vita vintervärld!

Imorse gick jag upp 5.30, det är min nya gå upp tid!
Då är det jag o Decibel =)
Idag när vi kom ut så var det alldeles vitt ute. snöat inatt tydligen.
Vi tog en sväng runt berget, det var vi, några rådjursspår och snön.
Kändes som om vi var alldeles ensamma i vintervärlden skräddarbacken.
Det var så fint ute, hel mysigt hade vi det! hoppade och busade, rusade i snödrivor och hade de skönt, njae jag rusade inte så mycket men va lika härligt o bara kolla på Decibel o hennes "leende" för ser sjutton ut som om hon ler när hon springer runt o kikar på världen :) hon är kanonduktig o ha lös, kommer direkt man ropar eller visslar i pipan! men behöver inte ropa så mycket då hon hela tiden kollar vart jag e, hon går väl som mest 5-6 meter bort, sen vänder o kollar om jag hänger med, gotjejen!
Men vi tränar lite på inkallningen, rätt vad det är springer vi väl på någon o då ska det bli skoj o se om det sitter =)
Idag har vi även gått lite fot, duktig även där, hon söker kontakt så fint! (lite kanske de beror på att man får godis när man är duktig?) hon är härlig vår Decibel!

Barnen tycker om att ha hunden hemma, men martin tycker det är svårt att förstå att hon verkligen är VÅRAN hund o ska bo med oss alltid, han är så söt!

Mycket främmande har det blivit, många som vill hälsa nya familjemedlemmen välkommen, är lite som att skaffa barn ;) riktigt trevligt att alla är så nyfikna och tycker om tanken på att vi har hund! =))

Nu ska jag ta o köra barnen till skolan jag, o Decibel ska få va hemma själv en stund, första ggn! Blir inte många minuter då skolan ju ligger nära men det är bra träning =)

Ha en toppendag alla där ute, ni som jobbar med! själv är man ju MATTELEDIG =))



Sitter så fint ute o snön =)



Efter en långtur i snön blir man trött! Gäller både matte o Decibel =)

God Morgon Decibel

Igår hämtade vi hem Decibel. blev en lång bilfärd för liten! Men vilken duktig hund, vi var sååå imponerade både jag o Rickard. Inte ett knyst hon sa!
men OJ va glad hon var de ggr vi stannade och pratade o klappade henne, o när vi tog ut henne på kisspaus med. Så duktig så.
klockan var närmare 23 tror jag när vi kom hem, då var det MYCKET att inspektera!
massa golv att nosa på, en vattenskål att doppa nos o öron i, en bädd att kika på och två KATTER! waow!

Dorabella satt mest still o lät Decibel smyga runt i kring, det gick jättefint! Decibel kände av direkt när Bellis tyckte hon va för närgången o då backade Decibel undan o sprang tillbaka till mig, så duktig så! Alf va mest skitsur! usch! en hund. Han stod me tassarna så tätt han kunde så ryggen blev JÄTTEHÖG ;) o Decibel, ja hon kände att nej han låter vi va ifred! så hon lät honom vara, bara spanade på honom på håll. Jätteduktig o känna av katterna o vad de accepterade o inte, behövde inte va med o styra dem nästan alls =))

Sen hittade hon på en riktig otäcking oxå, en HUND, i spisen! oj hon morrade på den otcäka lilla varelsen, men jag satte mig vid spisen o klappade hunden o decibel samtidigt o då insåg hon att den lilla otäckingen var riktigt söt o rar o egentligen var en spegelbild av en alldeles jättego Decibel =)

efter kvällspromenaden var det dags att försöka varva ner,,, tog ett tag men sen kunde hon slappna av och la sig nedanför huvudänden på min sida sängen, o där har hon sovit inatt. Inte ett knyst mer än kring 4.30 då hon plötsligt morrade o "boffade" en del, inte vet jag. Ett tidningsbud kanske?! lugnade dock ner sig när jag hade ner handen o klappade om henne o pratade med henne lite.

kl 5.30 väcktes jag av en mjuk nos som buffade på handen min. tittade upp och ser rakt in ett par bruna ögon och ett mjukt hundansikte som vilar hakan mot madrassen. Den blicken o glädjen när jag sa nemen gomorron Decibel, ja den går ju inte o motså.
Herregud kl va ju 5.30, dags o gå upp! LIVET ÄR ETT ÄVENTYR!! o Decibel tyckte de va dags att upptäcka skräddarbacken :)

nu är kl 7.20 o hon har just fått liv i husse med.


LIVET ÄR ETT ÄVENTYR! DET FINNS SÅ MYCKET ATT UPPTÄCKA =))


*ler*

Idag är det Dagen D. D som i Decibel! slutar kl 15 på jobbet idag, då kommer älsklingen och hämtar mig så ska vi åka de några 22 milen till Torsby. Så ska vi hämta vår nya lilla familjemedlem, ska bli så kul o få välkomna henne till oss, få en alles egen liten fyrbenting o gosa, leka, promenera, sällskapa o busa med! =)

Lägger in ett kort här som jag fick av Christina o Tony som är uppfödare och som har kennel Kristaras. Är vår Decibel som ligger med huvudet på golvet o sover lite lagom utslagen =))






I natt sov jag BRA igen!

Ända sedan vi bestämde oss för att ta hem lilla Decibel så har jag sovit såå dåligt, vaknat på nätterna o tänkt massa... Planerat massa! Är ju en del o tänka på!

men igår kväll så kunde vi bocka av lite inköp.

matskålar
halsband
koppel
påsar
leksaker
godis
bia bädd
extrabädd till bil och vårt sovrum
klotång
borste
försäkring fixad

Tror vi kan välkomna henne på ett bra sätt nu. Så inatt sov jag gott igen =)

LÄNGTAR TILL FREDAG! LÄNGTAR TILL SÖNDAG!
Fredag ska vi åka o hämta Decibel och på Söndag kommer äntligen barnen hem, de vet inget om henne ännu utan vi ska möta upp dem utanför dörren och hålla för deras ögon när de går in!
Tänkte de ska få gissa lite på vad vi kan ha för överaskning =)
Ska bli skoj o se deras miner! antar de blir ett lättare glädjerus!! =)))

Kommer väl upp lite bilder här sen när hon är hemma!

SpÄnNanDe!

livet tar nya vändningar och man gör nya bekantskaper! känns så bra! så rätt! så KUL! längtar till framtiden som förhoppningsvis snart är här =))

helgen har varit toppen, fredagsmys hos mamma i fredags. Tacos och prat o skratt med Mamma, Kjell o Johanna. Jag, barnen o Rickard så klart =))

Lördag så tog jag o Pontus ut Martin o Josephine till myggsjön så de fick rida, Martin lär sig fort o har nu skrittat, travar o galopperat utan att mamman hållit i hästen, han är så duktig! en naturbegåvning måntro? och gissa om han gillar det?! han har iaf kommit på att han vill ha en egen häst, men de vill faktiskt inte mamman så nej, någon häst blir de inte! Josephine satt med ett saligt leende hela tiden så jag tror nog de blir fler turer även för henne. SKOJ! Sebbe han var hos mamma han, för han hade tjatat hela veckan om att få sova hos mormor så de fick han göra, så då va han nöjd. är härligt att grabbarna tycker så mycket om att vara där =)

söndag idag da, o idag har vi först hämtat sebbe hos mamma, sen lämnat martin vid bad, elsa hos pappa o sen sebbe hos roger.
sen tog jag o rickard bilen o for iväg, ca 20 mil enkel resa. en resa som man kan säga är början på ett nytt liv, nya bekantskaper och början på en dröm jag haft sen Ezzy tiden... Nu ser jag fram emot många spännande, roliga, mysiga dagar! finns lite att planera nu innan dagen D är här. Längtar till lilla Decibel är här. =)

En HärLiG KvÄll!!

Hade jag igår, slutade lite tidigare från jobbet, hämtade barnen och åkte hem! vi åt lite mat sen åkte vi till myggsjön. Tog ut Lindas pållar på en tur, barnen red varsin och jag o rickard tog en promenad bredvid.
det gick jättefint för barnen, sebbe va avslappnad från början, var ju inte så längesen han red,,, Martin va lite mer stel o nervös... Men efter en stund slappnade även han av. De tyckte det var roligt och testade att trava lite, sebbe gillar inte o trava så långt men en liten bit fungerar fint, martin satt jättebra i traven o ville springa mera =)
på hemvägen så ville Martin prova galoppera sa han (jag blev lite förvånad, men oki) så jag sa att jag inte var säker på att det skulle gå då jag inte vågar släppa honom i trav själv utan gärna vill vara bredvid, ännu mindre vill jag släppa honom i galopp ;) så satte grimskaft på Tjalle och sprang bredvid så fort jag typ kunde, o martin satt ner o skänklade honom lite, Tjalle tog galopp! när vi saktade av, mest för att jag höll på att DÖ, shit vilket träningspass!!! så hade Martin världens leende i hela ansiktet. Hans kommentar var -woaw! de kändes som om jag flög, va härligt!

och ja, det är väl ungefär så man kan beskriva en härlig galopptur!!
grabbarna är rejält hästbitna! yeeeay!


efter stallet blev det kvällmat o sen i säng för barnen och film för mig o rickard,,, men njae! jag är inte så hänförd som många andra... den funkar o kolla på JA det gör den, men är inte det bästa jag sett =) nu kommer jag inte ens på namnet men den där vampyrfilmen med robert pattison... såg nr 2 igår.

ne over and out! hörs o störs! puss o kram! hej hopp osv =)


vEt Ni!?

I år blir det PEACE AND LOVE! skoj skoj! inte varit där sen,,, sen,,, sen,,, ja sen INNAN det blev så här stort!! ska bli skoj skoj =)))) biljetter tom köpta, de gillar jag :D

Vingligt, and theres U and Me

När jag skulle hämta frukost var känslan som när man är full! Vinglade hit och dit, snubblade till. Visste inte riktigt vart jag skulle men var bara o försöka gå rakt, för då blir de inte fel, o visste ju att tillbaka hittar man, finns ju bara två håll! Frukosten var så där, men kaffe! De satt fint! Det vinglar än men är lättare när man sitter på sin plats här på tåget :) nu loka i munnen, life house i öronen och en trevlig kollega i stolen bredvid. På väg till sthlm för att utbilda oss, får se i morgon hur mycket bättre vi är ;) nå, kul o se en annan del av världen kanske, även om jag redan längtar hem till mitt berg :) nu spelas Storm i lurarna... I will walk on water, and you will catch me if I fall. And I will get lost in your eyes, and everyting will be alright... If I could just se you, everyting will be alright...

Highway to...

Highway to hell... ny titel. Highway to Diskbänken!!

sååå jefla disgusting!!! när man kommer upp på morgon, så var de nästan så man fick inrätta sig i ledet! var morgon rusningstrafik på myrmotorvägen, från tvättstugan till köket o upp på diskbänken o längs hela den... =/ dubbelfilig motorväg! sååå många myror! helt sjukt! och NU!! jaja snacka om vårtecken?! :S

Något som inte va lika disgusting, eller verkligen inte alls disgusting! de va helgen! =))
slalom med wickey o micke, magnus, ozzy och rickard o barnen hela lördagen! sedan blev de lämna barn till roger och sen tunnbad och rämshyttan för oss vuxna. där ute dör även crox o linus upp. en trevlig kväll!

Söndagen startade med frukost i soffan framför öppen eld och vasaloppet på tv... sen åkte jag och rickard till myggsjön och tog ut Tjalle på en liten tur, jag red o rickard gick! skönt väder hela helgen så den har varit härlig!

Idag jobba och sen ut till Myggsjön igen, får se om jag kanske tar ut bägge hästarna idag... så att även Berra får se lite av världen =)

nej nu ska jag jobba på! ha en bra dag där ute, för de tänker jag ha!

kram o hej!

så e de!

skoj o ha en alles egen handy man :D
såg en hylla på jysk jag gillade o ville ha i hallen, meeen den va fel färg (svart) och kostade typ 600, lite mycket för o ställa in korgar med vantar o mössor i kanske, iaf så gillade jag den skarpt!
En heeeel dag senare så hade älsklingen köpt virke o grejjat ihop en själv till mig, betsade den i samma färg som övrigt möblemang i hallen, soffan o spegeln alltså. blev sååå fint så =)

svårt o se på kort men passade väldans bra in där =))) duktig min karl!
(och kaaanske jag slipper vantar över hela hallsoffan nu?!)

slänger upp en bild från sebbes ridtur med =)


övrigt har jag haft en bra dag på jobbet! fått ihop några riktigt bra grejjer! najs!
Sebbe tog prover i morse med, samma provsvar som igår, krea 69... sänkt hans medicindos, och fortsätter ta prover under veckan... Bara måste stanna där på 69 nu, eller gå ner ännu hellre! men minst stanna... vi vill ha pappas njure kvar i magen många år till!

haft en mysig kväll me min stora kille medan lillkillen är hos pappa deras, martin har idag vart själv i nybro med Isak. de hade haft en skön dag i slalombacken och martin verkar gilla o få lite egentid hemma, för imorrn ska han va hemma själv, ville dock med mig till jobbet under fm så han slapp va ensam hela dagen,, men efter lunch vill han va själv hemma... blir så stooor! otroligt! :)

har förberett frukost till i morgon, smootie! gott gott längtar tills klockan ringer! hur fel lät de där då?! hehe men smootie till frukost funkar fint!

ne nu krypa ner o slöa till lite innan läggdags!

Gnatt på er!

positivt och negativt om vartannat...

förförra veckan var ingen hit... började ju med akuten på löördagskvällen och sen tisdagen operation. Fysiskt inte så kul men psykiskt idiotdrygt. Var så jobbigt så tänker inte ens gå in på att försöka beskriva det, lägesedan jag grät så mycket, längesedan jag mådde så dåligt. Det var en tuff vecka där jag bröt ihop då och då, såren i magen läkte dock snabbt och idag är det bara små ärr. Ärret i själen däremot, kommer nog ta tid att läka även om det idag känns snäppet lättare känner jag mig inte direkt på topp psykiskt, och det jävliga är att det kommer dröja sååå länge innan det här är över, tisdagen var bara starten... pust. mitt i all skit är jag dock glad och tacksam över det jag redan har! så himla tacksam över familj o vänner :)

mitt i min o rickards egen soppa så har vi dessutom min pappa som opererats, det har gått bra och han är på hemmaplan nu efter några veckor på sjukhus, hunden hans far runt mellan oss systrar, vi försöker hjälpas åt att ge henne ett hem tills pappa återigen kan ha henne hemma ´hos sig.
Sen har vi rickards mamma som är sjuk, hoppas innerligt hon får bli bra utan operation.

Som om det inte räcker så såg Sebbes provsvar för två veckor sen inte bra ut, så vi tog om förra onsdagen, det såg heller inte bra ut, tog om idag, det såg HELLER inte bra ut,,, fan. blir provtagningar hela veckan, om kreat inte blir o sjunka igen så kanske det slutar med biosi i stockholm... HOPPAS och håller tummarna för att det INTE är en avstötning på gång,,, VILL inte att han ska behöva opereras igen, inte nu... det kommer förr eller senare, det vet vi ju... men snälla snälla inte nu. låt honom va friskt många år till först!!! kommer vara en nervös vecka detta, ta prvoer varje morgon o vänta på telsamtal varje em för o få svar... =/

MEEN mitt i allt detta, sjukhus, sjukdomar, olysckfall... så finns det massa positiva saker med!

tex så går det riktigt bra på jobbet, jag trivs lika bra kanske till o med bättre än förr och det är sååå kul att jobba! ja jag tycker det! jag tirvs bra med mina uppgifter och förra veckan hade jag så KUL med kunderna! och det gör så mycket. har dessutom jättehärliga kollegor juuue =))

syster ytster har börjat utbildning vilket jag tycker känns jättekul! märks att DU mår bättre iom detta och jag är så glad för din skull =)
känns som om det är på väg att lösa sig för alla mina syskon när det gäller jobb och privat liv och finns det något bättre än när de runt omkring sig mår bra!? nee tror inte de =)))

ännu en positiv sak, jag har ridit en kompis häst en sväng, hon väntar bebisar i juni och vill ha lite hjälp me motioneringen av sin Islänning och det va ju kul för mig ;) bra för min själ o komma ut i naturen med häst lite, o bra för min kropp med haha igår tog jag med sebbe dit så han fick rida och jag gick, tröttsamt men väldigt kul =)

nå det blandas bra o sämre saker som sjutton just nu, jobbigt psykiskt att ena stunden skratta o va överlycklig o nästa va orolig eller ledsen som fan. MEN är ju tur man har massa bra i livet, allt jobbigt skulole ju va så mycket jobbigare annars...



RSS 2.0