badboll ;)

inte undra på att man börjar känna sig lätt otymplig ;)

ser ut ungefär som det känns ju, som en badboll sitter fast under huden :) bebis växer o frodas där inne, o ska enligt beräkningarna ligga kvar där inne 44 dagar till... SNART får vi se vad det är för en liten en som gömmer sig där inne, spännande!

 


trött...

trött som bara den på att förkylningen nu tagit om, var hostfri ca 1 vecka, o nu är de full fart igen...
Hostar så de känns som om jag ska hosta ut bebisen snart. hela magen krampar när jag haft en hostattack =(
Jag brukar inte vara den som gnäller över om jag är förkyld någon gång,
men nu känner jag liksom att det räcker, jag ORKAR inte mer...
Känner bara för o gråta typ...
Tröttheten finns ju liksom i kroppen ändå när man är stor o rund, har foglossning, jobbar heltid,
har hem o barn o ta hand om...
så den här förkylningen som gör att jag hostar, snorar och har ont i halsen konstant var inte önskvärd direkt. Undviker speglarna hemma, för herregud så sliten jag ser ut, blek o rödögd o med röd näsa känner man sig inte snygg direkt ;)

NÅ julen står för dörren och är iaf mysigt hemma med ljusstakar o julgran o tomtar överallt, snön gav ju lite julkänsla till slut oxå, mys!


Ne nu ska jag lägga mig bredvid mina söner som kikar på tv och vila lite...


TRÖTT!!!


SNÖÖÖ

idag är det vitt ute igen =) ca 2 dm snö har de kommit under natten, plus att de snöade igår på em/kvällen med...!

I helgen har pojkarna spelat innebandy, i massor! Sebbe hade 5 matcher på lördagen, och Martin 4 på söndagen. Roger var snäll och tog hand om allting med körning o mellis o mat, så det enda jag behövde göra var att åka in och titta och bjuda på lite fika =)
Underbart duktiga killar har jag, man blir så stolt! de kämpade på riktigt bra och jag tycker bådas lag har utvecklats riktigt mycket under den här korta säsongen! blir skoj att se när de hunnit spela ännu mer och utvecklats ännu mer! =)

sen på kvällen igår så tomtade vi till det hemma, 3 kartonger med tomtar hade vi på vinden, så nu är det tomtar överallt hemma, vi klädde även en jättefin julgrav vi köpte, SÅ NU har vi jul hemma! =) heeeel mys!

Imorse var det som sagt en del snö ute, Rickard han tog snöslungan o körde av gården medan jag o Decibel tog en promenad, hon hoppade o skuttade som en känguru i snön som vanligt ungefär. Pigg o gla fröken, och man kan inte låta bli att skratta åt henne *kärlek*
När vi kom hem efter en halvtimme uta så hade hon ett gäng snöbollar hängades i pälsen så det fick bli duschen o spola av ben och bringa på henne så hon slapp bollarna, de fastnar verkligen stenhårt i pälsen...

Barnen valde att gå till skolan idag, gissa om de e glada över snön?! skoter och slalom är vad de längtar efter nu! =)


Igår kväll fick jag somna till en varm omtanke. Bland det sista älsklingen sa innan vi somnade var
-nu går du inte upp och skottar snö imorgon, det gör jag!
Han är så go, vet ju att jag har foglossning men att jag är dålig på att lyssna p kroppen så han ser till att jag inte tar i för mycket och har har nog en poäng, skyffla snö höggravid är kanske inte så bra, men jag skulle förmodligen gjort just det, om han inte sagt till mig att låta bli.
Jag har inte lärt mig snöslungan än heller, lä göra det så även jag kan skotta av ibland ju :)

Han är bra omtänksam o go på många sätt min sambo. Han är underbar med mig, med mina barn och han kommer bli en underbar pappa snart :) *glad*

ha en toppendag i snön nu !!
hej hopp!

ultraljud!

varit o tjuvkollat på liten idag, läkaren mätte huvud och magomfång. Han beräknade att bebis idag väger 1991gr =) det var tydligen alldeles lagom och ganska precis på medlekurvan (3% över medel i v 32+0)
så om liten fortsätter följa kurvan så exakt som nu så kommer den vid fullgången tid väga ca 3,5-4,0 kg <3

nå många långa veckor kvar innan liten ska komma, men nog börjar man längta lite nu ;)


tjockis =)

känner mig stor o rund om magen, vilket jag iofs är oxå, är lite öm och stel i bäckenet... halvjobbigt men inte smärtsamt iaf! Har lite halsbränna men inte så det mer än känns lite, mår toppenbra!
är så himla mysigt o känna liten röra sig inne i magen,
känna när den hickar, sprattlar o försöker vrida sig i sin allt trängre lilla etta :)
Imorgon ska vi på tillväxtultraljud, men magen växer som den ska och allt känns bra så är då inge orolig utan ser bara fram emot att få tjuvkika in på liten en extra gång :)
Spännande oxå att få höra hur mycket den uppskattas väga nu :)


isgata, besiktning o JULBORD =)

ja nu är det isgata ute, minst sagt. Fick ta en väldigt lugn promenad med decibel imorse, vill inte gärna dra ikull mig med den här tjockismagen heller =)  tur honkan springa lös så hon slipper smyga fram i snigeltempo...!
Med oss hade vi idag Dorabella (katten) måste se rätt kul ut, först kommer decibel, 5 meter bakom henne kommer jag o 5 meter bakom mig kommer katten :)

efter morgonpromme så gled jag ner med bilen till besiktningen, gick genom finfint, bara lite färg som släppt på blinkerslamporna bak så de ska bytas ut mot nya med lite mer orange på, nå väl det ska vi väl kunna fixa =)

Ikväll ska jag vara barnvakt till systers småsessor, Saga och Annya. Vito och Linnea är bjudna på julbord med Vitos jobb, härligt! ska bli skoj o passa de små =)

på lördag är de min o rickards tur o gå på julbord, barnen är hos roger så barnvakt åt dem behövs inte. Däremot så ringde jag världens bästa mamma igår och frågade om de kunde tänka sig vara barnvakt till Decibel, o hon var väldigt välkommen =)
Det blir bra det, så slipper vi tänka på att vi måste hem en viss tid för att inte låta henne sitta själv för länge :) o hos mormor o kjell har lillflickan det underbart bra, hon kommer bli lördagsbortskämd så de räcker ända till jul sen ;)

ha en bra dag alla där ute och gå och kör försiktigt!!!


juletider!

tro det eller ej, men nästa vecka är det jul =)

igår var jag o sebastian till skolan, Sebastian o hans studiehall hade lucia, eller julkonsert kallades det. Mysigt med lite gamla tradiotinella julsånger, men jag var ändå liten besviken. Ska det tradiotinella luciatåget göras om helt eller var det en "engångsföretelse" för just den här skolan?! Det hette som sagt julkonsert, barnen fick om de ville ha lussekäder på sig, ungefär hälften hade lucia, stjärngosse eller tomtedräkter hälften vanliga kläder. Visst är det bra med valfrihet, men lucia är väl ändå lucia?! jag må vara gammelmodig men jag älskar våra jultraditioner =)

hur som helst en trevlig kväll som sedan avslutades hemma med älsklingen, Sebbe och Petra på besök, Martin var hos Roger.


Min lilla tomtenisse =)
(sista året man får se honom klädd så?! barnen blir stora, en snart börjas det om med en liten igen)

Imorse var det då bara jag o Sebbe hemma, vi tände lite ljus när vi skulle äta frukost, är så mysigt med vinter o jul på det sättet, är så fint med levande ljus i massor runt i kring i huset tycker jag :)


Morgonmys!!

Hoppas ni får en härlig lucia dag där ute :)

kram o hej!


vakennätter!

i natt fick jag försmak på vakennätter :) nog för att jag kommer ihåg hur trött man blir, är ju faktiskt bara ett år sen jag fick sluta "vaka" på sönerna... men ändå, lite småjobbigt! :)

vaknade i natt för toabesök som vanligt (tror faktiskt blåsan krymper när man är gravid) när jag lagt mig igen satt stackars liten bebis igång o hicka...hick hick hick....så rör den sig, som om den försöker undkomma hickan...så det jämna hickandet blandat med sparkar höll mig vaken en bra stund... pust TRÖTT idag =)


Nu är jag där ;)

Satt igår kväll med ett glas julmust i soffan. Riktigt gott och känslan av jul smyger över en. Men det var inte i känslan JUL jag tänkte nu utan på att nu är jag där, där med magen så pass stor o fin så jag kan ställan er glaset på magen när jag sitter lite bakåt i soffan, nå väl, bekvämt är det ju o slippa sträcka sig till bordet ;)


I övrigt så flyter allt på, magen växer o liten där inne buffar mer än sparkas nu, börjar väl bli lite trångt! är i v31 så bara 9 veckor kvar till beräknat födelsedatum! såå spännande! Jag mår bra förutom lite lätt ryggvärk då och då, samt att flåset inte är som det ska, blir andfådd väldigt lätt nu för tiden ;) men okrar du ut än iaf =))

Vi har boat till det lite hemma genom att skruva upp skötbord och spjälsängen i helgen, inte bäddat ordning eller ställt dem där de ska vara sen (badrummet resp. vårt sovrum) utan de står i det som ska vara bebisens rum. Har även satt upp barngardiner där inne, fick ett par av svägerskan med gulliga djur på, blev så bra så =)

Tror vi har allt inhandlat nu, förutom småsaker som blöjor o babyolja typ. Hade flyt o kunde köpa en begagad bilstol av en kollega :)
Vagnen har vi faktiskt beställt en ny, mest med tanke på att jag tänker mig många härliga promenader med hund o vagn och tycker det var värt o lägga lite extra för att verkligen få en vagn vi kan tycka om att gå längre sträckor med, känns viktigare nu än någonsin när man har hund. Sen har jag även bärsele och för tiden längre fram en bärryggsäck så man kan gå ut i skogen med bebis på magen/ryggen :) Blir perfekt för skogspromenaderna i sommar! o perfekt när man ska gå till sommarstugan oxå eftersom det där inte är bilväg ändra fram utan skogsstig man går på sista kilometern typ... =)

ja jag börjar känna mig redo! bara vi passerat nyår sen så får bebis komma om den vill ;)


RSS 2.0