tävlingsdebut rallylydnad!

Så var dagen D där tillslut, igår. tävlingsdebut i rallylydnad för mig o matte!
nerverna hängde på spänn utanpå kroppen, tävling liksom, vi?! 
 
Det var i Dala-Floda på brukshundsklubben, ingen liten tävlingen utan strax över 100 hundar, och de flesta startade i dubbla tävlingar då de hade både A och B tävling i alla klasser -nybörjare -fortsättnings -avancerad och -mästerklass.
Vi startade självklart i nybörjarklass, tre godkända i en klass ska man ha för att sen få fortsätta till nästa. 
 
Enkelt förklarat så börjar man en tävling på 100 poäng, sen får man avdrag för alla "fel" man gör, hund som nosar i backen, hund som nosar på sin förare, hund som inte sitter, ligger står osv korrekt. Förare som visar hunden fel så den gör fel övningar osv. Man går en bana med skyltar som talar om med pilar o text vad föraren ska få hunden att göra, sen bedöms även glädje samarbete osv. 
Minst 70 poäng ska man ha för att få godkänt på en tävling och sen som sagt, minst tre godkända tävlingar om man vill flytta upp till nästa klass.
 
Hur gick det då?! joda, matte var sådär nöjd efter första tävlingen, jag tycker det är så kul och det i samband med lite osäkerhet på vad matte vill ha mig att göra så skäller jag en del, vilket man får avdrag för. Detta gör matte lite nervös, sen var det mycket nya intryck, massa hundar o människor på plats, ett flygplan flög över tävlingsplan precis efter start men vi gick av plan med 90 poäng kvar! godkända!!
 
Andra tävlingen så var vi lite trötta, jag hade mindre fokus på matte, jag skällde lite väl mycket och dessutom så blev både jag och matte lite störda av husse och lillhuss oliver som stod o fotade, det var matte som sagt åt husse att göra det, men nybörjare som hon är så tänkte hon inte på att det kunde störa vårat fokus om han stod på "fel" ställe... Nästa gång ska vi klura ut en bättra placering för familjemedlemmar som tittar!! 
Hur som helst så gick det hyffsat!! mest poängavdrag i andra tävlingen fick vi för skall...tyvärr... lyckades dock ha kvar 71 poäng när vi knatade av planen och godkända även där!!  =)
 
Direkt efter sista starten var matte missnöjd o tänkte -aldrig mer!! men när hon smält det lite och faktiskt insett själv att herregud, det var första tävlingarna och vi blev godkända i bägge så ser hon med spänning fram emot nästa tävling om en vecka =)
 
 
 
innan start går alla som ska starta en banvandring utan hund för att lära sig banan....
så gjorde såklart även matte.
 
första starten precis i början...
 
Slalom...
 
Sitt framför...
 
Det var en del väntan under dagen....
 
 
en gräsklippare var det roligaste på hela dagen tycke lillhusse ;)
 
 
hur som, en i stort sett riktigt bra dag!!
 
nu har vi söndag o myyys hela dagen utan måsten :D

Tomorrow...!

;)

...nedräkning...

nedränkning...3... :P

Idag hade vi en kylig morgonpromenad, 1 grad kl 05.15 men jag sprang mig varm medan matte knatade på bäst hon kunde hon med för o hålla värmen..!

...snart...

... nedräkning 4...!!!

dagarna flyter på här i vardagen.
-morgonpromme
-lunchpromme
-em promme/lek/bus...
sen kväll o sova med mattes tröja som snutte som vanligt =)

Ikväll ska vi dock lägga rallybana säger matte...weee!


...snart...

...snart så kör vi... nedräkning... 5 !!!

Avslutning

Idag har jag o matte varit iväg på sista vändan av rallykursen i avancerad o mästerklass! 

Lika roligt som vanligt tycker jag, o matte med! Trevliga människor o hundar har vi lärt känna och vi har "lärt" oss alla momenten, sätter lärt oss inom situationstecken allt sitter ju inte, men vi förstår iaf skyltarna ;) 

Nu kommer vi dock öva mest på nybörjar- och fortsättningsmomenten då vi ju ska ut o TÄVLA....! 
Matte är nervös!! Ca 100 hundar kommer ju va på plats första tävlingen. Men kul ska det bli o kika in i den "riktiga hundvärlden" 

 Våra saker att jobba på som matte ser det är
-matte ska ta det lugnt o läsa skyltar ordentligt!
-matte måste bli bättre på avstånd från koner i tex spiralen så inte hon leder in mig i konerna!
-matte ska testa belöna från skål efter övningar så jag kan släppa lite fokus på hennes hand, och kanske även på det sättet få bort mitt hets skällande som kan komma när jag blir frustrerad o vill ha belöning...! 
Rallybana

Väntar på min tur medan en kompis tränar :)

Efter dagens banor fikade vi hemma hos Katrin allihop, trevligt o gott :) 

Nu är vi trötta o ska sova så vi, nå väl, jag! Kan studsa upp när klockan ringer imorgon bitti! 

Gnatt


Motion

Idag har varit en bra dag!

Jag, matte, husse, familjens minsting samt en av mina katter, Dorabella, tog en skogspromenad på fm, var riktigt skönt. Jag sprang lös hela tiden så ni förstår ju att jag trivdes :)


Matte försökte fota när Dorabella skulle jaga igång mig för lite bus i skogen, det gick sådär kan man säga...


Jag klättrade "i träd" ;)

Och här, här var matte riktigt taskig, hur kul skulle hon tycka det var om jag la upp en sån här bild på henne ;P

Här är en lite bättre bild på min kompis


På kvällen nu, så har jag o matte tagit en cykeltur, skönt o sträcka ut i galopp ordentligt ibland :)


Nu är de snart gonatt så vi orkar upp imorgon bitti !!

Dagen idag....

Morgonen startade med den vanliga melodin på mattes tel... Trodde jag ja! Matte behagade inte gå upp, trots att tel lät och jag viftade på svansen...! *hrmp* först 3e ggn! Den ringde och jag sa godmorgon fattade matte att hon skulle upp... Vi tog en tur i en dimmig skog full av spindelnät! Vackert o kusligt på samma gång typ. 


På em när matte kom hem från jobbet fick jag först klorna klippta. Skönt o kunna sitta ute på trappen o fixa med sånt! Sen kom Pontus o då blir jag ju alltid lycklig för jag vet ju, kommer Pontus blir de promenad! Mycket riktigt, ett varv runt berget tog vi, fick blanda lite kuta fritt, gå fot på höger sida o även träna lite vändningar ur momenthögen! 

Nu är de bara kväller snart. Hoppas matte slänger nå kläder på golvet som jag kan få be om att få låna o ha som snuttefilt inatt <3 
Hoppas matte kommer upp direkt imorgon när telefonen spelar :)

tänk...

Tänk så fort nygamla rutiner sätter sig!
1,5 år har matte varit hemma och alltså inte ställt klockan för morgonpromenad.
Men nu andra veckan med väckning 5.30 så studsar jag upp o tassar med matte när
hon klär sig så vi ska komma ut!
 
Tycker om när väckarklockan betyder promenad, ensam i världen, med matte!
 
Så här fint är det när man ser ner från berget en tidig morgon =)
 
I torsdags var vi på "internetdate" jag o matte!
Vi var ut o promenerade med nytt sällskap.
En snygging vid namn Liam
och hans matte Emma.
Liam är en Springerkille i samma färg som mig.
Alltid roligt med nya bekantskaper tycker både jag o matte!
 
Liam och Emma var upp o hälsade på oss i helgen oxå, då passade matteEmmorna på att träna rallylydnad med oss, roligt med träningssällskap :D
 
Här är jag o Liam efter vår skogspromenad i torsdags, min tunga blev typ en halvmeter lång men tigga godis, de kan jag hur trött jag än är ;)
 
 
 
Imorgon ska vi träna rally igen, o det älskar jag!
Blir o gå genom de sista momenten i avancerad klass, så imorgon kväll kommer matte va trött i huvudet o kanske även jag?
 
Ska bli sååå roligt!
 
nedräkning till tävlingsdebuten,,,, "bara" 59 anmälda till tävlingen gör matte riktigt nervös... spännande...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Suddig?!

Igår var jag o hela familjen på bågskyttetävling i rättvik. Då hussarna gick tävling på "fält" alltså i skogen o matte o husse inte kunde hänga med pga barnvagnen så tog vi en biltur till Vidablick under tiden, tog en promenad där o tittade bla på utsikten :) som vanligt fick jag posera, matte är ju helt galen i att fota, till o med så att när jag hörde klicket från kameran så hoppade jag ner från stubbem, visste ju att de va klart då liksom ;)
 
 
Idag började matte jobba efter att ha varit hemma med sina bebisar i 1,5 år. Dvs mig och Oliver. Matte gillar sitt jobb säger hon, men ändå var hon sååå ledsen igårkväll, hon vill inte alls lämna vare sig Oliver på dagis eller mig hemma... Vi har ju liksom haft sååå sköna dagar tillsammans... som tur är kommer hon bara jobba 8-15 och husse är ju hem på lunchen varje dag så jag klarar mig, värre för matte stackarn...
 
kl 5.30 tog vi morgonpromenad jag o matte, solen var precis på väg upp!! men matte har inte varit stabil på handen idag inte, bara suddiga kort! var så mörkt så jag fick ha reflexsele på mig, hööööstmys!
 
Nu på kvällen tog vi en sväng i skogen, jag matte o husse Sebastian. här fick jag lov o vänta in sölkorvarna!!
 
 
efter en stund var de ikapp (suddig vadå?!)
 
 
en spännande kulle hittade jag....
 
här tränar jag o sebastian lite "fot" han är rätt duktig faktiskt tycker jag =)
 
med godis får han mig även att sitta fint vid sidan av honom!
 
Är ju mest matte som sköter om mig, o tränar med mig, så jag har blivit lite lätt mattetokig o är helst med henne, men ibland så kan jag offra mig o umgås även utanför gården med grabbarna, iaf om de har godis ;)
 
när matte kom hem idag från jobbet var jag så glad så jag nästan gjorde volter i hallen....  o matte var lika glad hon! *KÄRLEK*
 
GNATT PÅ ER! KL RINGER 5.30 IMORRN IGEN... PUST
 
 

RSS 2.0