NJUTNING!

Vet ni!? Det är sommar! Imorse 6.40 när jag o Decibel var ute i skogen var det så himla skönt! Solen sken, fåglarna kvittrade och det var så pass varmt så det räckte med tshirt på sig, då är det sommar! =)

Decibel var jätteduktig, mötte en karl med hund när hon va lös, hon var ca 6-7 meter före mig i spåret, när hon såg dem så stannade hon och då ropade jag, hon tvärvände, kom till mig och satte sig bredvid mig så jag kunde koppla henne, vi passerade och sen släppte jag henne igen, efter en stund mötte vi en morgonpigg joggare, jag ropade in D och hon satte sig fint bredvid mig, jag bad henne stanna och tittade på hon som joggade förbi men satt still, sen blev hon jätteglad! hon kände väl av min glädje så hon blev lyckling redan innan berömet kom. Sötnosen! Känns så skönt att hon är så lyhörd och att hon vill vara till lags och tycker det är kul! idag har vi övat lite stanna, med kommandot på avstånd. Är skoj o märka hur hon förstår mer o mer vad man vill för var gång man övar =) För de mesta tar vi ju bara långa härliga promenader lösa i skogen men det märks att hon tycker om de dagar vi lägger in lite mer träning oxå, och det är ju precis som jag vill ha det, en hund som trivs med livet och tycker det är kul när man tränar lydnad =)
vet inte om det är rasen eller decibel som individ som är helt underbar! är då glad att det blev just hon som kom till vår familj :)

nu på kvällen har vi varit hos min mamma o hälsat på, mina systrar var där med och vi grillade burgare, gott gott! och decibel blev bortskömd som vanligt av kjell =)) vi hade en härlig kväll som alltid med familjen!

sen blev de en skön promenad hem!
det är så här det ska vara att vara hundägare, var min tanke. det ska vara en NJUTNING att ta en promenad med sin hund. =)

nu är vi trötta bägge två och nog rickard med som just kom hem från jobbet. så nu säger vi god natt för ikväll!

gnatt


trött (igen) :)

Trött men på ett skönt sätt, till skillnad mot i morse,,, var nog första gången jag på allvar tänkte skolka från jobbet! var sååå segt o ta sig upp. Men när morgonbestyren väl var klara och jag satt på jobbet med en kopp kaffe så började de ge sig! och har haft en riktigt produktiv arbetsdag! SÅ KUL!! blev övertid idag, kom väl ifrån ca 40 min senare så det var bra barnen gick hem själva från fritids så vovvsing fick komma ut i tid =)

anledningen till tröttheten idag var väl gårdagen, startade kl 5 med promenad o sen till huddinge med sebbe. sen stannade vi kvar (vi = jag o erika o sebbe) o hälsade på först tessan sen martina o jonas me barn! va verkligen jätteskoj o träffa martina igen, inte sett henne på två år =) vi var kvar till 18 innan vi drog oss de 20 milen hem....

Nu på kvällen har jag lekt me snabeldraken, golven såg hemska ut, blir verkligen mycket skitigare nu med hunden än tidigare, men de e de klart värt =)
har även bakat två kladdkakor efter nytt recept, o min sötaste martin va så go när jag talade om att det är ett nytt recept som blir godare än min kladdkaka -neheerru! de går ju inte! de tror jag inte alls på! sa han =)) kladdkakan jag brukar baka är det absolut bästa han vet, men var så sött me den kommentaren som kom spontant direkt från hjärtat :)
vi får främmande från göteborg imorrn så kan va skoj o ha något gott o bjuda på...!

hunnit med en stund ute på gården i solen med o tagit kort på lillskruttan såklart =)


I hörnet av vår tomt mot skogen har vi en stor sten med blomland runt, hon va fin där upp Decibel!! :)



Ne nu ska jag slappa, sen stoppa pojkarna tre i säng (Martin har sin bästis Isak här)  o sen mig o gubben med!

ZZzzzz :)

trötter =)

trött trött o trött... är skönt o börja dagarna med en promenad/joggingtur! men blir lite tröttare på kvällarna istället. promenaden är docj bra både för kropp o själ!!
är så skönt o vara ensam i skogen, med bara en glad o sprallig hund som smittar av sig av livsglädjen!

finns en del att tänka på som inte är så jättekul... svärmor förstås, riktigt jobbigt! o vi själva får inte träffa läkare innan hösten... sen har man väl de gamla vanliga "trollen" i skallen. vissa sår läker nog aldrig...

Imorrn fyller Sebastian 7 år! det är helt otroligt! tiden går så fort!! Jag kommer ihåg så väl när det bestämdes att han skulle "bli till" kommer så väl ihåg när han låg i magen, när han föddes... liten liten var han o martin var så glad över sin lilla battu (som han sa när han skulle säga sebastian) tiden rusar på och under dessa sju år har liten fått utstå en hel del!! alla dessa provtagningar, operationer, illamående och mediciner o sprutor osv... han är stark som klarat detta och det är så skönt att han nu som 7 åring mår så fint med sin pappas ena njure i magen =)
7 år imorgon! blir o väcka honom med sång, paket o kramar i massor =)
han har gjort tårta idag, med chokladdoppade jordgubbar på :P

sen torsdag ska vi till huddinge! provtagning o träffa läkarna där, sebbe gillar det. tokern =) sen ska vi förhoppningsvis inte dit igen förren i november på årskontrollen.... :)

ne nu ska jag försöka sova jag... skogen väntar imorrn bitti!
gnatt gnatt







Det finns...

...Inget dåligt väder, när man har håriga tassar!
Så tror iaf jag att Decibel tänker, för hon gillar då regnet lika mycket som solen tror jag! vi hade en skön tur både i går kvälls o i morse i regnet! är ju så skön luft ute när det regnar så jag tycker med om promenader i regn,,, iaf när man går hemifrån o hem så att säga, så man kan ta av sig de blöta efteråt... hur som helst, härligt me lite uppfriskande regn =)


Lagom trött :)

Är jag efter en skön kvällspromenad som innebar ett spontanbesök hos mamma & kjell :) va ju en himla tur vi knatade förbi där, för där bjöds de på årets första jordgubbar o grädde :P *mums*
När vi skulle gå hem så bad Decibel om att få ta kopplet själv, ah faktiskt, hon kan verkligen tigga om att själv få bära kopplet, hon liksom rör sig på ett speciellt sätt framför oss och "pratar" när vi ska gå ut om hon vill bära kopplet själv... Går verkligen inte o misstolka vad hon vill, så himla söt! hon skäller inte utan låter mer AUUUO på något sätt (svårt o skriva ett ljud, låter nästan som hon gäspar) o hon blir sååå glad när hon får "gå med sig själv"
Haft en bra dag idag, ända tills DET beskedet... folk man tycker om ska vara friska... Känns så, så fel! varför?! nu kommer det komma en period med ännu mer oro innan man vet något mer, kan bara önska av hela mitt hjärta o hela min själ att det går att bota! det bara måste det göra, klart det går att bota!!! fan.... =(
nej nu ska jag krama min älskling tills vi somnar!!

på onsdag har vi varit tillsammans i 3 år. Känns som om vi träffades för några veckor sen, tiden går fort när man har roligt?! =)


igår hittade jag en rå potatis, den va jättekul att springa o leka med, tog den i munnen o kastade iväg den, den rullade roligare än en boll, o dessutom kunde man knapra på den! såna vill jag leka med fler ggr =)


Ser ni va duktig jag är! jag kan bära mitt koppel själv, knappt så matte o husse behöver med ut längre ;)


Visst är jag duktig?! =)


gnatt på er alla! =)

navelsträngen...

...trodde jag att jag klippt till sönerna faktiskt, tycker liksom jag inte är nån hönsmamma och tycker att jag slappnar av fint när de tex är själva hemma medan vi handlar osv... Barnen börjar bli stora och behöver inte hela tiden ha mamma bredvid sig... MEN fan va jag saknar Martin nu, lämnade av honom utanför Säter på scoutläger kring 9.30 i morse... o medan jag försökt göra nytt hemma så snurrar tankarna, det regnar, de e ute, de ska sova i tält osv. HUR ska min lilla skrutt ha det där egentligen?! tänk om han längtar hem?! tänk om det blir jobbigt i natt för honom?! FÖRSÖKER slappna av o tänka att OM det skulle vara något så ringer han... MEN OJ va jag helst skulle vilja ha honom hemma på myskväll istället för ute i skogen me scouterna... =( FÖR MIN skull alltså, för hans skull är jag jätteglad över att han trivs så bra med scouterna, över att han vill va på läger med 2 nätters övernattning... han kommer säkert ha JÄTTEKUL! men mamman, hon är orolig ändå, o saknar sin lilla stora kille...! kommer man någonsin klippa navelsträngen helt?!


SOL

Frisk luft, solen, fåglar som kvittrar, en glad o sprallig hund! Det kan man kalla en bra start på dagen!

Dragits med en jobbig förkylning en vecka nu, orken är i botten och huvudet tungt men nu blir det långledigt! fyra dagar ska vi va hemma och mysa o jobba i trädgården o med husmålning. Ska även försöka vila så förkylningen går över...

Ne en timmes jobb kvar, sen fika me tårta o sen hemgång!

Önskar er en trevlig helg! =)


ägnat...

fm åt sjukhus! först hade Sebbe provtagning i falun, samt läkarträff. Han studsade upp i stolen så sköterskan fick sticka honom i fingret o vågen o mätningen gick oxå bra förstås! 22 kg och 119 cm lång, min lilla kille börjar bli stor =/ tänk när han va så liten så man fick lägga honom i våg och sen mäta honom på mätbordet åp sjukhusbesöken... Träffade trevliga Kerstin med, är glad att hon är hans läkare, gillar henne liksom! o de gör sebbe med, han har ju iofs känt hennes en han va 2,5 månader gammal med så kanske inte är så konstigt =)
Kerstin berättade att hon skulle skicka provsvaren till Huddinge så de har dem när vi kommer ner den 27e, då blev Sebben glad! weeee åka till stockholm o sjukhuset där, det är kul!! knasunge =)
efter Kerstin så träffade vi en ögonläkare, kollade synen på lillkillen, han ser toppenbra! sååå skönt! även om token själv vill ha glasögon så är mamman glad att han INTE över huvud taget är i närheten av o behöva det =))

nå nu är de sjukhusvila fram till den 27e (om proverna ser bra ut, HOPPAS)

övrigt då?! SOLEN skiner o vädret är underbart o jag är INTE alls avis på gubben som är hemma o ledig idag, han målar o myser med barn o decibel medan jag jobbar, vilket iofs inte är helt fel de heller! =) nå när jag slutar ska jag hem o måla och/eller gräva i rabatten!


over and out!

Att träna fotboll...

Är riktigt jobbigt! inte bara för Martin som tränar på riktigt, utan även för resten av familjen som passar på att träna på fältet bakom =)

igår udner träningen så passade vi som vanligt på att lekträna med Decibel, och igår va perfekt för det var två st ute o motionerade häst på fältet och OJ va spännande det var, men det fungerade, lyckades få henne att tycka jag va mer intressant så hon tappade focus på häst och kunde gå fot och lyssna o busa med mig ändå, visst tittade hon mycket på hästarna me hon tappade liksom inte bort oss i spänningen och det gillar jag *stolt matte*

sen träffade vi en kille oxå! en springer pojke på strax över året som tyckte D va väldigt spännande, hon har ju precis slutat löpt. Hennes första löp som för övrigt gått smärtfritt, hon har varit duktig o hålla rent och hon har betett sig som folk ;) lite fläckar på golvet ibland så klart men inte så man blivit trött på att torka (duktig tjej även där) antar Scott som han hette, tyckte hon luktade väldigt gott ;)
hur som helst så lekte de lite och sen va de ju oxå kanon bra för träningen att bryta upp och fortsätta vara med oss när han var på andra sidan fältet, utan att liksom bara springa till honom, han däremot kom rusandes när hans matte hade testat ha honom lös längst bort (typ 3-4 fotpollsplaner bort) nå, decibel va ju jätteglad så klart när kompisen kom tillbaka ;)

vi hade en trevlig utekväll iaf o sen va vi trötta när vi kom hem, martin så trött så han somnade i duschen efter tränignen, ja faktiskt, medan vi gjorde mat så somnade han, sötisen =)



jag fick krypa upp i knä i fåtöljen! åååh så skönt de va =)


Efter en...

Trevlig o härlig helg med mycket trevliga sociala stunder och mycket nyttigt som blivit utfört så är det måndag igen då!

Men även en måndagmorgon blir man på bra humör när man blir väckt av en varm nos och sen får en promenad i morgonsolen!! =)

Hoppas alla får en toppen måndag !

hej hopp!



MorgonMYYYS

Men vakna nu då!!


Trött i kroppen =)

I helgen har vi fått en massa nytta gjort, men även en del nöjen =) varit en fullspäckad helg men ändå känner jag mig utvilad psykiskt =)

började helgen med att ha hem lite folk på fredagen, vi firade sista april me lite grillat, öl o vin samt skratt o prat! inga raketer dock då barnen var med Roger. De var iväg till brasa o kollade eld o raketer iaf =)
Grannarna smällde raketer och jag hade väl oroat mig lite för lilla D. Var lite orolig att hon skulle bli rädd... Men hon är ju lugnet själv, kollade upp lite när hon hörde raketerna ute men så var de ju inget farligt så hon la sig o sov igen... :) skönt med en så trygg hund!

lördagen högg vi ner en gran här ute, tog en stund att hugga o gräva upp roten men den kom upp iaf! vi sådde gräs på "nya" gräsmattan och kastade ut moss"dödare" på befintlig gräs/mossmatta. så var vi till ByggMax o köpte lite panel, är en del som skall bytas innan vi kan måla sen =) köpte även massar färg och penslar!
Så var vi ut o hälsade på svärmor o svärfar i stugan! umgicks o drack kaffe o tog en promenad. Trevligt.
målade panelen gjorde vi med... blev en del under dagen!

Idag har vi grävt hål o planterat Clematis på baksidan, samt satt upp spalje som den skall klättra på, kommer nog bli fint! förhoppningen är att den skall växa upp och bilda som en "vägg" ut mot allmäningen =)
så har vi snickrat ihop en kant till rabatten jag ska ha på framsidan o satt den på plats, nu fattas bara blommor =) rickard har medan jag gjorde detta, hunnit med att höja förrådsdörren så vi kan bygga altan sen, samt har han flyttat vattenutkastet så vi inte behöver ha vattenslangen på altan och böjrat byta ut lite av den dåliga panelen!

Jag o barnen som kom hem idag har dessutom hunnit med o varit sociala ute i gustafs, trevligt sällskap o kaffe blev det =)

efter allt utearbete var det gott me grillad korv me bröd på baksidan :P

nå... förutom allt som hör våren i hus till, så har man ju de vanliga tråket me damsugning o tvätt osv... pust. Nu blir de fil godis o sova i soffan ;)
imorrn vardag o promenad 5.30 =)

gnatt!


RSS 2.0