Andra dagen...

Mm så e de, andra dagen arbete efter semestern! känns dock helt oki, finns garanterat dem som inte trivs alls med vare sig jobb eller kollegor men som tvingas jobba för pengarna... Jag tvingas iofs oxå jobbaf ör pengar, vore jag miljonär tror jag inte jag skulle jobba heltid... MEN jag trivs me både jobb och kollegor så det är liksom helt oki o va på plats trots att solen skiner o det är varmt o härligt ute!
har dessutom konstaterat att det ju faktiskt är varmt o ljust ute till 21 på kvällarna så hinner njuta jag med :)

Igår var jag o systrarna på kupolen o kikade runt lite, sen va jag o linnea o hämtade ut våra band till Peace & Love! ska bli rätt skoj o ner o kika lite på allt folk som samlas i vår lilla stad en vecka om året! =) o lyssna på lite musik förstås! =)

Satte upp solsegel över altan igår med, blev sådär, inte helt nöjd men inte missnöjd heller,,, ska försöka ta kort sen så får ni va med o tycka till!!
tänkte de skulle va lite roligare än ett vanligt parasoll....

Idag startade jag med en skuttande glad Decibel, hon har lärt sig att när matte hoppar i träningsbyxor på morgonen, då vankas skogspromenad, hon blir alles fjollig då o krumbuktar o hoppar runt benen på mig! =) tar jag däremot på mig "jobb"kläder så är hon inte alls lika stollig! hon e inte dum inte =)
Vi gick upp i eljusspåret, jag joggade o gick, hon rusade runt som vanligt o luktade på alla spännande dofter! så tränade vi lite fot o stanna, o lite sök efter godis =) vi hade en härlig morgonprommis!!

efter jobbet blir de kalas! Mamma fyller år nämligen! =) NAJS! synd bara gubben jobbar dygnet runt denna vecka o inte kan va med.. nå väl, de har full rulle i affären nu när P&L är igång! så det är väl bra =)

neee nu jobbe vi på! hej hopp


Midsommarhelgen

Midsommarhelgen firade vi i Rämshyttan och i Orsa. Började med Rämshyttan på midsommarafton, klädde och reste midsommarstång, dansade o sjöng (ne inte jag inte, jag hade ju Decibel i koppel o hålla reda på *ler*) åt god mat, fikade och hade det bra, barnen, rickard o svärfar badade! inte så farligt kallt i vattnet tydligen, även Decibel var så gott som i, hon vadade runt där hon stod bott så pass så både ben o mage o öron va våta! spännande med vattnet!
Det var som vanligt på midsommar rickards mormor, pappa (eva fattades oss och det var fruktansvärt jobbigt emellanåt när tankarna blev för intensiva... ) systrar me familjer, fastrar o kusiner! plus några till så många trevliga människor! mindre trevliga var alla knott som tyckte vi var goda, vi spelade lite brännboll som traditionen säger (fotbollsmatch eller brännboll är ett måste) men knotten var i stora moln så vi gav upp rätt snabbt!


pojkarna ville inte ha krans, Sebbe ville först men när den väl var klar så ångrade han sig! 
Så då fick Decibel ha den istället :)

Midsommardagen inleddes med en lugn promenad, bara jag o min lillskrutta! skönt o få lite egentid ibland! sen under dagen bar det iväg till Orsa, där var det oxå trevligt folk o go mat! på kvällen var det Eric Saade ute på udden. OJ va grabbarna blev glada när de fick veta att de va därför vi va i Orsa =)
Martin o "kusinen" Elvira stod längst fram o tjoade! de hade en lyckad helkväll, sebbe va nöjd ala delux över sin nya tröja me Saade på =)


Många kort har han tagit martin kan jag lova =)

totalt sett en lyckad midsommar....!


I helgen har dessutom altanen blivit så gott som färdig! är en överliggare över staketet kvar bara :) blev SÅ FINT! han är händig min gubbe! =)




fint va =) ska inhandlas lite nya möbler sen med någongång ;P

Imorgon är det dags för jobb... slut på semestern, en semester som mest varvats av oro och sen sorg... men vi har även hunnit med en del bad och sol, och haft en helt oki semester i övrigt, även om Danmark o Legoland blev inställt. Vi ska försöka göra något längra fram i höst istället kanske...

ne nu ska jag ta o förbereda morgondagens lunch samt kvällens mat, älsklingen är på jobbet men kommer förhoppningsvis hem snart så vi kan äta =)

gnatt på er!

Roadtrip!

Dagen igår var skön! Vi var ut på roadtrip, jag barnen och Decibel!
Vi hade godis i bilen, läsk och vi gjorde härliga stop, åt glass, rastade vovve, spelade fotboll i skogen, åt mat på restaurang och hade sång i bilen!
Många mil blev det innan vi landade i Kollerud, Torsby.
Där hade vi några trevliga timmar med Christina, Tony o Clara, och hundarna förstås! Barnen tyckte det var skoj o träffa Decibels mamma och Sebbe kärade ner sig i deras lilla söta valp Tia.
Clara visade med Vanja hur agillity går till, riktigt skoj!
O både jag o barnen Tände till på idén så vi ska bygga lite hinder hemma, får se om Decibel kan finna glädjen i att hoppa oxå, igår kröp hon hellre under eller sprang runt hindren ;) några hoppade hon dock över och tunneln gick bra :)
Det var skoj o träffas igen :)

idag har vi tagit det lugnt, ägnat dagen åt sol och bad vid lugnet! Mys! var där mellan 10 och 14 ca. sen var barnen trötta så vi åkte hemåt!
tog vägen förbi rusta, köpt en tunnel till vår egen agillitybana, och solglasögon till martin! =)
sen testade vi bygga lite enkla hinder, eller rättare sagt ställa upp hinder av plankor samt tunneln o D tyckte de va riktigt skoj idag! jag sprang före me en trädgårdshandske o då blev hon peppad :P ska fixa slalombana med så ska vi nog komma igång me detta =)

ne nu ska jag försöka göra lite mer nytta, enda jag har gjort idag är att tvätta av lite fönster,,, ska baka lite med, vi ska till rämshyttan imorgon, till rickards familjs stuga... är tradition vi har att fira midsommar där. blir nog bra, barnen ser fram emot det, brukar va fotboll eller brännboll och sedan förra året även vattenkrig... kommer dock kantas av saknad, Eva tyckte så mycket om midsommar, kommer kännas tomt utan henne där ute...

nå vä! önskar er alla en glad midsommar!!!


Här sitter Mamma Vanja och Dotter Decibel och väntar på godis =)



Mor & Dotter igen!


Sebbe brottas me lilla Tia

GLAD MIDSOMMAR

Sista semesterveckan...

blir till att försöka njuta av dagarna som är kvar,,, semestern blev inte vad vi tänkt oss.

Igår hade vi en lugn dag hemma, gjorde lite nytta o slappade i solen, så blev de kupolen en sväng me Pontus o Josephine, barnen köpte sig varsin leksak de längtat efter, eller martin köpte en VM Boll (som till o med sovit med honom i natt) o sebbe köpte ett maskingevär =)

Idag ska vi plocka upp Pontus o Josephine så åker vi till Dala Floda över dagen! ska sola o bada o njuta av stillheten i vårt eget himmelrike!
Ska bli såå skönt! en lugn dag i (förhoppningsvis) solens tecken!

Imorgon ska vi långväga! Då åker jag o barnen (alla tre, Martin, Sebbe och Decibel) till Torsby!! ska hälsa på hos Christina, Tony o alla vovvarna! Det var där vi hämtade vår Princessa Decibel. Inte hunnit med att varit dit något sen vi fick hem henne så ska verkligen bli roligt! får hoppas bara lillgosan vill med mig hem sen ;)

Ne nu ska jag droppa lite fästingmedel på D, hon har haft två fästingar men ingen sen hon fick det sist, men igår så fick hon bada ordentligt (oj va smutsig hon va) så nu är de dags för nytt! i o med att jag hatar de där små krypen över allt annat så känns de där medlet som guld i värde för mig ;)






***** ösnkar så att jag kunde hjälpa dig, att jag kunde minska din sorg. Det gör ont i hela mig, både av min egen saknad och av smärtan att se din smärta. Det gör ont i bröstet, värker i hjärtat! har en klump i halsen mest hela dagarna. Önskar så innerligt att jag kunde ta bort din smärta, göra allt bra igen! Lider med dig, älskar dig så! Men det enda jag kan göra är att krama dig... *****

Livet...

Rullar på, dagarna avlöser varandra. Idag var sista dagen på Rickards semester, o vilken semester de blev då... inte mycket roligt inte, mest sorg... =(
Jag har en vecka kvar, ska försöka engagera mig i barnen ordentligt den veckan... försöka tillbringa lite tid i sommarstugan tex, så de får bada o njuta på det ställe de trivs som bäst. Där jag trivs som bäst. I vårt eget paradis. Vi va dit igår med, åkte upp på dan o spenderade em o kväll där. Vi bara var, mamma o Kjell var där, de va skönt o få en chans o prata med mamma i lugn o ro, medan karlarna bastade tex... skönt att få prata av sig lite... vi hade en skön dag o natt i stugan innan vi for hem i morse. Dagen har vi tillbringat med Rickards familj då hans systerson fyller fyra, kalas med tårta stod på schemat! det var trevligt men även tungt, en person fattades... =/

Lägger in lite kort! får se om jag skriver mer i veckan, beror väl på om de blir något att skriva om =)

Nöjd Sebastian (sötaste lillskrutten)
Kjell o barnen fiskade i stugan, de fick iaf en FIN abborre som vi rökte och åt av på kvällen *mums*

Martin vågade sig upp!
(han har blivit så stor min älskade lilla kille)
Här är en stor sten som ligger en bit från stugan, uppe på den har man utsikt över sjön, detta var & är mitt faviritställe sen jag va liten, så skönt o avkopplande att sitta ensam där upp, titta ut över världen och bara låta tankarna flyga fritt =)

KONSTIGT!
Rickard hittade en gran som vuxit först uppåt, sen vänt o slagit knut på sig själv innan den fortsatt uppåt igen, aldrig sett något liknande! =)

Decibel spanar ut över vår sjö
Hon har inte varit i helt i vattnet men hon är bra nyfiken! här har hon iaf varit i så halva benen blivit våta, sen doppat öronen med när hon hämtat en pinne i vattnet! Blir nog en badande hund bara matte kommer i någon gång, är ju så kallt än ;)

Så nöjda så!
Här sitter vi tillsammans på en bänk vid Rickards föräldrars sommarstuga, jag och den fyrbenta älsklingen =)


*ledsen*

Livet är orättvist, men döden desto mer. När döden tagit någon man tycker om, då ter sig livets orättvisor som rätt små... Just nu är det mest ofattbart men många tårar, snart kommer tomheten och saknaden att infinna sig. För mig men framför allt för de dina... Vila i frid.

Inte orkat...

...Uppdatera bloggen på ett tag nu, händer lite för mycket... Har inte riktigt haft ork och lust att skriva, eller för den delen fota något och lagt in.
Anledningen? tjaa för o göra en lång historia kort så är svärmor sjuk, riktigt sjuk... från jul till för ca en månad sen har hon varit dålig, men ingen har vetat varför,, hon har gått ner i vikt och haft magvärk bla... så kom beskedet från läkarna, otäckas av allt tror jag den är, cancern... cellgifter sattes in, vilket verkade ta bra, tills för ca två veckor sen, då var det nästan slut... 4 ggr fick läkarna starta hjärtat och vi spenderade en natt i stor oro och sorg. Det gick dock bra, men fortfarande är svärmor på sjukhus så vi åker in och hälsar på henne var o varannan dag, livet är så fruktansvärt orättvist!!! just nu törs man inte se längre än en/några dagar framåt åt gången... det enda man kan göra nu är att försöka tänka positivt, stötta varandra och hoppas! hoppas att det kommer gå vägen, även om läkarna inte gett oss något större hopp så tänker jag hoppas! hon är en så himla härlig människa, go o rar!! ingen i deras famlij förtjänar detta... jävla sjukdom helt enkelt! HATE IT!
=(


i övrigt så försöker vi fortsätta som vanligt!! händer en hel del hemma med huset! har gjort fint i trädgården, rensat heeeela långa häcken o lagt bark, planterat blommor i nya landet och hängt upp fina blommor vid ytterdörren. Vi har målat hela huset och även målat om dörrarna vita, de va bruna tidigare, VILKEN skillnad!! Decibel har "hjälpt" till lite så hon har till o från haft några fler vita strån än annars ;) hon är för den delen otorligt duktig att stanna på gården nu, även när vi är tråkiga o klättrar på stegar o inte har tid med henne för att vi kladdar me färg. Har även slipat av trappen och Rickard håller på att bygga altan! 43 kvadratmeter blir den, ska bli sååå härligt med en stor fin altan att njuta sommardagarna på!

Nu har vi semester, kanske ska till legoland på onsdag, beror på hur svärmor mår då, är allt stabilt så åker vi, annars tar vi det ett annat år. i övrigt har vi inga mer planer när altan väl är klar ;)

va på Kiss i sthlm i helgen oxå, vilket drag!!! jag är inte och har aldrig varit något riktigt Kissfan,,, men de va bra! trots sin ålder, de e ju över 60 gubbarna! vi hade trevligt i sthlm både på shoppingturen innan konserten o även under kvällen så klart =)

här kommer lite kort oxå!!


Kvällspromenad med stora lillhusse Martin, riktigt mys att han orkade följa med tycker D.


Man måste ju va med o inspektera när husse bygger så det blir rätt ;)


KISS


nöjd ;)

Nu ska jag lägga mina småkillar jag!
O sen mig själv!

gnatt

RSS 2.0