sitter...

o väntar ut tiden, dags för ett sjukhus besök med Sebastian. Inte planerat så klart, är ju lördag.
Är rogers vecka så barnen har sovit där, i morse när sebbe hade kissat var det fullt med kristaller i urinen,
något som påminner oss om urinen i blöjan när han var liten och hade fel på njurarna...
Roger hade efter att uppmärksammat detta tagit temp, ingen feber.
sen ringt sjukvårdsupplysningen och de vill ha in honom för urinprov.
Vilket är självklart när han är njurtransplanterad.
Jag TROR inte det är något o de tror inte roger heller, men ändå så blossar oron upp inombords...

det är 6 år sen snart han fick njuren, o ingen, INGEN vet hur länge den o hans kropp kommer samarbeta, rätt vad det är kanske kroppen säger nej tack till den och det är dags att börja om från början.

Jag vill inte ens tänka tanken för den är på tok för jobbig för att vara hälsosam, men man VET ju inte och det är jobbigt. Bara att hoppas att han drack lite för dåligt igår så urinen är koncentrerad,
så det inte är någe annat tok på G.

nej dags o fara!


sen blir de (om allt går som det ska o ser bra ut på sjukhuset) brake dance lektion för sebbe o sen ridning för mig, sedan kräftskiva ikväll i rämshyttan! =))


Så är de =)

Blir inte sååå mycket skrivet i den här delen av bloggen längre, men skriver desto mer i Decibels blogg. Mycket i livet som är intressant att skriva om känns som om det handlar om henne, det är liksom där det händer spännande saker ;)

men i människornas liv då.. tja barnen har ju börjat skolan igen. Sebbe trivs toppenbra! är ju SÅ kul att gå i första klass, få riktiga raster, få läxa och få ha riktiga lektioner! mamman hoppas de tankarna får va kvar ;)
Martin har det bra i skolan han med, ny fröken men har väl inte riktigt hunnit lära känna henne, har ju bara gått en vecka, men han trivs i klassen och med ´skola i allmänhet så det blir säkert bra!
vi ska bara se till o få lite bra rutiner på läxläsning i år, förra året var det lite si och så och ganska mycket bråk kring läxor, det vill vi undvika i år!

själv jobbar jag på, snurrar på och dagarna rullar iväg! vilket innebär att vi drar till tunisien om en vecka!!! weee! håller koll i tidningen på vädret där och det är kring 35-37 grader varmt, sol o härligt! LÄNGTAR! den här sommaren har varit fin här hemma men med allt som hänt i familjen har det inte blivit så många dagar att njuta av ändå, så ska bli skönt o kul att komma iväg en vecka. en vecka att bara ägna sig åt varandra och åt att ha det underbart bra!

idag fredag igen och imrogon SOVMORGON. känns som om jag ALLTID längtar efter sovmorgon?! hehe man är trött av naturen! sen ska jag rida i helgen, både lördag och söndag. Är så glad att jag tog upp kontakten med linda igen, är henne evigt tacksam för att jag fått chansen att få in hästar i mitt liv igen! =)

ska även hinna med o ta Sebbe på Brake Dance lektion, hoppas han kommer tycka det är kul! skulle va nyttigt för honom att ha ett intresse och han älskar ju musik o att röra på sig så borde kunna bli bra! =)

hörs! kram på er!


***** www.maostlund.blogg.se/decibel *****


tlött!

ah shit va seg jag blev nu! började dagen med sovmorgon =) rickard ledig så behövde inte ta någon långpromme imorse utan släppte bara ut D på kissning.
sen var det jobb, har haft en heeelt oki dag på jobbet, många trevliga personer in, o ett par trevliga i tel med =) tur som jag brukar säga, att man trivs med jobbet =)

efter jobbet for jag o rickard o kollade på jackor! han köpte en vardgasjacka o jag köpte ett regn/vindställ! kan behövas när man ska ut i skogen varje dag tror jag minsann!

Sen åkte vi hem och böt kläder, vänta in Pontus och sen tog vi ett par timmars promenad i skogen! plockade svamp o njöt av stillheten! rickard nöjd med "fångsten" jag plockar ju gärna men äter INTE **UCSH**

nu har vi just ätit lite gott pepparotskött som rickard kokat under dagen (underbart ibland när han är ledig o jag jobbar) så himla gott var det! mums!

nu är jag typ jäääättetrött! snart sova känns de som =)

gnatt





Decibels blogg: www.maostlund.blogg.se/decibel





NU...

ska jag bara skriva någon rad! ska sätta mig en dag o skriva lite mer, från vår enveckas semester vi hade bla =)

nu tänkte jag bara skriva att Decibel nu har fått en egen blogg =)
känns som om det finns så mycket att skriva om henne och livet kring henne så jag tänkte koncentrera det till en egen sida =)

Decibel hälsar er välkomna ;)

www.maostlund.blogg.se/decibel



Kram o Hej


shit :S

slog mig just, en vecka. en HEL vecka! alltså EN HEL VECKA! utan Decibel... :S alltså det kommer bli tufft, henne kan man ju inte ens prata i tel med =( jag som tyckte de va drygt me två dagar utan henne förut......
ja jag VET, jag är jätteblödig. Men hon är ju liksom vår lilla princessa o en hel vecka!? åh usch va tomt de kommer vara, nästan så jag längtar hem redan nu liksom... suck.

DÅSÅÅÅÅÅ!

Då var det bokat o klart! den 4 september flyger vi till värmen i Tunisien för en veckas slöa, slappa, bada, o sola! Ska bli riktigt skönt :)
Är jag o Rickard o barnen och min ena syster, Johanna som åker! =) blir kul o ha henne med sig tycker jag!

vi har bokat hotell som ligger typ på stranden så ingen promenad till havet utan det är utanför dörren,
så har vi bokat All Inclusive.
Det blir första ggn som jag åker med Al Inclusive, ska bli riktigt spännande o se vad det är! låter ju ganska skönt iaf o bara ha allt med frukost, lunch, middag o glass o dyl färdigt i förväg =)

Är lite o planera nu, först måste mamma o kjell skriva på papper på att Johanna får åka med oss,
hon är ju bara 17 o får inte bestämma själv ;) hihi

Sen försöker jag få tag i någon av Sebbes läkare i sthlm för vi måste ha intyg med oss ang hans mediciner
som jag ju ska ha i handbagaget, kanske inte är så smart o åka med massa vita piller i
handväskan utan läkarintyg?! :P
så ska vi ha med ett papper som talar om för ev läkare om det händer något att han är transplanterad o att de ska ringa sthlm om det händer något.
Det är liksom inte "bara" o sticka iväg inte!
Dessutom hade Rickards pass gått ut så han lä skaffa nytt, vi andra hade då giltiga pass klara.
Semester fick jag beviljat igår av chefen innan vi bokade så det var då lugnt =)
hundvakt är ordnat det med, även om både jag o martin helst vill ha henne med ;)
SNAAART bär de iväg! =)

Men först nu en veckas semester då vi ska ägna oss åt att först kanske vara i sommarstugan (beror lite på väder) sen ska vi till Göteborg o hälsa på Rickard syster m familj o ev gå på liseberg =)

Känns som om hösten är något o se fram emot! :)


Igår när jag kom o hämtade grabbarna så skulle sebbe cykla hem till en kompis, o martin följde med hem. Sebbe va borta o Rickard höll på uppe på vinden så jag o Martin for till Malin o fikade lite munkar! trevligt trevligt!!

Sen på kvällen så klippte jag Sebbe, ska klippa martin med men han va ville inte igår,
så började väl me sebbebusen då! han vill jämt att jag ska raka honom.
Han har fått för sig att han vill va riktigt snaggad, men jag tycker inte det är så fint på så små barn så har lycktats övertala honom förut om att han lite längd på håret så han kan fixa de med lite gele.
Men nu ville han verkligen ha KORT o då martin ju får bestämma över sitt hår så ja va gör man,
blev 12 mm men med lite lugg kvar så han kan ha tintinfrisyr.
Han blev jättesöt i det med så vi va rätt nöjda bägge två!

tog kort i morse i bilen när jag skulle lämna honom o han ville ha mig med på kortet, slänger upp de här =)


foto: skräddarbacken/bilen
KÄÄÄRLEK!

hej hopp!


Åhhh! va jag vill!

Ah de skulle va så skönt! en vecka, sol, bad, koppla av, umgås o bara ha det bra! vill vill vill!

kanske det blir en vecka utanför landets gränser i september... =)

Jag gör aaaallt.....

ah jag gör precis aaaaalllt för en godis o beröm av matte. Sådana dagar gäller de o passa på ;)

Hon är verkligen som en tonårig nu våran Decibel, ibland så stoppar hon kottar i öronen så hon inte hör alls vad man säger åt henne, gå fot? komma när vi ropar, stanna? ne ibland då fattar hon inte nåååå vad vi menar. Då blir matte arg. usch. Det gillas inte! hela Decibel kryper ihop o skäms, tittar man på matte med ledsna ångerfulla spanielögon måste ju matte förstå att jag verkligen inte kuuunde låta bli o inte lyssna... att jag liksom inte höööörde att matte visslade eller ropade allt hon kunde... viftar jag dessutom på svansen så borde ju matte oxå blir glad igen?! o visst blir hon det! man är ju liksom kär i den där busiga fröken! även när man är arg för att hon inte lyssnar på saker man VET att hon kan så kan man inte annat än älska henne. Fröken Goding! =)

men så kommer de där härliga ljusstunderna då hon gör allt, o då menar jag allt för att vara till lags, lyssna, fjäska o har man då godis, ja då kan man lära sig vad som helst i de stunderna tror jag! =)

Igår hade vi en sådan stund. Jag tog en godis i handen o märkte direkt på min fjäskande fialotta att hon var på humör för lite psykisk träning. Hon satt, låg, kröp o gav tass, helst allting på en gång :) äh tänkte jag, lika bra o passa på o leka in lite nya roliga saker när hon va på de humöret =)
Körde skall, vilket vi inte gjort alls förut. Tog inte många godisar innan hon förstod både kommandot och rörelsen med handen att det var låta illa en gång hon skulle göra :) kör ju mycket med handen och rör den på olika sätt för sitt, ligg o nu skall då. Hit kan hon oxå utan att man använde rösten, gillar det samspelet att man kan föra henne med hjälp av rörelser o inte bara röst =)

nå, varför nöja sig med en ny sak, vi testade på rulla runt med. även det fungerade faktiskt, något hon inte velat lära sig förut...

så två nya saker med en näve godis, ja ibland är min tonåring på bra humör ;) testat idag med o får väl kröa lite nu så det sitter ordentligt =) najs!!

ne nu har vi varit i skogen i regnet en 30 min,,, en blöt hund o matte har just slängt ihop en kladdkaka så fick vi besök av pontus o josephine nu så ska fika lite =)

ha en trevlig dag i regnet!

RSS 2.0