Vilken underbar helg!

Lördag startade jag o barnen med frukost och packa badkläder, sen hoppade vi in i peggan och åkte till forssa, hämtade upp Pontus och Josephine och sen bar det av till paradiset =)
Linnea och Saga, samt Mia med sina barn, Sebastian, Jack och Tindra var där.
Barnen njöt till fullo av friheten att få bada hur mycket de ville, de plaskade och simmade och stojade som tokar i vattnet, härligt o se dem va så avslappnade och ha så ROLIGT. Mellan badturerna byggde de koja i skogen.
kort och gott. Dagen bestod av TREVLIGT SÄLLSKAP, BAD, SOL och grillning.
En underbar dag som vanligt uppe i Våssel =)

Söndagen var man lite lagom mör efter solen men sugna på bad var vi ändå. Pontus va röd som en kräfta men beslöt sig för att de kunde nog åka o bada om han höll sig i skuggan, så utrustade med kycklingspett, potatis sallad och massa att dricka for vi till aspan. Där blev de sol och bad hela dagen, och till em kom min älskling dit oxå, efter att ha jobbat mellan ca 6.45 - 21.15 hela veckan var han väldigt välförtjänt av att få hoppa i det svalkande vattnet.
efter badet for vi till romme allihop och åt glass, behvöder väl inte säga mer än MUMS :)

ja o sen va de grillning på kvällen hemma... så en HELT UNDERBAR HELG har de varit trots avsaknaden av rickard de timmar han jobbar, men nu, ÄNTLIGEN är det slut på P&L för i år så nu får jag träffa honom igen ;)

idag, tillbaka i skuggan o svalkan på jobbet :P


***** Längtar *****

Längtar till halv fem när jag får gå ut genom dörrarna och njuta av sommaren.
Längtar till lördag när jag ska få åka till paradiset i Dala-Floda.
Längtar till den här veckan är slut så jag får träffa älsklingen lite mer.
Längtar till semestern så vi får umgås och njuta av ledighet tillsammans alla fyra.
Längtar till resan till bulgarien.
Längtar till att kanske... *ler*

En hel del längtan.
Men det bästa av allt är ändå, att mitt i längtan efter det som komma skall,
så njuter jag av livet precis som det är just nu.

Jag trivs så himla bra, mår bra. Känner mig glad. Njuter av livet.

är det solen som påverkar mig eller är det bara alla underbara människor och saker i min omgivning!?
strunt samma, de viktiga är väl att jag känner så här :P








ännu en...

...skön kväll! så underbart ifnt väder. lite lagom avis e man på semesterfolket nu, de osm fått vara ute o njutit av solen hela dagen! själv har man ju suttit inne o varit trevlig mot folk, haft en bra dag på jobbet, som de flesta dagar. osså har jag blitt bjuden på glass, de va väldans snällt tycker jag =)

efter jobbet o när jag hade hämtat hem småskrutarna så tvättade jag bilarna hemma här, bägge två. så nu är de hyffsat rena :) sen lagade jag mat och efter de har jag hunnit med en joggintur och sen läst lite saga för barnen och stoppat dem i säng.

om ca 45 min kommer älsklingen hem efter ännu en lång dag på jobbet, hrmm jobbar ju "bara!" mellan 07-21 den här veckan... men tror han tycker de e lite skoj, är ju en hel massa folk i affärn när de e P&L i stan :D
jag har inte ätit än utan tänkte hålla honom sällskap idag....
blir wokad kyckling o grönsaker med ris och kanske en kall öl till de =)

tre dagar kvar! sen PARADIS here I come :P

mina underbara små är hemma =)

...slutade halv fem, åkte och hämtade barnen på dagis och fritids. Så härligt o ha dem hemma igen =)
vi åkte hem, jag klippte gräs och de lekte lite, sen lagade jag till lite våfflor åt oss, och efter de tog vi en skön tur i eljusspåret. de cyklade jag joggade. så himla skönt. nu kollar de barnprogram. snart ska vi läsa lite och sen är det dags för dem o sova och sen kommer min älskling hem. ska laga till våfflor till honom när han kommer så han slipper äta degiga våfflor som legat flera timmar... sen är det väl bara sova kvar av kvällen.

längtar till lördag. ska åka till sommarstugan, alltså vår sommarstuga i floda, blir lätt förvirrat med två stugor haha men paradis = mammas stuga i dala floda =)
ååååh så underbart! barnen längtar de med!!!
vårt paradis.

gosch vad jag trivs med livet!!! :D

kram o hej


på jobbet efter en toppenhelg =)

ajomen, sitter på jobbet nu, lite lugnt precis efter en fm där det ena avlöst det andra, varit en givande fm. skoj när det är mycket kunder =)

helgen var toppen! var ute i rämshyttan på midsommarafton med svärföräldrarna och svägerskorna med deras familjer, samt rickards fastrar med familjer, totalt 17 vuxna o 7 barn tror jag vi var... riktigt skoj och trevligt, stort vattenkrig hade vi bla, vuxna mot barnen! sen fotbollsmatch med samma laguppdelning =)
     ungarna njöt till fullo av en härlig dag och sebbe somnade med huvudet i rickards knä när klockan va närmare 23, då hade han spelat fotboll och sen fått hänga med storgrabbarna (rickards kusiner som är 16 och 18 samt fastrarnas karlar) till bastun, gissa om det var en av dagens höjdpunkter, få vara lite stor så där medan de andra under tio år inte va med =)
martin höll sig uppe till 24, trött som få o somnade innan han knappt lagt huvudet på kudden =)

på lördagen var vi till rickards ena syster och hälsade på, hennes lillkille fyllde tre år :) rickard började hjälpa hennes karl o gräva o gjuta o så, de håller på med altanbygge... så vi blev kvar hela dagen o kvällen, åkte hem vid 24, gissa om jag va trött på söndan? två sena kvällar i rad är för mycket för en gammal tant *skrattar* men enligt lilla helmer som fyllde tre är jag faktiskt inte gammal alls =)))

söndagen då, sovmorgon till 10! såååå skönt =) sen städade jag huset, körde tvättmaskinen ett antar gånger, vek massa tvätt och sen tog jag o pontus en tur hem till maria och adrian, han jobbade men maria o magen bjöd på kladdkaka o kaffe. hon är sååå fin med sin härliga bebismage =)

efter den utflykten var det storhandla på schemat och sen åkte jag hem, vi grillade lite gott jag o älsklingen o sen däckade vi lagom slut på kvällen...

o idag, full rulle på jobbet igen =)

over and out.

hemma efter en lång dag... (långt inlägg)

idag har jag varit på huddinge sjukhus med sebastian. åkte kl 7 i morse, plockade upp Pontus o Josephine. lite skönade o sitta o köra om man har något mer vuxensällskap i bilen o gubben jobbade så är väl en himla tur man har fler folk i sin omgivning =)    (tack för sällskapet!!!)

resan ner gick bra, känner att jag inte har några som helst problem me o köra även om de blir några mil, o trafiken i sthlm va tät och mer eller mindre trafikstockning emellanåt men det rörde mig inte i ryggen faktisk... lite drygt när det går i 30 på stora vägar men det fungerade bra och vi kom fram i bra tid...

sebastian fjantade lite innan sköterskan stack honom, men sen när han väl bestämt vilket finger hon skulle få låna och när han funderat ut hur långt hon skulle räkna innan hon fick sticka (han föreslog att hon skulle räkna till 107, men där sa JAG ifrån, de räcker med 7! slutade med "ett, två, tre. på det fjärde ska det ske........")
så gick det bra, inte en tår, inte ens ett AJ. o blodet rann som sjutton, rören fylldes utan att hon ens behövde klämma och till sebs glädje inte sticka flera ggr =)

efter sköterskan var det dags för urinprov o sen träffa läkare, idag fick vi träffa Ulla. hon är professor och har jobbat med njursjuka barn i 35 år tror jag hon sa. hon har vi träffat då och då sen sebbe var 3 månader och dödssjuk så henne känner jag och hon är hur go som helst!! en riktigt härlig människa som verkligen är på rätt plats!
en till som verkligen är på rätt plats är Rafael. han har varit sebbes läkare från början i sthlm, och sebbe fullkomligt avgudar honom, idag lät det så här. -Rafael fixar allt, iiingenting är problem när Rafael är med!  Rafael fick en stor kram och han o sebbe pratade en stund om livet och om hur sebastian mår. sen fick liten en piggelin (som han brukar få av rafael, därav denna kärlek?)  ne han är suverän med barnen, det är dem allihopa, dem är bra med oss föräldrar med och det är så mycket värt... Ulla är så underbar att prata med och så förstående och säger så bra saker ibland så idag fick jag gråten i ögonen till o med när vi pratade...

efter sjukhuset blev det de traditionella beösket och lunchen på Heron City i kungens kurva. god mat och lite smått o gott för barnen att kika på =)
sen hemfärd, tog uppsala vägen och åkte in i morgongåva och shopade en tshirt till sebastian :)

väl hemma lämnade vi av pontus och josephine och sedan lämnade jag sebbe hos roger. åkte till pappa och tänkte klippa gräset men där var brorsan me tjej o höll på redan så blev en kopp kaffe och sen hem, älsklingen kom hem samtidigt 19.00 ca. ner till kupolen och handla present till helmer som fyller på söndag o sen hem, mat i magen o nu sitter jag här... helt slut. ska stänga ner datorn, krypa nära, väldigt nära min älskade sambo och bara vara. kolla på tv, kanske gråta en skvätt och sen sova.

det är fruktansvärt jobbigt psykiskt att åka till huddinge. nu är jag hemma och helt slut, känner mest för att gråta, och då ser alla prover bra ut som vi fått svar på än så länge... men det är en lång historia bakom detta "lilla" besök idag och det är en lång "framtid" framför oss i sjukdomens tecken så antar det är därför jag blir så här knäckt efteråt........

äntligen slut för idag....

neee...

jag har ju inte lagt in några bilder än, skapligt seg e man men men, kommer in bilder från götet antingen här eller på facebook snart =)

idag har dagis haft avslutning vid dammyran, va jätteskönt, o skoj o va ute o fika o barnen lekte o vi föräldrar o fröknar pratade massa =)

imorrn Huddinge sjukhus. det märks att sebbe börjar bli stor... han vet att vi ska till huddinge och han vet ju ganska väl vad det innebär, lång bilfärd och träffa anette, birgitta och någon av läkarna, han hoppas på sin rafael :) han tycker att det är lite kul o komma ner o så, han känner ju igen sig och personalen så det är inga problem, men samtidigt så VET han så väl att ibland, ibland gör det ont. ibland tar det lång tid, ibland är det många, långa undersökningar. och framför allt igen, ibland gör det ont,,,, han frågade mig idag, väldigt tyst, så tyst att jag knapt hörde vad han sa...
-mamma... vad ska jag göra i sthlm?
- du ska ta stick i fingret och lyssna på magen o hjärtat bara.
- men tänk om... tänk om de ska sticka i armen med...???
- inte imorgon lilla vän, det är bara vanligt stick i fingret.
- skööönt.

liten har halvdåliga erfarenheter av att vara svårstucken de ggr läkarna vill ha många blodprover så att sköterskorna sätter i nål i armvecket... sist i sthlm fick de sticka honom 7-8 ggr innan de lyckades hitta något kärl o ta blod ur...

ne usch, imorrn ska det väl bara vara rutinprover så de kommer gå fort o bra =)

nu ska jag va social me älsklingen i soffan jag!

gnatt sov gott

Frukost i solen...

...har vi precis ätit. Sitter ute vid ett litet runt träbord, har druckit kaffe och ätit smörgås. Barnen är ute och leker i en lekpark. Min utsikt just nu är ett rött hus, många fina blommor, samt en stor klippa. Huset här ligger riktigt fint :) snart dags att börja den lilla bilfärden på närmare 60 mil hemåt. Hoppas barnen sköter sig lika fint på hemvägen som på vägen ner :) och vet ni, jag har blivit ett par inlines rikare, spännande! :p

Sista natten i göteborg...

...för denna gång! Ligger i skrivandes stund i sovsäck i en husvagn :) barnen sover skönt här bredvid, rickard ligger oxå alles bredvid mig och läser helge :) snart sovdags för mig med. Varit en lång och väldigt trevlig dag :) det har varit 20 grader varmt och sol, till skillnad mot igår när det bara regnade, kom 40 mm... Igår shopade vi lite inne i stan. Idag har vi varit i slottsparken, kollat på djur, lekt och bara haft de hur mysigt som helst. Sedan badade barnen i bassängen medan vi vuxna drack kaffe, lite shoping idag med, men utan barn denna gång. De var kvar med jessica o barnen. Dagen avslutades med grillning ute vid havet, hur Najs e inte de då :) barnen plockade snäckor och sebbe hittade en manet :) uppdaterar med lite kort sen när de blivit inlagda i datorn hemma! Over and out. Gnatt från husvagnen

semestervecka...

...är det nu. ledig hela veckan med barnen, eller martin gick i skolan igår o idag, imorrn avslutning på skräddarbacksskolan, mååånga härliga gamla minnen från sina egna avslutningar när man sjöng "flaggan vajjar på sin stång", "den blomstertid" och "vi ska ro över viken" :)

idag har jag o sebbe ägnat oss åt städning hela fm. röjjde ur barnens rum och hela huset i övrigt med, så skönt nu när det är tvättat o städat här hemma! kan vi slappna av resten av veckan som vi gjort nu på em. bara njutit av solen o ett par koppar kaffe, trevligt sällskap o lite lagom pyssel i trädgården =)

resten av veckan består av NADA måsten. skönt så skönt.

snart kommer älsklingen hem från jobbet, så kommer hans ena syster hit med familjen. umgås o fika lite, martin är på fotbollsmatch så jag får hålla tummarna hela kvällen haha =)
förra matchen vann de stort, 10 - 1 eller något sånt, de va riktigt skoj o va med o titta, dem har börjat blivit duktiga småkillarna =)

efter fika ska vi grilla lite kyckling *mums*

nehe ska väl ta o leka vidare me sebbebusen jag!

ha de toppen!

hej hopp




***** kan man låta bli o undra?! nope =) ****

blandad kompott...

...är det just nu, väldigt blandad. Känns lite både och... jag är så sentimental så för mig är det svårt o släppa en del gammalt, samtidigt som man väl för de mesta tycker väldans mycket om nytt. men hur fungerar det egentligen o blanda? är det bra? det känns bra, inte bra, roligt, konstigt, jobbigt, spännande. är det bra o blanda gammalt o nytt? ja nu spelar de ingen roll om det är bra eller inte, nu är det bara att acceptera fakta, ibland så säger de tjoff så är det redan blandat o klart.....

igår va jag till malin o Vicce o hälsade på en sväng, drack kaffe o liksom bara va, pratade lite strunt som vanligt, eller egentligen pratar ju vi bara om vettiga saker, även om gubbarna säger annat, eller hur frugan ;)
det är helt sjukt va fort tiden går, Victor är liksom så himla med o stor o sitter o leker själv o kramas o e sååå go! nyss va han ett litet skrynkligt paket inne på BB... =)

(är väl tur man har vänner o hälsa på när barnen är hos Roger, är så himla tomt hemma då... hur mycket jag än trivs i huset och även om Rickard o katterna är hemma så fattas det något när barnen inte är där... men snart måndag o då kommer älsklingarna hem igen o vi är lediga, HELA veckan! eller martin går ju i skolan mån o tisdag o avslutning på onsdag, men jag är ledig o sebbe hemma från dagis så klart, så vi ska bara ha de bra o mysa hela veckan lång, skönt oxå för martin o slippa långa dagar på fritids ibland :) *längtar*)

blev inte så mycket mer gjort igår, lite disk som rensades bort hemma innan matlagning (tacogratäng, sååå gott, kan varmt rekomenderas!!) sen va vi så trötta både jag o Rickard så kollade på criminal minds o sen va de bara o bädda ner sig o sova...

nu är de jobba som gäller, sen får vi se va som händer ikväll, blir antagligen lugnt =)

kram o hej

GRÖT...

...åt jag i morse efter promenaden, ajomen! idag igen! de ni ;)
fick sällskap av R idag, han är ledig så vi tog en morognpromenad tillsammans, sen åt vi frukost innan jag åkte till jobbet.

igår va vi upp till lager 70 en sväng, sen hem till frugan o drack kaffe. vi bakade pizza på kvällen, OJ så gott de e o göra egen piza tycker jag, inte så nyttigt kanske men WTF =)
sen va de Grey´s o sen sängen. sovit såååå skönt. kommer inte ens ihåg att jag somnade så va nog rätt trött :D

later skater

gooood morgon =)

morrn på er! en god morgon har de varit, började dagen med, hör o häpna, en promenad :) känner mig såååå duktig ;)
va ute o gick igår kväll en sväng o kände att de e ju skönt, haha ja jag vet, jag va ju ute o rörde mig mycket förut och jag VET ju att det är skönt, men ändå, ändå, så har jag låtit mig själv tappa bort den känslan, så korkat.
nå ja får se m jag lyckas sparka igång mig själv igen nu då =)

igår "spelade" "lekte" jag en lek som man ofta gjorde som liten som jag helt glömt bort att den finns... hänga gubbe =)
kommer ni ihåg den? man hittar på ett ord o den/de andra ska gissa bokstäver som är med, o gissar de fel börjar man rita en kulle, sen en pinne, och till slut, om de inte kommit på ordet du valt så har du ritat en hängd gubbe o de andra har förlorat... rätt brutalt egentligen men riktigt kul!
gissa om jag ska leka den med barnen sen när de kommer hem, bra skriv o lästräning dessutom =))
tack pontus o josephine som påminde mig om en gammal barndomslek =))

underbart skönt sov jag inatt, så underbart pigg e jag nu...!

ha en toppendag!

kramis

såååå...

...underbar!! mmm så e de =)

trökväder idag, kanske ska ta tag i städning ikväll då...? får se om jag orkar hehe

neee har verkligen inget spec eller ospec o skriva så nu ska jag bara lägga ner :)

kram o hej

RSS 2.0