SNarT!

Kommer min älskling hem! *ler*

sen kommer även lillsyrran hit, ska umgås me mig o gubben o käka lite tacos me oss! alltid skoj o umgås!

tidigare idag har linnea o lillSagan varit här. vi har bakat och kokat saft! varit sååå dutiga så ;)
innan de kom så städade jag, är ju pensionärsvarning när man är barnledig o gubben jobbar, alltså HELT ostörd på morgonen.... vaknar pigg o glsd o kollar kl, 7.50!! hallo! va ska man upp då o göra!!?!? nå ja har ju hunnit mycket iofs :D

imorrn ska jag städa klart för orkad inte ta golven idag, sen ska jag nog baka bullar o på kvällen kommer ÄNTLIGEN småttingarna hem =) en hel dag tidigare än vanligt, R skulle iväg på måndan.

nehe ska man börja me mat kanske, hacka lite sallad o krafs till tacosen :P ghaaa ska bli sååå gott! =)

hej hopp hoppas allt e på topp =)

blö!

fick just ett mail. min CD är försenad... suck. vill ha hem den NU!

igår var det fotbollsmatch! o brage vann igen! men vilken jämn match det var! sååå spännande! man stod bredvid o hoppade av spänning =)
så var det ju skönt så klart o träffa mina killar, saknar ju dem titt som tätt! :)

Fredag!! ledig helg, barnledig alltså... vilket innebär städaning! ah så skoj ska jag ha, rickard jobbar dessutom vilket verkligen betyder städning. hög musik, jag, dammtrasan o dammsugaren ;)
(synd min skiva inte kommit)

På söndag kommer barnen hem! ska bli skönt =)

nehe slut på lunch nu så ska sätta fart o jobba! mååånga kunder idag!! =)

hej hopp!



***** ibland bara måste man få ventilera, ibland bara måste man släppa på tankarna till någon. Du är rätt person där, du förstår mig, du lyssnar. Du tycker inte jag är dum i huvudet för mina tankar (eller du säger då inte det och du brukar säga vad du tycker) och jag känner framför allt, att det jag säger till dig stannar hos dig! tankar och verklighet är ju inte alltid samma sak, och där tror jag att du har förståelse och det betyder massor! för ibland måste man få ur sig tankarna och känslorna även om de faktiskt är åt skogen ;)
älskar dig syster! *****


GrÅTt!!

o Trist ute idag! o inte bättre när skruttDobby (bilen)  tydligen fick för sig o strejka igår kväll... läcker, eller kanske ska skriva pissar, ur sig styrservoolja! blööö tänkte cykla i morse men hallå! hade ju blivit dyngsur om jag cyklat så fick ta den kära gamla bussen... lagom kul.not. killen som körde frågade om jag skulle ha hel eller halv, alltså hallå! ser väl inte ut som 19 heller!! fast å andra sidan så som 28 årig tvåbarnsmor kanske man ska ta de som en komplimang ;)

späckat besöks schema denna vecka, mån var jag till pappa, tisdag till pontus, idag ska jag till linnea, imorrn ska jag träffa barnen för martin har match. sen e de tre dagar kvar, har förhoppningar om trevligt umgänge även de dagarna trots att gubben jobbar =) nåååån ska väl kunna stå ut med mig då med hoppas jag :P

håller kvar i mina frukostvanor även utan barn hemma vilket känns bra, orkar dagarna bättre igen =) o håller i mina promenader med, så va vet man, kanske till o med lyckas tappa nått kilo snart... *önsketankar*

ne fika nu ;) hej hopp

Hejja Brage!

De va såå duktiga igår! (igen) småkillarna! tror det blev 12-2 i matchen igår.! tappade räkningen hehe är så kul o kolla på deras matcher nu, även om de inte vinner, för nu spelar dem verkligen fotboll! de börjar bli bra samspelta som lag och martin gör framsteg! hade två fina målchanser igår, ena flög precis över ribban o den andra strök precis utanför stolpen. MEN han försökte och det var BRA spelat och det är ju det som räknas anser jag. han gjode oxå en fin målpass och var med bra i övrigt tycker jag. är roligt o få vara med o titta =)) älskade liten som blir så stor... =)
sebbe gillar oxå när martin har match, inte för att han tycker det är kul o se på utan för att isaks småbröder brukar vara med så de kan leka, och för att det finns bullar o saft o köpa ;) sötnöt!

i morse va vi trötta! både jag o grabsen! jag snoozade om någa ggr och sen va de nästan lönlöst o få liv i martin, sebbe gick upp direkt när han vaknade o klädde sig utan protester... martin va så trött så han nästan grät och orkade inte äta något utan fick macka med sig till frukostrasten. själv åt jag gröt med sylt som jag gjorde igår =) sååå duktig e jag hehe som kokade sylt på kvällen, ingen mängd sylt utan bara testade lite, har ju aldrig gjort sylt förut haha. nå ja, de va riktigt gött o ha på gröten, krikonsylt :P mums.



nu inleds en låååång vecka utan barn... =(

hej hopp


`°•.¸ ღ♥ KärLeK ♥ღ ¸.•°´

Första rummet.
- god morgon killen, börjar bli dags o gå upp nu...
- mmm... (vänder sig med ryggen mot mig)

Andra rummet.
- god morgon bubben, dags o vakna....
- nee inte än... om en liiiiten stund.... (ligger kvar på mage o ögonen fortsätter blunda)

Duschar o gör mig i ordning, dukar fram frukost. fortfarande inga småskruttar. får ta samma vända en gång till och den här gången kommer de motvilligt med upp. frukost o sen är kl på gränsen till för mycket. får va på dem lite så de ökar tempot, idag var det seeeegt! tur det är fredag =)

igår va de fotboll för martin på sportfältet, de va fint väder så va jätteskönt o va ute o kolla när de kickade boll =) blev sent i säng sen dock, halv nio. undra på att de va trötta idag grabbsen!

rickard ringde strax innan nio, vi skulle äta hästkorvsmacka när han kom hem hade vi bestämt, han slutade 21, jobbat från 07...  jag hade gjort klart när han ringde, skivat korv, paprika, tagit fram potatissallad osv... tänkte att bara en " vanlig" macka me korv räcker ju inte som middag åt honom efter 14 timmar... hade även kokat ägg o satt igång vattenkokaren för te... nå. han ringde o sa att han, om de va oki, gärna kunde ta ett ägg oxå till mackan... jag frågade om de räckte med de två jag redan hade fixat till honom. sa att de e väl de man har en "fru" till, att hon ska veta vad man vill ha o ha de klart när han kommer hem ;)

blev goa mackor iaf o sen kollade vi på Ghost Whisper (eller va de heter) o sen däckade vi i sängen som två klubbade sälar =)

ne nu ska jag surpla i mig resten av mitt kaffe här på kontoret... hej hopp

oro...!?

Hur orolig ska man vara över saker som media skriver om? hur mycket ska man lita till sjukvården och de läkare man "känner"?
Tidigare erfarenheter är ju bra, och jag har alltid känt mig trygg, eller ja, så trygg man nu kan känna sig när man överlämnar ens barn i andras händer... så trygg man nu kan vara när ens barn är dödligt sjuk och läkarna skall göra honom hel och frisk igen.
Men det har ju gått bra, läkarna har varit super och förtroendet har alltid funnits där.
men ändå... nog kommer funderingarna. ska han vaccineras mot svininfluensan, bör de inte prata med oss om det? han "borde" ju ligga i riskzonen känns de som... snart ska vi in för kontroller och då kommer min oro stillas lite. för då kommer jag fråga. han har ju fått något vaccin för influensor men jag vet ju inte om det täcker DEN HÄR influensan... Nog känns det i magen, oron över liten...



Idag fotbollsträning för martin, är rätt fint väder så blir nog bra =)

älsklingen jobbar till 21 idag...suck...gäller att jag håller mig sysselsatt så jag inte somnar innan han ens kommit hem, för snacka om tråkigt de vore...

idag har jag beställt min saknade skiva. Fick den ju för en väldans massa år sen och den har många låtar med betydelsefulla minnen i sig... var dum nog o låna ut den till en "kompis" som slarvade bort den. Den nya kommer ju inte vara samma skiva som jag en gång fick...... men det kommer ju vara samma låtar ändå... =)

snart är första veckan efter semestern avklarad, känns bra. ska bli skönt med lite helg igen bara, lite mer tid för grabsen då =)))




hej hopp

NyA RuTinEr...

...Hemma på morgonen.

06.05 sebbe vaknar och frågade om han fick gå upp, jag bad honom sova en stund till (trött?! jag? hehe)
06.15 ringde klockan
06.20 gick jag upp och satte igång tekokaren, dukade fram frukost. Sebbe satt i sängen o läste, så jag sa åt honom att han kunde klä sig vilken han snällt gjorde, tog fram kläder själv.
06.30 pussade rickard hej då och sen tog jag en dusch.
06.40 lyckades väcka martin.
06.50 lyckats få upp martin och fått honom (tröttisen) att iaf få på sig kalsonger så vi kunde sätta oss o äta.
07.00 alla mätta och belåtna, martin pigg. han klär sig och jag dukar av.
07.05 slänger in nattens tvätt i maskinen på snabbprogramet 15 min.
07.10 bägge barnen redo att åka till skolan, bad dem sätta sig i soffan o ta de lugnt en stund, plockar ur diskmaskinen och fyller den på nytt.
07.20 flyttar tvätten till torktumlaren o startar den.
07.25 på med skor och barnen sina hjälmar, de cyklar, jag tog bilen (ville inte cykla när de duggregnade)
07.45 har jag lämnat två glada barn hos deras lärare och kompisar, glidit ner till jobbet och loggar in där.

inte ett tjaffs på hela morgonen, inget massa tjatande, inget massa stressande. bara så himla skönt! och dessutom kändes de skönt att få sitta ner o äta ihop o prata en stund på morgonen!

kanske blir lättare o vakna nu om vi lyckas med såna här fina morgnar tillsammans!



igår kväll lyckades jag lura med mig pontus på en promenad, vilket iofs inte är så svårt då han ju gillar o motionera hehe vi tog ett varv i spåret hemma 2,5 km. inte så jättelångt men ändå skönt o göra något.
sen när älsklingen kom hem så åt vi kycklingkebab och sen var det i stort sett dags för sängen för barnen. sebbe somnade nästan vid bordet så trött va han efter sin första lekisdag! =)

hade en lugn skön kväll där vi bla donade med barnens cyklar lite så de kunde cykla idag! sen slappade vi i soffan o jag däckade nog vid 10 :)

nehe ni får ha en toppendag!
hejhopp

Tillbaka i verkligheten =)

Ajomen, nu var årets sommarsemester slut, men har nästan två veckor kvar så ska nog lyckas va lite ledig i vinter för skidaktiviteter!  =) men sommar var det nu ja...!

haft en sååå härlig semester, varit hemma och pysslat och myst, bla har vi byggt om sebbes rum. Nya tapeter, nytt golv. Så har vi byggt en ny säng med förvaring under och ett skrivbord i anslutning. Blev sååå himla bra =) Golvet är mörkgrått och 3 väggar är ljusgrå och en vägg är svart... =)

Vi har även hunnit med en vecka på Sunny Beach i Bulgarien. bodde på ett super´najs hotell!! dagarna inleddes med frukostbuffé, 8 långa bord med allt va man kan tänka sig, alla hittade vi våra favoriter.
Martin käkade pannkaka till frukost, med socker och/eller sylt på ibland nån macka och ägg och så drack han VATTEN till, de va tydligen godare än både oboy eller juice.
Sebastian åt allt möjligt, ägg, mackor, yougurt och pannkakor. Men det han helst lade på tallriken var några av alla de bakelser som fanns, det låg alltid flera st på hans tallrik men han åt dem inte för dem var inge vidare goda, men sötnosen Sebbe åt med ögonen och vill ha dem där. Tror det var himla spännande detta att plocka av vad man ville =)
Rickard hittade sin favorit i fattiga riddare, bacon och ägg =)
Jag fastnade för yougurt med inlagda körsbär i, smörgås med grönsaker och kaffe och juice... så en pannkaka eller två till "efterätt" Gifflarna var oxå väldigt goda :P

vid 9 ungefär brukade vi ha ätit, smort in oss ordentligt och landat vid havet eller någon av hotellets 3 pooler. jättefin strand och jättefint poolområde =) ute var det mellan 35-40 grader varmt och i vattnet runt 28-29.
barnen har lekt och plaskat, hoppat över vågor, plockat snäckor och byggt sandslott. Sebbe har börjat lära sig simma, tar sig fram iaf 15 meter utan hjälp! och bägge barnen har gjort volter från poolkanten och ner i vattnet.

maten i Bulgarien var då där, goaste maten åt vi nog på strandpromenaden, där fanns Faast Foodställen med pizza, bakad potatis, kycklingkebab och hamburgare! min favorit blev helt klart bakade potatisen medan de andra mest åt kebaben =) fast sebastian blev väldigt förtjust i potatisen han med :) gott var de o stå ute i solen vid ett högt bord o käka o ta en kall öl eller läsk!!

kvällarna brukade vi ägna åt lite strosande längs strandpromenaden o kolla i butiker o marknadsstånd...! sedan sov man gott på natten i ett svalt skönt hotellrum. två rum hade vi och separat AC i bägge, så var riktigt skönt både i rummet barnen sov o i vårt rum!

så det blev en liten berättelse om Bulgarien =))



vi har även tillbringat några dagar i stugan i Floda o i stugan vid Rämen, lika härlgit bägge ställena. eller... mitt hjärta klappar nog lite mer för Paradiset i floda. just lugnet och avskildheten där... *suck* ... så härligt.
vi har åkt båt, fiskat och haft de najs! enda baksidan på en av vistelse i Floda var Rickards allergishock!!! usch. vi hade lite kräkftkväll med mamma o kjell, barnen o johanna. och på morgonen efter vid 6-7 väckte rickard mig, då kliade det som sjutton över hela hans kropp, och han var sväld i halsen. kl 8 var hela kroppen täckt av kliande eksem och han var alldeles röd. då packade vi ihop oss så körde jag honom till Akuten i falun där de proppade i honom tabletter och sa att nu får han inte äta kräftor o räkor längre... va väldigt otäckt och man är glad att de inte satte sig mer i halsen än de gjorde, jag vågade mig på att leka lite sjuksköterska och stoppade faktiskt i han en av sebbes kortisontabletter vid 7, o vem vet hur halsen blivit annars :S usch vågar knappt tänka på det, var för övrigt kortison tillsammans me allergimedicin mot klådan som han fick på sjukhuset så min "diagnos" var ganska rätt ;)

slänger in lite kort här nedan, inga från bulgarien dock för de ligger i datorn hemma o vi har inget internet än,,, men de kommer väl in på FB sen =)

kram o hej

fotändan med bokhylla och garderob, inbyggt lönnfack i fotändan blev poppis =)fotändan på nya sängen med garderob och bokhylla, lönnfack i bokhyllan blev riktigt populärt kan jag lova :)

huvudändan och skrivbordhuvudändan med skrivbord i anslutning, fin plats för skrivaren under sparade ju skapligt med utrymme!

en av de fina dagarna i "paradiset" spegalblank sjö och en fisketur med roddbåten här

nappade dåligt den här helgen men en FIN borre fick Rickard minsann, god va den med!!

det är inte alltid fint väder i paradiset (faktiskt) skumpade fint i ekan när vi rodde hemåt på söndagen :)

Paradiset

Kl 19 igår klev jag in i det. Paradiset. Efter en skumpig väg och en liten båttur kunde jag pusta ut och som alltid när jag kommit hit kommer tanken över mig: Äntligen, det här är så underbart! Vi tog en tur runt sjön med båten, fiskade lite men tror även abborren tagit semester för inte ett hugg, första ggn någonsin här tror jag. Efter båtturen eldade vi i bastun, varmt och skönt :) sedan sov man gott! Vaknade i morse, gick ut till dass, ja här finns inga bekvämligheter :) sedan in och gjorde upp eld i kaminen, kände värmen sprida sig medan vi kokade kaffe och dukade fram frukost. Efter att vi ätit gick vi på promenad, var ute i skogen två timmar och när vi kom tillbaka till stugan blev de bad. Snacka om frihet när man står naken i vattnet och shamponerar in håret. Åter igen kommer tanken. detta är livet!! Det är vi, skogen, sjön... Tystnad, lugnt, ingen stress :) kan det bli ett bättre avslut på semestern än en helg i Paradiset?! Nej knappast. Älskar det här :) vårt paradis på jorden!

RSS 2.0