woho...

...vilken helg! kan inte skriva nu för de finns de inte tid för =) men skriver nog ikväll o lägger in lite bilder =)

have a nice day

Mojs =)

Mysigt o pyssla med småhästarna igen! var iväg igår igen till G. tömkörde Nora igen o hon gick med Iza. Nora gick ännu bättre idag, nu visste hon direkt att hon skulle gå framåt även när jag var bakom =) en smart liten en! finns fina vägar där ute o knata på, bara man hittar sen så =)
En trevlig kväll blev de iaf :)

Hemma så serverades det fisk, är riktigt bra o va iväg så där o komma hem till dukat bord ;) har är super den där gubben som bor i mitt hus ;)
Kollade på Criminal Minds, är ett av de få tvprogram jag verkligen VILL se =)
Sen sov jag gott, vaknade inte ens i morse när R gick upp, blev lite paff när han kom in o pussade mig hej då eftersom jag trodde det var mitt i natten :P

nå ja de va bara o gå upp o göra sig ordning för jobb... nu en o en halv timme och en kopp kaffe senare är man ganska vaken iaf ;)

ikväll ska barnen på disco, hallowen tema så de ska sminkas o fixas före, ska bli skoj =)))



lagt in kort på Nora o Iza på FB, kommer vl kort på mina hallowenkillar där sen med!

hej hopp


Blir så...

...matt o trött o irriterad! Att man ska behöva oroa sig är en sak, men hade hoppats bli lugnad när jag ringde, inte tvärtom! grrr

tuursdag!

Idag iväg till G o hästarna igen, najs!

Men först jobba nåra timmar till förstås =)

Igår va jag till Frugan, väldigt sällan vi umgås nu så de va trevligt! :) Kaffe o bubbel blidde de såklart, se hämtade jag syster i Bäckan. Va me in o kollade på storhästen som hon sköter... så fin så :) sen va jag med in o sa hej till mamsen o andra syster me dotra som va där o hälsade på innan jag åkte hem till gubben =) sydde klart Sebbes spindeldräkt o sprayade dit ett silvrigt kors på ryggen med, blir nog bra på fredag de där haha =)

längtar till lördag, då kommer grabbarna hem! eller vi åker till Sthlm o ska kolla på "Walking whit dinosaurs" sen på söndag ska vi på cosmonova och sen hem =) får tjuva hem dem hela två dar tidigare och det är jag tacksam för, miss them juuuue!

***** nästa vecka är det min tur... pust *****

***** bara liiiite liiiite tråkigt att det är sånt liiiitet liiiitet intresse... =/ *****


Ett helt gäng med småhästar och en ringrostig Emma...

Det finns en del hästar hos Gunilla nu, söta föl me ullig päls, ston och hingstar. En gammal bekant i Flis. Han kom till henne när jag var där som liten hästtjej. Han o en till hingsunge kom i flickrosa grimmor. visst va de söta men vi tyckte väl inte de va så där jättevackert me flickrosa på hingstar *skrattar* skulle velat se avelshingsten Flis i rosa nu ;) NOT! snygg e han iaf.
Sen fanns där avkommor efter några av hästarna jag pysslat med förut och det är ju lite skoj =)) men kommer väl dröja innan man lärt sig vem som är vem där ute! Flis ja han bör man ju känna igen... Nora med, henne tog jag ut igår medan Gunilla tog deras nyförvärv, en riktigt fin Nordisflicka på 1,5 år som heter Iza. Jätteläcker färg och så fin att se på! vi tog en skön tur in i skogen. Nora var jätteduktig, var första gången hon hade sele och huvudlag på. Jag började med att leda henne men testade sen att gå bakom och tömköra, o hon var sååå duktig. i början var hon nog lite förvirrad o undrade varför jag gick BAKOM henne för hon ville gärna komma runt till mig, men efter ett tag så förstod hon att det visst skulle vara så och gick jättefint, vi både skrittade o travade o gjode lite halter. Men nog är man lite ringrostig, har inte tömkört på länge och det tog en stund innan man kom in i det igen med långa tömmar osv. Men oj så kul de va =) o sen känner vi ju inte varandra jag o Nora heller så även om det gick riktigt fint kan det ju bara bli bättre! =) Iza gick riktigt fint hon med! tror de tyckte de va skoj o komma ut =))

på torsdag är de dags igen! najs!

när jag kom hem hade älsklingen gjort mat, kycklingsallad! mums =) han är så himlans go!

idag ska jag hem efter jobbet, sy klart Sebbes spindel"dräkt" som han ska ha på hallowen discot på fredag, sen ska jag hämta Johanna i stallet där hon rider =) 
 
ha en bra dag alla =)


3 timmar kvar av arbetsdagen. Sen :D

Ska Flexa så jag slutar 15 idag. Åka hem och byta om, käka lite o sen åka ut till Gunilla i Koppslahyttan.
Ska bli riktigt kul! Saknar det livet riktigt mycket ibland, var så himla mysigt.
Kan framför allt sakna just småhästarna! De vann mitt hjärta när jag var i 10 årsåldern, kommer aldrig glömma Daniela och alla våra mysiga stunder, eller de härligt pigga snabba galopperna på Bonzos rygg, eller när man körde med dem, tömkörde eller var ute och gick med dem, och njöt av friheten ute i naturen...

Kommer heller aldrig glömma hur mysigt det var i sommarhagarna som var fulla i små fölisar, de sena sommarnätterna när vi badade hästar på löpande band inför en utsällning, och SPÄNNINGEN när hästarna är i ringen på en utställning! eller spänningen när man vet att vilken dag som helst kommer ett nytt litet föl till livet...

O tänk vad mycket jag lärde mig! att handskas med hingstar, föl och unghästar. Att vara med och köra in, rida in. Att ha en förebild som är bestämd men rättvis, kärleksfull och bra med sina djur gjorde att jag lärt mig massor i hur man bör handskas med hästarna för att få bra resultat, lärde mig ungefär tusen ggr mer på en timme med shettisarna än på en timme på ridskolan och Oj va nytta jag haft av det under åren när man ridit och kört större hästar... =)

Idag har jag ju ingen möjlighet att engagera mig som jag gjorde de 4-5 åren i o med att jag har barn o familj,heltidsjobb och ett hus att sköta. Men några timmar då och då har jag allt att undvara för mitt största intresse någonsin. Skulle vara så himla kul att komma igång, få umgås me dessa små härliga goa, envisa varelser igen! Även om det säkerligen är mycket man måste rota i det undermedvetna för att komma igång med igen, är ju evigheter sen jag tömkörde o körde så selningen sitter nog inte klockrent men det kommer väl =) känner mig nästan som ett barn på julafton idag ;)


Haft en sååå skönt helg =)

Mest bara varit hemma och grejjat lite.
Martin sov hos Isak på fredagen så hade bara Sebbebus hemma, han mös när han fick rå om oss för sig själv, låg i soffan med huvudet i mitt knä på kvällen, men vi va så trötta så blev ingen "uppesittarkväll" utan han kom i säng redan vid 8... På lördagen städade vi som vanligt, vi har fått en fin rutin där så de går ganska fort =) Sebbe var så duktig så och plockade undan de som va stökigt på hans rum vilket inte är mycket, är helt impad över vilken ordning han håller sen han fick nytt rum..... är ju längesen nu, men är första ggn jag bett honom städa sen dess och då var det lite grejjer på golvet, tog honom 5 min kanske... =) duktig kille!
värre va de på martins rum, där ser jämt ut som jag vet inte vad... grejjer överallt typ, men jag röjde undan där eftersom han var borta så vi kunde dammsuga där med... o när han väl kommer hem med Isak så frågade jag om han inte skulle säga tack när jag hade städat åt honom, men de hade han inte ens lagt märke till när han kom in i rummet, skitungen där. Så himla go, han sa tack ändå ;)

Ungarna har blivit riktiga pysselbarn, de har ju tyckt om o snickra sen vi fick ordning på versktan, de är typ jämt där ute o bygger allt möjligt. Men nu har de börjat SY (!) oxå. Martin o Isak satt o sydde nästan hela söndagen, sydde små väskor med öglor så de kan hänga dem i bältena, där i ska de han hemliga saker när de är ute och leker. De e riktigt påhittiga och satt med nål o tråd o kämpade på =))

Bio har vi med hunnit med i helgen, va på Ice Age 3 igår kväll, den va rätt skoj, tycker dem är ungefär lika bra alla tre filmerna faktiskt =)) o så är de ju lite skoj o ta med grabsen ut på sånt där även om det såklart alltid ska va småtjaffs om vem som ätit mest popcorn eller vem som ska sitta vart osv... =)

lämnade barnen hos Roger efter filmen, satt o va halvdeppig hela kvällen, fattar inte att man inte bara kan vänja sig... HATAR känslan av tomhet och misslyckande när de är borta. Känslan kom tillbaka när jag mötte hans bil imorse på väg till jobbet... han skulle lämna grabbarna i skolan... Känns så FEL att passera sina egna barn... svårt att beskriva känslan men det gör på något vis ont att inte alltid få ha sina barn hos sig... nej inte skriva mer om de nu. det är som det är och det är den bästa lösningen i den här situationen....

Efter att barnen landat hos Roger så åkte vi till svärfar o hjälpte honom med ett kranbyte, sen va de hem, ta en promenad, äta och basta innan man bäddade ner sig o somnade gött =))


nejmen jobba på nu då =)

hej hopp!!!

blött o kallt?

Ser ut som om vi får en blöt o kall helg om man tittar ut nu iaf. Gäller o komma ihåg att ta med regnkäder o stövlar hem från fritids idag när man hämtar barnen. Eller barnet, martin har följt med en kompis hem så är bara Sebbe som hämtas på fritids, sen hem o ha MYSKVÄLL som barnen säger. Skönt me fredag. kanske man ska värma upp bastun ikväll o slöa lite i efter maten....?! mm kan va en skön idé =)

skä jobbä nårä timmä till barä sän häm =)) najs.

planer till helgen då??? ne verkligen inga alls mer än städningen som vanligt... JO fresten!! ICE AGE TRE!!! vi ska nog på bio o kanske käka ute på lördan :P de e hög skrattvarning på den filmen har jag hört, ska bli gött!!

ne vet ni vad, vem har tid o skriva mer?? :) hej hopp

känns såååå bra!

ajomen känns gött! nu jeflar är jag på G. inte många kvar nu så är budgeten för året fixad :)

klockrent fint väder idag! man njuter trots att man bara får se himlen innefrån =)
ikväll kalajs, svärfar fyllde år igår. men först hem o äta o sen köra martin på innebandyträning.
fått en hel del bra grejjer gjort idag, känns bra!

en bra dag, från start o förhoppningsvis till slut =)))

kram o hej

Helgen som varit...

var bra :) vi har hunnit med en hel del hemma där, städat o tvättat. Gjort ren grillen ordentligt, och lackat trät runtikring så vi kan ställa undan den för i år,  får väl lov o acceptera att säsongen är slut.. =/
Vi har även hunnit med o fyllt upp med jord i de svackor som blivit på baksidan när jorden "satt" sig...
I lördags hade vi syskonkväll! Erika, Linnea, Daniel o Johanna va hem o käkade smörgåstårta, Magnus fick va med på ett hörn han med :) blev mat, öl och fotboll på Tv´n. En lagom kväll o trevligt va de med som vanlgit ;)
Igår kom barnen hem! tycker verkligen det är perfekt o byta på söndagar, då hinner man liksom få en lugn skön kväll me barnen innan vardagens stress sätter igång =)
Vi hade iofs en helt underbar morgon idag, inget gnäll inget krångel, vi va trötta alla tre men hade en mysig morgon vid frukostbordet och sen cyklade sebbe till skolan, Martin åkte skateboard.
ikväll har martin scouter så jag o sebbe får väl lämna honom o sen åka hem o göra mat under tiden så vi får äta tillsammans efter scouterna =)


Snart är det huddinge. usch. vill inte. i de lägena känns Sebbe fortfarande LITEN o jag VILL inte att de ska STICKA min LILLA POJK!

Fint!

fin start på dagen

fin solig dag

fint ska de bli i landet hemma ikväll

fint ska de bli o träffa de andra föräldrarna i lekis ikväll oxå

fin fint me andra ord =))



Igår slutade jag redan kl 15. de va meningen jag skulle hem o va lite duktig o plantera lite men hamnade hos syster istället, men de va ju trevligare de ;)
sen kom kattis upp en sväng o drack kaffe me oss, alltid lika skoj o umgås =)
kvällen slutade med kycklingwok o ris, ett glas mjölk, "oskyldigt dömd" och älsklingen i soffan.
en bra dag kort o gott =)

Idag jobba på som vanligt o sen hem o plantera det som skulle gjorts igår, sen har jag föräldramöte på sebbes Lekis. skoj o träffa de andra föräldrarna lite, har liksom ingen koll alls nu på vilka som är mammor o pappor där...
sen är de väl bara kväll kvar I guess... o sova...

nemen ha de bra då!

Jord o blomster

när jag kom hem igår var de bara o byta om o börja lasta av jord från släpet som stod på uppfarten, blev mååånga skottkärror fulla som jag sedan tippade ut på baksidan, vi håller på o jämnar till lite nu när det sjunkit och plattat till sig det vi gjorde i våras...
blev klar lagom till gubben kom hem så då böt jag om så åkte vi till svärföräldrarna och hämtade lite blommor från deras rabatt, ska plantera ner dem i landet vid stenen idag =)

Han med o åka förbi och lämna lite saker till barnen hos roger efter jobbet oxå, älskade små,,, känns så,    fel    , o inte ha dem hos sig...

Dagen började med lite motion på maskinen hemma. tänkte gå ute först men va ju så mörkt o kallt... =/ nå ja lite duktig va jag iaf ;)
nu jobb för fullt o ska jobba över idag med, sen hem o kanske ta en prommis hemma om jag inte blir o jobba allt för länge...
ska plantera blommorna frånigår idag, o sen finns inga mer planer, skönt =)

ha de göttans




***** önskar jag kunde säga något, ÅH jag vet ju precis hur det är, men jag vet ju oxå att inga ord kan ändra något. för i den situationen så går det inte in, man måste först landa i sig själv. Men det är så synd.... =( *****

kan inte låta bli..

att vara bara lite, lite lite deprimerad,,, meeen som tur är kan jag rycka på axlarna och acceptera att livet är som det är idag när vi är där vi är, att det blir som det blir när det blir som det blir, att jag inte kan styra över allt som varit eller allt som kommer bli om det blir. virrigt?! nej då... o vilken tur att jag även om jag är lite deppig över att de inte alltid blir som jag vill att det ska bli, när jag vill att det blir, så kan jag le och vara glad för jag tror ju att det kommer bli när det är meningen att det ska bli... =)

inte som jag tänkte...

Helgen blev inte som jag hade planerat riktigt...

skulle ju umgås me frugan tex men de blev inte av, som vanligt =(

men umgicks me Pontus o Josephine, vi va bla o badade jag, sambon barnen och P o J. trevligt o skönt även om jag inte är någon jättefantast av Aqua Nova.

var meningen  att jag o gubben o barnen skulle till medväga på lördag kväll så gubbarna kunde dricka öl, barnen leka o fruntimren prata skit,,, men så fick ju micke lov o jobba tyvärr så blev inställt,,, eller iaf för gubbarne.. jag o stina umgicks ändå med barnen, alltid lika trevligt o alltid lika många roliga samtalsämnen o bubbla om =) o barnen leker ju riktigt bra trots att det är så sällan (alldeles för sällan) som vi ses

hade lite planer på marknad men de va ju inge höjdarväder så de struntade vi i =) o lika skönt de hahaa blev ju lite billigare så ;)


den här veckan kanske jag kommer va pigg iaf, har inte killarna hemma så blir ju inte väckt nattetid iaf! men saknade finns där istället, aldrig är man nöjd ;)

tack o hej...

fredag...

...känns najs! är trött som ett fån o har varit hela veckan nästan, får periodvis inte sova så bra på nätterna och den här veckan har varit sån vecka där grabsen väckt mig ca 5 ggr/natt.... pust.

övrigt då... ja fredag ju ;)


LYX

igår blev jag uppassad med ett varmt fotbad på kvällen av gubben.
LYX o sitta i soffan med lite levande ljus på bordet, gubben bredvid och fötterna i ett vamt bubbelbad =)


RSS 2.0