 km. Känns lagom så där på morgonen =) vid ett ställe finns det en vattenansamling, en liten pöl på några meters längd och kanske två meters bredd... när vi passerade idag så liksom "kokade" det i vattnet! såg helskumt ut så jag gick närmre... Det bubblade som bara den i vattnet och efter en stund så såg jag ju att det var fullt, o då menar jag fullt! av Grodor och massa grodrom... antar de har vårkänslor ;) när jag tittat en stund så slutade de röra sig, de kände väl att jag och Decibel kollade så de gömde sig =)

Idag har jag haft cykelpremiär, cyklade till jobbet. Riktigt skönt! hoppas bara jag inte får ont i knät nu... skulle va skönt o kunna cykla varje fin dag =))

Igår var det fullt hus hemma, många som ville gratta "gubben" när han fyllde år =) tårta o bullar osv blev de! en Trevlig kväll, minst sagt! =)




Hoppas ni får en bra dag i dag!


Hej Hopp


grodrom...

Helgen... o idag måndag =)

Fredagen va riktigt Fredagsmys som jag skrev tidigare. Att få komma hem så där till dukat bord och bara mysa och ha en lugn kväll själva är inte fel de inte!

Lördagen var det skogstur me vovve och trimmning, sen på kvällen så var vi till Linnea och åt Tacosmörgåstårta :P
Sen bestämde vi oss för utgång på kvällen, blev jag, rickard, linnea, erika, daniel o magnus som tog oss ut. Hade en trevlig kväll =)

Söndagen var de fika hemma i solen på altanen, så härligt väder ju =) varmt o skönt! Decibel njöt av att vi alla var ute tillsammans, barnen lekte med henne och sen kom grannen över me sin ena hund, Rex. de två jyckarna busar o rusar runt så man får akta sig så man inte blir ikullsprungen, de har riktigt kul ihop, ända till Rex tar någon utan Decibels favoritleksaker, hennes rep tex, OJ va hon kan låta elak o göra utfall mot honom då, men han bara leker vidare. :)
Hon har blivit jätteduktig ute på gården, om hon är på väg över mot någon granne eller ut i skogen på baksidan är det bara o säga att nej stanna här du, då vänder hon o stannar på gården, igår fick vi dessutom testa när det kom hund me matte där ute på baksidan. Först ville hon inte riktigt lyssna utan fortsatte smyga bortåt men så höjde jag rösten en aning o då vände hon, såååå himla duktig =)) känns bra!

Har varit en så underbart skön helg, sovmorgon, mys och kärlek,  vi har verkligen ägnat oss åt varandra och det behövs ju ibland, sol och släkt o vänner... är skönt o verkligen ha en hel helg ihop =))

Idag måndag, jobbar och har röjt undan massa "gamla" måsten, såna där högar ni vet som blir liggande... känns så skönt o ha städat undan =)) skrivbordet rent o snyggt :P härligt!
efter jobbet blir det hem o äta tårta, för idag fyller ju Rickard år! blir massa folk idag me, hoppas solen är framme då så vi kan vara ute idag igen!
åh jag älskar våren =)

ha en bra dag!!

Trimmning =)

Igår kväll var jag o malin till falun o lyssnade på Fredrik Steen som hade föredrag. För er som inte vet så har Fredrik levt med hundar hela sitt liv och jobbat mycket med bla att träna polishundar, idag är han väl mest känd som hundcoatchen från Tv :)
Föredraget var helt oki, även om det kändes lite som att det var på lite väl mycket nybörjarnivå för oss (haha lät skrytigt, men faktiskt, han pratade mycket om saker som jag anser är självklara, som jag anser att om man inte försår de, ne då ska man nog inte ha hund... Men kanske inte alla ser det som sunt förnuft som jag gör, va vet jag :) De va vilket som intressant och han va trevlig o lyssna på!

Efter falun åkte jag hem, då hade världens bästa rickard gjort mexicansk kycklingpaj och sallad, dukat fint och öppnat en flaska rött vin. Vi hade en mysig kväll framför tvn med god mat och mycket prat, mest om hundar haha jag blev väl inspirerad kanske =)

Idag väckte Decibel mig kring 6.30 då tog vi bara en kort promenad och sen hem till sängen igen, SOVMORGON. oj så skönt det var! vi låg till 9 idag, kan inte ens påminna mig om när tom rickard sov så länge *skönt*

Hunnit med o baka lite inför stundande kalas, samt städat och varit på djuraffärn och köpt trimsaker till Decibel.

Trimmningen då!
ja ni,... det var första ggn jag någonsin trimmat en hund, Decibel stod riktigt still o fint. Rickard fick dock va med o hålla henne lite. Vi ställde upp ett bord på altanen och stod ute i solen.
Hon vände bort huvudet lite och ville inte riktigt va med när vi klippte öronen, men det gick bra. Tror Decibel var duktigare än mig ;) va lite svårt o veta hur man ska stå o så där för o komma åt på bästa sätt, men tror resultatet blev OK. Behöver nog inte skämmas över henne iaf =))

Martin har föresten bestämt att vi MÅSTE köpa grönt och vitt garn och be moster Erika sticka honom en bragehalsduk, sen ska Decibel oxå ha en, för han vill att hon är hans lags maskot när de har matcher i sommar. Tja varför inte, hon kasnke klär i grönt ;)

Ne nu ska jag hämta Erika jag sen ska vi hem o fixa paket innan vi ska gå hem till Linnea och fira henne. Hon fyller 30!! oj oj och nästa år är det min tur! tiden går fort när man har roligt =)))

Ha en bra helg alla härliga människor där ute!


TABBE!

Dagens tabbe, årets tabbe, livets tabbe!
ja herregud så PINSAMT! Jag brukar inte skämmas så lätt, brukar sällan bli röd i ansiktet och tycker inte så mycket är pinsamt. Men idag vete sjutton om inte kinderna ändrade färg när vi insåg vad vi hade gjort! pinsamt! =)Tur älskade syster kunde lösa det åt oss!

Vad som hänt!?
Jag o en kollega gick ut o åt på lunchen idag, tänkte att ja men vi testar YA! och det var jättegod mat! kan varmt rekomendera stället! *tummen upp*
iaf så åt vi upp vår goa mat och så började det trilla in folk, så vi tänkte att vi tar kaffe på kontoret så kan nån annan få ta vår plats, så gick vi.
Väl tillbaka på kontoret så hängde vi ifrån oss jackor o väskor och det var då kollegan kom på vad vi hade gjort! vi hade gått UTAN O BETALA!
shit jag trodde jag skulle dö, tänkte direkt vända o springa tillbaka, men då vi är kort om folk och nästa gäng skulle ut på lunch så ringde jag syster som ju jobbar där och bekände vår skuld *skäms*
Samtalet slutade i skrattsalvor, skrattade så tårarna rann,,, ja herre gud, nu har man testat springnota oxå :P
MEN syster skulle genast gå o betala för mig o kollegan så vi slipper diska ;) va väl en himla tur linnea jobbar där,,, men jag kommer förmodligen aldrig gå tillbaka, vilket är synd för de va riktigt go mat! va inte därför vi smet från betalningen, för o slippa betala äcklig mat alltså, hade och ska, gärna betala maten =))



Piiiiiinsamt!

luktar nybakt =)

ja nu luktar det bullar hemma, har vart lite duktig o bakat lite =)

o medan jag bakade så var Martin ute med Decibel på baksidan och lekte, de kastade boll oxå testade martin att få Decibel att hoppa över ett hinder, från att hon inte rikigt vågade gå fram till det så fick han henne att hoppa över, duktig är han! tålmodig, snäll o gullig med henne, de verkade ha riktigt kul! stod o smygkikade från altanen då o då =))
Känns så underbart att kunna ge barnen upplevelsen att växa upp med hund. Kommer ju själv aldrig glömma min bästa vän i barndomen, Ezzy.... har sååå många härliga minnen av henne! och att kunna ge barnen något liknande om de vill, ah det känns så bra.

dagen idag har sett ut ungefär så här....
5.30 - en våt puss på kinden och sedan en ett varmt hundansikte som pressades in under min kind
5.40 - promenaden börjar, mycket koppel idag för träningen men även springa lös förstås.
6.25 - hemma och in i duschen, sen väcka martin o frukost
7.30 - jobbet
11.40 - kycklingsallad *mums*
16.00 - flexade ut från jobbet, handlade hämtade Decibel åkte till pappa =)
18.00 - middag, fattiga riddare.... martin va glad :)
18.30 - baka bullar, martin lekte me D och rickard städade :)
20.00 - borsta vovve o klippa klor (hon är såå duktig)
20.30 - stoppa martin i säng o slappa ner sig i soffan...

snart blir de en liten promenad o sen sooooova! så trött o jag vet ju att imorrn kring 5.30 kommer den varma nosen =)

nemen gnatt på er =)

Tragiskt...

tragiskt, så tragiskt det kan bli, ändå räcker ordet inte till, det känns som ett klent ord i sammanhanget... En kollega till mig (dock från ett annat kontor) avled igår i cancer. hon blev 33 år... två små barn har hon och tankarna blir att snurra... det är så fasansfullt, så orättvist så FEL. Jag kände henne inte, har bara träffat henne ett fåtal ggr, pratat med henne i tel någon gång... men tankarna blir ändå många, och jag lider med de som var henne nära, lider med hennes familj och tårarna stiger till ögonen när jag tänker på vilken ångest hon måste ha haft på slutet, tänker på hennes små barn... tragiskt är ett litet ord i sammanhanget men det är ändå ett ord som någorlunda beskriver det hemska som hänt...



Idag är det onsdag. jag var sååå trött i morse när klockan ringde! men tror Decibel lärt sig att när den ringer, då får hon komma ut! för direkt den ringde så kom hon fram till sängen o gossade in sin nos i min hand o mitt ansikte. Hon är för go när hon kommer på morgonen och säger god morgon, hon är så kelsjuk så hon skulle nog helst vilja krypa innanför skinnet på mig =)
vi tog en skön skogstur och sprang bland annat ihop med ett rådjur, en himla tur Decibel lyssnar så fint som hon gör för hon var lös! usch blev lite rädd att jag skulle bli utan hund men tydligen är jag iaf roligare än rådjur eftersom hon valde att komma till mig istället för att springa efter rådjuret iväg till skogs!!

ikväll ska jag jobba över, vi har möte så kommer väl hem kring 21... blir en lång arbetsdag, men måste åka hem en sväng på em o ta ut lillflickan, för rickard slutar 19 idag, o vägrar då låta henne va själv från de han börjar efter lunch tills han kommer hem, så åker från jobbet o tillbaka igen, tur vi har flexmöjligheter :) så får vi hoppas det är ett givande möte sen!

i morse va de provtagning på sebbe igen, hoppas det såg fint ut, ´håll en tumme e ni snälla!!! väntar kallese till sthlm o huddinge sjukhus snart, är dags för ett besök dit igen i maj,,, tur iaf att lillkillen tycker de e skoj o ¨åka till sjukhuset i sthlm, för de gör inte jag,,, tycker de e långt bort, men visst. bra o trevliga läkare o sköterskor har han där iaf =)

ne nu ska jag jobba på jag!



ta hand om dig själv, nära o kära. ta tillvara allt bra du har i livet. livet kan vara så mycket kortare än vi tror, bättre att må bra idag, än att planera in att försöka göra det sen!

En UnDerBar MorGoNsOL!

Idag var en härlig morgon! jag o Decibel knatade iväg upp i skogen, solen sken, fåglarna kvittrade och tanken slog mig, så här borde alla börja sin dag. Då skulle folk må så mycket bättre :)

Vi knatade runt och hade det skönt, Decibel luktade på livet, hon verkar fundera på vart all snö är, för hon blir så glad när hon väl hittar en liten snöhög som är kvar! och idag gick vi fram till en liten liten bäck, o den va precis hur spännande som helst, hon är så himla söt när hon springer runt och är så nyfiken på allt =)

nå väl, en udnerbart härlig start på dagen. nu ska jag jobba jag!

slänger in lite bilder från morgonen =)

weee jag nästan flyger fram :)

OJ vad är detta?!

så skönt o vara ute i skogen, även om snön snart är borta =)


En tRevLiG lÖrDAg...

...Har jag haft =)
började dagen med att gå ut en riktig kortis med fröken D. utanför knuten på kissning bara. sen gick jag in o kröp ner i sängen igen. SOVMORGON! så skönt! klockan var runt halv nio sen när jag gick upp =) då var rickard på jobbet, sebbe i soffan o Decibel sov på sin plats, hon kanske med gillade sovmorgon :)

Gick upp o klädde mig sen tog jag ut D på en promenad, vi gick upp i skogen så hon fick rusa runt o lukta på allt spännande, sen när vi kom hem så va de bara o kavla upp ärmarna... såg hemskt ut hemma. diskbänken va full och golvet skitigt... men någon timme senare så kände man igen hemmet igen =)

Packade in sebbe o decibel i bilen så for vi ner till barnens hus, sebbe köpte present till en klasskompis som skulle ha kalas, sen körde vi genom en biltvätt på vägen hem :)
va väldigt spännande o lite otäckt tyckte Decibel först, men efter en liten stund la hon sig ner o sov så var väl inte så väldigt farligt =)

efter lunchen (smörgåstårta som va kvar från igår, mums) så lämnade jag sebbe på kalas och fcor sen till malin på en kopp kaffe, decibel o bilbo fick leka lite, de e så söta =)

sen hämtade jag martin i uvbergsviken, han har varit på övernattning me scouterna, de verkade ha haft de skoj =) han trivs bra me att gå på scouter!
åkte hem me martin o då¨kom pontus hem på besök, vi tog Decibel på en promenad till skolans gymnastiksal där sebbe va på kalas, skönt o komma ut o gå ett par ggr om dagen =))
va lite regningt men ändå skönt ute!
o med trevligt sällskap blir ju prommisarna ännu trevligare =)
efter motion fick de bli kaffe!!! gott! sen kom även linnea o saga hem, vi drack kaffe, snackade o umgicks samtidigt som jag gjorde potatis sallad, kycklingspett o sallad! sen när rickard kom hem från jobbet så grillade vi kycklingspetten o åt mat tillsammans!
med andra ord, årets grillpremiär är avklkarad, GOTT GOTT GOTT me grillat :P

nu ligger en trött decibel o sover, hon har lekt me saga o linnea på kvällen så hon är trött, barnen ska snart sova o sen är de min o rickards tur o få slappa =)

hoppas ni haft en lika härlig lördag som jag ! :)

hej hopp

solen

sitter och tittar ut på solen, längtar hem en aning... ska bli skönt o komma hem efter jobbet, svida om och sen ta en promenad =) få njuta lite av frisk luft o sol innan den går ner för kvällen!

vi hade det bra på kryssningen, men visst längtar man till hem o hus, barn o djur allt!! även om både barn o djur hade det bra så längtar man ju till dem...!

i morse hade jag o decibel en härlig myspromenad, hon tycker det är kul när snön har smält tror jag, finns SÅ mycket att lukta efter! men sina behov, de vill hon helst uträtta i de små snöhögarna som finns kvar, så får se hur hon ska göra när de sista skvättarna snö smält ;)

ne nu ska jag jobba vidare jag så man får åka hem till barnen, som för övrigt nog skulle cykla hem själva tidigare idag, varför vara kvar till jag slutar liksom, martin har ju nyckel så de ville hem tidigare, vilket väl är skönt att de kan =) o katterna o hunden förstås! i helgen ska jag träna katterna på att gå in o ut genom kattluckan som rickard satte in igår :) spännande!

martin ska ägna kvällen åt scouterna och en övernattning, jag o sebbe o rickard får väl ha mysfredag själva då...

ååååh vill ut i skogen. NU.

Tänk...

...vad man saknar sina underbara små när man är iväg utan dem... Gnatt mina älskade barn :)

På väg...

Sitter på bussen, rickard läser tidning, jag käkar godis och bloggar, grabben bredvid, ca 5 år, lyssnar på arvingarna i sin bärbara cdspelare, arvingarna liksom, vars e världen på väg :) nå han är lite triggad verkar de som, för arvingarna spelas på båten sen, yeay! Lämnade barnen hos mamma innan vi for, de är så stora, ändå är det alltid med viss saknad jag lämnar dem ifrån mig... Mina älsklingar ju! De absolut bästa barn som finns! Martin va lite avundsjuk för att vi ska få spela på spel på båten men de ser fram emot o va med mormor, kjell o johanna :) decibel lämnade vi hos frugan och mika. Deras bilbo blev lycklig när hon kom :) lika vemodigt o lämna henne, he he hon är ju liksom mitt barn nu hon med :p men vet ju att även hon kommer ha det bra..! Ne nu ska jag luta mig tillbaka o lyssna på musik! Hej hopp!

aj...

vilken härlig start de va på denna dagen då...
strax innan 4 satte den då mycket omtyckta katten Alf igång att skrika... försökte ignorera honom en stund men det gick inte, så klev upp ur min sköna säng för o släppa ut katten.
När jag gick upp så ja då vaknade ju Decibel med, hon följde mig till dörren så skulle jag släppa ut katten, som VÄGRADE gå ut för att Decibel va bredvid mig, fjantkatt! han kan då gå in o ut på dagarna även om hon står bredvid men inte inatt, han sprang o gömde sig, jag jagade rätt på honom o fick ut honom, o när han väl va ute, så ja då hade ju Decibel hunnit vakna o självklart vill hon kissa då, så släppte ut henne med på baksidan så hon fick kissa, sen gick vi o la oss igen... Men kunde jag somna om?! nee bara låg o va irriterad på katten som väcker mig VARJE natt. undrar ibland varför inte rickard bara kan vakna o gå upp, men han sover trots kattens skrikande. *suck* men SNART ska det in en kattlucka så får han gå ut bäst han vill på nätterna medan matte sover =))) *längtar*

5.30 ringde klockan o de va dags för mig i Decibel att gå ut en sväng =)
igår kväll när vi var ute så var hon precis hur sprallig som helst men idag var hon lite lugnare igen, vi kastade lite boll uppe i skogen lekte o busade =) sen gick vi via en cykelbana hemåt, hade henne lös då det den vägen går rakt genonm skogen, tränade lite "fot" jätteduktig är hon, har man lite godis i handen går hon fot hur lätt som helst, o nu gick vi lite även utan godis, bara genom prat o beröm och hon gick jättefint, vi testade o springa lite en bit o de gick bra, sen plötsligt såg hon någe skoj i diket o sprang rakt in framför mina fötter så jag föll som en fura rakt i asfalten... AJ. skrubbade mig fint på ena handen, o Decibel, ja hon såg mest fundersam ut, undrade väl varför jag är så knäpp så jag springer på henne ;) o sen undrade hon nog vad jag gjorde på backen med, är ju mest småhussarna som brukar kravla runt o leka i snön annars ;)

ah de va en blandat bra o dålig start på dagen ;)


ut o rida ikväll, hoppas jag inte ramlar av eller någe sånt nu bara,,, hehe tar nog sadel för säkerthets skull :P längtar till Decibel blivit äldre o mer van mig och även hästarna så småningom, ska bli kul o kunna ta med henne ut =)

ha en bra dag på er =)

Lagom seg =)

Idag har varit ännu en härlig dag!

Är som jag sa till "frugan" tidigare -Jag är så himla nöjd med livet!! En underbar sambo, två härliga barn, ett hus jag trivs så himlans bra i, ett jobb jag tycker om att gå till, körkort o bil, en härlig familj faktiskt två härliga familjer då jag ju har rickards med, härliga vänner, Lindas hästar att pyssla med och nu även hunden jag velat ha sedan jag var i 11 års åldern och pappa fick lov o göra sig av med vår Ezzy. Livet är komplett, eller ja, så gott som iaf....... Finns så mycket positivt o bra i livet om man bara tänker till lite, är så lätt att ta saker för givet när man väl har dem, ibland är samtal som det vi hade idag så nyttiga, där man verkligen njuter av livet och säger högt hur mycket man faktiskt trivs och hur mycket bra man verkligen har runt i kring sig! självklart vaknar man ibland och tycker det mesta är kass... MEN egentligen, OJ va bra jag har det =)

Började morgonen med den numera obligatoriska  promenaden med lek,bus o självklart rastning. Hon är då helt torr nu verkar de som, inga olyckor på nätterna och har inte varit några på dagtid sen långfredagen heller, trots att hon varit hemma själv lite för o öva, går jättebra! ännu kan det såklart komma en olycka, hon är ju fortfarande "bebis" =) men är ju skönt så klart när det inte händer olyckor =)

efter morronpromenaden så väckte vi barnen och gav dem o decibel frukost samt vinkade hej då till husse när han for till jobbet. Lämnade barnen på fritids en sväng o for sen till Frugan o åt frukost me henne o viktor, mika sov efter nattskift. Sen for jag o Fru till stallet och red i det underbara vädret!!! såååå skönt! så himla skönt =)
vi tog en ganska lång men långsam tur, skrittade i stort sett hela tiden!
tog lite kort gjorde vi med, me våra mobiler (bra det där me snöre på den!) :P ah lite tok blev de som vanligt när vi två umgås! slutade med att malins mobil åkte i backen =( men hon flög av hästen o tog upp den o gjorde ren den, sen skulle hon upp, vi red barbacka! o hästarna är ju inte så jääättestora då de e islänningar, men oj va vi skrattade åt att de va så svårt o komma upp, tror hon kom upp på 5-7 försöket någe sånt ;) inte lätt när man börjar bli gamla och stela och inte har vanan inne som när man var yngre o red JÄMT! slutade med att jag sa att man egentligen ska hoppa av emellanåt bara för o öva på smidigheten o hoppa upp... de skulle jag INTE sagt när jag hade frun med mig för de slutade ju med att hon tyckte minsann de va min tur o testa så jag hoppade av o fick sen skrattandes försöka kravla mig upp, gick efter några om o med, ska nog verkligen öva mer =)))

efter ridning så hämtade jag barnen så åkte vi hem till decibel, lekte på baksidan med tennisbollarna o hade riktigt skoj, sen kom linnea, saga o bertil hit på kaffe. Alltid trevligt med besök! Saga lånade min telefon o kollade på kort, hon verkligen älskar att kolla på kort tror jag =) Finns en del bilder på Decibel där i ( nehee tänkte ni nu va?! nå jag erkänner ju iaf att jag mest babblar om nya kärleken, blir lätt så) i alla fall så kollade Saga på kort och säger - Åh här är PUSSIBEL!! ah varför inte, nog är hon en liten PUSSIBEL allt, hon älskar att pussas så blev ju rätt fast de blev fel =)) sötsaga!

Nu har vi ätit o barnen lagt sig, dags o slappna av i soffan för mig o rickard. Decibel sover redan sött i sin biabädd här bredvid soffan. Blir en kisstur igen sen innan riktig läggdags i bädden i sovrummet.

gnatt på er!!


Leka ute med småhussarna är härligt =)

GLAD PÅSK

Har vi haft! I fredags var vi till mamma hela familjen och åt påskmat. Lika gott o trevligt som det alltid är att umgås med familjen =) Vi promenarade dit, är ju toppen o ha hund, hela familjen blir o röra sig så mycket mer än annars, vi hade säkerligen tyckt vädret va för dåligt o gå i och tagit bilen om inte decibel varit här =)
Decibel va lite busig, lyckades stjäla lite skinka från bordet när ingen var i köket, nå väl, klart de lockar när maten doftar så gott!

i går va vi till rickards syster på mat, trevligt även o umgås även med den familjen! tycker om hans familj, lite tråkigt bara att svärmor inte kunde va med, hoppas verkligen det blir bra snart!!

Skjutsade barnen till roger igår kväll, de ska vara där till måndag. sen kommer de små (stora) liven hem till oss igen :) roger ska på utbildning så de blir här även hans vecka =)

Dagen började med en liten promenad för mig o Decibel, sen skjutsade jag Johanna till stall och jobb. nu har vi hunnit äta frukost och ska väl snart ta en lite längre tur i skogen, är ju sååå härligt väder!
Blir nog en bra dag detta! solen skiner o det luktar vår ute =)

Goa Decibel då, hon växer in mer o mer i familjen, har hon verkligen bara bott här en vecka?!?! känns så mycket längre, hur var livet innan liksom?! man vänjer sig fort vid bra saker =))

slänger in lite kort på henne igen ;)


´Jag tycker om att bära saker, o att få bära en handske när man är ute o går, det är nog bland det bästa som finns, man känner sig ju så duktig då =)


Jag trivs rätt bra när lillhusse Martin myser med mig!


Jag har fått två nya kompisar, Minna till vänster o Bilbo till höger. Jag är rätt liten i jämförelse, men oj va skoj vi har när vi leker i snön =)

Tråk väder!

Ja idag var det inget höjdarväder ute!
Drog på mig mössan i morse när Decibel hade väckt mig o de va dags för promenad! 
brrr ruggigt värre ju!
Var lagom trött först när vi kom ut, klockan va ganska precis 5.30 när hon kom o buffade på mig, väckarklockan behövs inte när man har hund tydligen, hon är som en klocka nämligen! Vilket ju är kanon! är skönt me lite fasta rutiner mitt i allt det nya som hundägandet ju innebär.
När vi hade varit ute en halvtimme ungefär började jag piggna till, först gick jag som en zombie och Decibel fick roa sig med att lukta på den spännande världen.
Men sen när jag väl piggnat till så kastade vi lite kotte, JÄTTEKUL! hon springer o hoppar som en liten tok när man leker med henne, så himla söt =)
men vissa av hennes skutt gör så man undrar om det inte är en gnutta känguru i hundar!? är de månne släkt på håll?! =)

vi tränade lite smått på o gå fot med, några meter åt gången så där, hon verkar tycka det är jätteskoj när man tränar lite, det känns som om hon verkligen tycker om att vara till lags o få allt beröm! hon riktigt pratar med hela kroppen o tycker själv hon är SÅÅ duktig när man berömmer henne! är verkligen en jättehärlig hund att ha o göra med! =)

Igår hoppade hon dessutom in i bilen själv flera ggr, man får lirka en del o fjäska lite med godis. Men hon börjar förstå att matte blir jätteglad när hon hoppar in själv så då gör hon det. duktigaste lilltjejen ju!

Blir mycket bloggande om vår nya familjemedlem nu känns de som, men de får ni överleva ni som läser! kretsar ju rätt mycket kring henne nu så klart!

Ha en toppendag alla glada! o ha en RIGTIG GLAD PÅSK med =))

 

KRAM




RSS 2.0