En lång...

mm en lång vecka har det varit men nu är den snart slut. Det enda som återstår är att pizzan blir levererad till dörren och sen kolla på film tills vi somnar!

Veckan som varit har varit bra och samtidigt mycket. En hel del att göra på jobbet, men har fått mycket bra saker gjorda och det känns bra! fick dessutom som avslut på veckan ett uppmuntrande samtal av chefen. Det är alltid skönt att få några uppskattande ord. =)

Helgen har varit upp och ner...  tog en långpromenad i skogarna hemmavid igår, mer om de i D´s blogg ;)

Vi har varit hos Rickards pappa, jag rickard och hans systrar. Vi har plockat undan kläder efter svärmor... en del till bortskänt, en del att kasta, en del som vi ärvt o tagit hem till vardera hem. Även lite annat efter svärmor har vi sorterat och delat upp syskonfamiljer emellan. En otroligt jobbigt och tuff sak att göra men som samtidigt är skönt att ha klart, spec för svärfar antar jag...
Vi har dessutom passat på att umgås allihop, även de från Göteborg är uppe i dalarna nämligen. Igår em åkte vi ut till rämshyttan för att bo i stugan över natten. Svärfar hade bokat bord åt oss alla 12 i familjen på rämshyttans turistgård på kvällen, 14 hade vi varit om mina små hade varit med men de var hos roger, vi blev iofs 14 ändå då rickards faster med man följde med. Där hade de vilttema på maten, fanns mycket spännande som vildsvin, älg, rådjur, hort osv att välja på. Slutade med att jag åt ungsbakad rådjursstek, den va så mör o god så den smälte i munnen!! vi hade en härlig kväll, tycker om att umgås med familjen Almetun! fortfarande kommer tankarna på att en saknas, svärmor. Men det är en härlig familj jag kommit in i! =)

nu känner jag mig psykiskt trött... efter att umgåtts med 11 människor varav 5 barn i nästan två dygn är det trots hur härliga dem är, skönt o va hemma i lugn o ro, bara jag o rickard. Nu blir de myskväll med film o pizza... :)

Imorgon väntar stockholm!!! martin ska vara med i lilla sportspegeln i direkt sändning!!! nervöööööst!! men KUL! =)) så kika in de imorrn vettja :)

ne over and out, sov gott när det är dags för de =)

kram ohej

God Morgon =)

Klockan ringde 05.30... 05.40 tog jag och Decibel våra första steg på morgonpromenaden, eller jag tog steg, hon skuttade lyckligt fram som vanligt =)

4 km blev det idag, ett varv runt skräddarbacken, gick ovanligt lätt o va ovanligt skönt idag. Kanske kroppen börjat komma igång lite...?!
nå väl hemma igen sa vi hej då till husse o god morgon till Sebbe som hunnit leta sig upp i soffan, låg o mös under en filt framför tvn gjorde han...

Jag duschade o började fixa frukost, frågade Sebbe om han ville ha gröt med mig o hör o häpna han ville smaka iaf... till saken hör att han sällan är frukosthungrig på vardagarna, en smörgås o lite oboy så får jag vara nöjd...
Han smakade gröten iaf och han ÅT EN HEL TALLRIK FULL! de va tydligen gott me havregrynsgröt med linfrön i och en klick sylt på toppen. Bara till att börja servera gröt på morgnarna då =))

Nu sitter jag med en kopp kaffe, snart dags att öppna dörren o starta arbetsdagen. =)

hej hopp!


mitt veckomål..

...har satt upp ett veckomål vad gäller mitt motionerande... minst 2 mil i veckan ska jag promenera. Det mesta av mina promenader är före jobbet med hunden, o för att hinna innan jobb o slippa upp alles för tiiiidigt så blir de ganska bra tempo oxå :)

denna, den första veckan med detta mål, har jag lyckats komma upp i 2,2 mil! Känns som en bra start =)
Märker jag att det är "för lätt" att gå 2 mil/vecka får jag la utöka o lägga ett mål på 3 kanske?!
ah vi får se =)

skönt o ha ett mål me promenaderna iaf! =)

ne nu ska jag gå o frisera karln o sen laga lite mat... en ny vecka väntar med start imorrn! jobba, promenera, ta hand om barn osv =) livet rullar på....

hej hopp!


en det ena, en det andra...

händer en heeeel del i livet just nu...!

på jobbet är det omorganisation på G, spännande! jag tror det kommer bli bra även om jag vet (och förstår fullt ut) att många oroas just nu... Jag ser positivt på det nya och det ska bli spännande, dessutom blir vårt kontor dubbelt så stort... skoj! spännande att se hur min arbetsbeskrivning kommer se ut nästa år! =)

i det privata då... har en 10 åring som verkligen kommit in i någon slag förpubertal ålder... OJ OJ OJ va hans humör svänger! min lilla kille... mitt i alla protester så kan man inte annat än bara älska honom ännu mer. Är helt otorligt hur mycket kärlek man kan ha i kroppen åt de små liven. Älskar verkligen mina pojkar något så otroligt mycket även som sagt mitt i vissa bråk om läxor osv... =)
Martin har blivit stor på flera sätt,,, dels mer humörsväningar, men även i sånt att han är iväg på disco, åker hem själv efter skolan med kompisar osv.,.. han är liksom inte LITEN längre... men för mig kommer han såklart alltid vara min älskade lillskrutt... =) jag har lovat mig själv hundra ggr att jag INTE ska va en hönsmamma, men nog sjutton värker de i mammahjärtat när barnen växer upp... hur klarar man sig när de liksom klarar sig mer o mer utan mammas kramar o närhet... tjaaa jag antar man finns där och fortsätta älska dem lika mycket men att man får tygla sina känslor lite ibland ;)

mer då... en spoännande tid har inletts för mig o Rickard... =) tänker nog faktiskt inte skriva mer just nu... =)

o ännu mer... den 1a november ska martin va med på lilla sportspegeln, de ni! spännande, gissa om han är nervös?! hehe

o ännu mer, den 8-10 november ska vi inta Ronald Mc Donald hotel o huddinge igen, årskontroll för Sebastian... 6 år (!) har han haft rogers njure i magen... HELT otroligt vad tiden går fort! än så länge ser det bra ut allting och varje årskontroll har sett bra ut... men min oro finns där, en dag kommer det gå åt fel håll, en dag kommer det krävas en ny transplantation... måtte det dröja många många år bara... man försöker att inte tänka på det till vardags, men inför årskontrollen de sista åren så kommer tankarna... nu har det gått ett år till, hur många fler bra år kommer han ha?! ne ska försöka tänka positivt, han kanske kommer ha njuren i 40 år =)
Sebbe själv, han ser fram emot att få åka dit, han tycker om sjukhuset, sin läkare, sköterskorna och framför allt att bo på Ronald. Underbara unge! älskar att han är så positiv och hur han handskas med att läkarna ska ta blodprover och göra massa undersökningar... =)

nu ska jag vandra vidare i bloggandet och skriva i Decibels blogg (www.maostlund.blogg.se/decibel) vi har ju fått DIPLOM idag :)


en UNDERBAR dag!

ja idag har jag haft en toppendag! Började med o städa lite, är ju helg o de ingår liksom i ledigheten o passa på att få lite rent o fint hemma :)
efter att städningen var klar så plockade jag lite bland vinterkläderna, tog fram mössor o vantar så vi vet vart de finns när kylan slår till, vantarna behövs dock redan, iaf de dagar barnen vill cykla på morgonen!
behöver vantar o mössa jag med på morgonen för 5.30 är de inte hett ute!!

när jag kände att jag fått undan de så pratade jag me syster i tel, slutade med att både hon o Vito och Saga kom på fika! de va skoj, första gången jag träffade Vito så de va trevligt! vi drack kaffe pratade o Saga ritade, barnen mina  kollade tv o spelade dator samtidigt som de fikade.,,, hehe tänk att tv o dator är så kul!?

blev lunch med älsklingen o barnen, han jobbade idag men äter ju hemma =)
Sen kom Pontus så tog vi en promenad med Decibel, var såååå skönt ute! efter promenade for barnen hem till Roger, jag o Pontus drack kaffe i solen som bröt fram en stund, satt på altanen. Det var sååå skönt!!!

Passade på att trimma Decibel lite, hon va väldigt långhårig på öronen o tassarna lillskruttan...! riktigt fin blev hon!
Sen när Pontus åkte hem så åkte jag o Decibel till Myggsjön och tog ut Tjalle på en ridtur, var riktigt härligt ute! Decibel skötte sig superbra, hon är så himla duktig! kommer nog aldrig sluta imponeras av vilken fin kontakt vi har o hur lyhörd o duktig hon är!
Jättekul att de funkar så bra o ha henne med ut när jag rider, underbart o kunna slå samman sina två absolut största intressen! :)

nu har jag kommit hem o duschat både mig och Decibel... sen kom älsklingen hem med grillad kyckling...MUMS.

snart får vi besök av magnus o micke, kaffe popcorn o film ryktas de om! men jag tänker nog ta mig något lite starkare med. Kanske en cider nu o sen något gott till kaffet kanske... de låter väl som en fin avrundning på en underbart skön lördag :)

foto: Tjalle och Decibel
de riktigt matchar varandra de här två :) fläckiga i samma vita o mörkbruna, kanske jag borde köpa mig mörkbrun/vita ridkläder så jag passar ihop med dem jag med ;)
inte bara färgen de har gemensamt dessa två, de är dessutom lika härliga o duktiga båda två med! vi hade en underbar tur idag!


ne nu ropar cidern på mig ;)

hej hopp!!!

RSS 2.0