träning och kvällsmys!

Jättelånga promenader blir det inte, det orkar inte matte, men nog är vi ute allt och det bästa är ju när vi är ute så jag får springa lös o bara mysa o springa så fort jag vill.
Men eftersom promenaderna blir kortare än vanligt så har matte nu börjat satsa lite på tricks o lydnadsövningar istället för att stimulera en pigg springer som mig ;)

Igår kvälls tex så gick vi en liten bit, jag fick rusa runt lite som jag ville, sen ropade matte in mig oxå tränade vi följsamhet. Det var riktigt skoj tyckte vi nog båda två, har blivit lite si och så med träning eftersom matte är lite trött pga graviditeten. Men hon var nöjd med mig, och jag med henne, räckte ju att jag gick bredvid och uppmärksammade när hon vände, snurrade, svängde, backade stannade, ökade tempot osv så fick jag GODIS. levergodisar är absolut toppenbäst!

sen på kvällen var jag lugnare och tröttare än jag varit på ett tag så det var skönt för mig och för matte oxå eftersom hon slapp dåligt samvete över en rastlös hund :)
Fick krypa upp i soffan och mysa på kvällen, låg inklämd mellan matte och husse med huvudet i mattes knä, så matade husse mig med mandarin samtidigt, väldigt lyxigt o ligga i soffan och äta godis på det sättet :)

Här kramas jag (världens finaste vovve) med mattes tjocka mage igen, svårt o få plats med nosen bara ;)

 

Imorse tog vi som vanligt en promenad efter att mattes väckarklocka ringt, sen när vi kom hem så tog matte en näve godis och satte sig på en köksstol mitt på golvet, sen fick jag göra lite olika saker för att få godis, tex sätta mig höger alternativt vänster eller bakom matte, sitta, ligga, krypa, rulla osv.
En lite rolig stund så där innan hon for till jobbet och jag hoppade upp på överkastet i deras säng för att invänta husses och min lunchpromenad :)

matte sitter på jobbet och längtar tills hon får komma hem till mig igen :)


tjockis...!

...Ja inte jag då, men matte! hon hängde inte med i mitt tempo förut o nu gör hon det definitivt inte :)
När jag springer får jag vända många ggr på en sträcka för att kolla att matte är med, men det är helt oki, men hon är inte lika rolig att gå fot med längre för hon går ju saktare än vanligt, tur vi är mycket på platser där jag springer lite som jag vill ;) så får matte flåsa på bakom bäst hon kan =)

I helgen har vi tagit två sköna skogsturer, gäller o passa på när det är ljust ute på dagtid när matte är ledig!
Vi väntar o längtar efter snö nu, vill ha lite ljusare o finare ute, sen säger matte att jag ska få testa dra lite mer än förra vintern, drog en pulka lite då och nu har de fått tag i en ritkgit hundpulka med skaklar så ska få försöka jobba lite med den, spännande! blir till att dra tom pulka bara för att få en uppgift ibland när vi är ute, och inte bara springa runt o leka jämt, vad nu det är för fel på det ;)

lite lustigt att det är alldeles grön/brunt ute i slutet av november! o ingen is heller, jag o husse har till o med hittat kantareller för några dagar sedan, o det är väl inte riktigt normalt i november?! =)

Här är jag o matte i helgen på promenad, ni ser ju vilken tjock matte jag får dra med mig i kopplet, tur hon har mig annars skulle hon nog aldrig orka ut o gå ;)

 




Råttor....

.....o andra gosedjur är bland det bästa jag vet, mjuka att bära på och msyiga att kramas med i bädden.
Jag tycker der är skoj när de går sönder (vilket de alltid gör ganska snabbt)
för då kan jag ägna långa stunder att försiktigt dra ut stoppningen och sprida i hela huset, mjukt o mysigt!

Matte och husse har försökt hitta dyrare gosedjur som är sydda spec till att vara hundleksaker men de går sönder lika fort dem så det har de gett upp!
En av mina favoriter är råttorna från IKEA.
Olika strl, mjuka o gossiga, en mysig svans man kan tugga på och matte gillar priset på dem ;)

När matte o husse var i västerås i helgen så hade de varit in på IKEA på hemvägen o då köpte de en ny råttis till mig.

MYYYYS =)

Idag är husse ledig med mig och det är härligt väder, jag tror på en skön tur i skogen!

 

hej på er!

 

 


Total kärlek



Den här synen möter matte när hon kommer in på uppfarten med bilen, en söt springer tjej som nyttjar kattluckan för att välkomna familjemedlemmar hem =)

Jag gör så först när matte kommer, sen när vi är hemma på kvällen och jag hör husses bil åka förbi huset så springer jag direkt till min lucka och välkomnar även honom.

Jag är alltid lika glad när de kommer!

matte säger: OVILLKORLIG KÄRLEK. från sin hund får man då alltid en underbar värme o kärlek, oavsett vilket humör man är på när man kommer hem och möts av en nyfiken vovve, en svans som viftar, en nos som helst pressas in under hakan på en i en varm "kram" ja då kan man inte annat än bli glad och känna värmen sprida sig i kroppen, total kärlek! =)




kvällsmys på mattes tjockismage i soffan =)


RSS 2.0