Besök...!

Idag har jag haft besök av Minna (blandis labbe/rottis) och Milo (Prazky Krysarik)
Minna har jag lekt med föut, många ggr men hon är lite tråkig för hon leker hellre med matte o husse och bollen än med mig... Men Milo, han var precis hur rolig som helst, han är 8 månader och lika lekfull som jag, det var första ggn vi träffades idag, men OJ va skoj vi hade!
matte hade som vanligt kameran i högsta hugg! men hon påstår att det var svårt att få fina kort på oss,
korten ser ungefär lika lekfulla ut som vi var! :)





Flygande hundar?!


aaah eller iaf skuttande o galopperande :)


brottandes...


Minna mitt i sin favoritsysselsättning...


Ska Milo vila hos sin matte ibland...

...så ska minsann jag vila hos min husse! :)


Vi höll koll på Milo o Minnas lillhusse Victor....



runt runt gick det över hela gården! :D



Efter att besöket åkt och man lekt o lekt o lekt,
ja då är det underbart skönt att få krypa upp till husse i soffan o vila middag....

Ikväll kommer småhussarna hem igen,
då gäller de att vara pigg igen så man kan välkomna dem med pussar o kramar!





På tur i skogen med matte o kameran!

En underbart skön höstdag har det varit idag, jag o matte har bla tagit en skön skogstur. Jag sprang hit o dit matte strosade lugnt efter. Helmysigt!!

bilder från dagen!


åååh Hopp!



Spaning...



mm lera! :)


törstig...



jag måste skaka av mig lite vatten när jag druckit med halva kroppen :)



Full fart!!!



även mitt i ruscherna håller jag koll på vart matte är...



En springer spaniel klarar allt!
nåja, nästan...
klättra i träd är för svårt även för mig, men testa måste man ju!




Efter en hel fm ute hemma på gården, sen över timmen i skogen i full fart, ja då blir man trött!


Ska bli skönt o vila lite nu =)

Hej hopp!


Kärlek!

Gårdagen var fin, morognpromenaden var skön. Vi var i skogen jag och matte, plockade lite svamp och sprang och lekte.

På lunchen var jag o husse ut som vanligt på promenad, sen brukar vi ju sova middag i husse o mattes säng :)

Kring 15 kom lillhusse Martin hem från skolan, han brukar ta ut mig på baksidan då så jag får kissa, han är snäll Martin och jag blir såklart glad när han kommer hem!

På kvällen hade småhussarna fotbollsträning och jag o matte var med dit som vanligt.
Först gick jag med Sebbe från bilen ut mot fotbollsplanerna, vi lekte o busade lite sen tog Sebbe mig sina lagkompisar så de jag fick heja på dem.
Han är en liten stolt husse, familjens busunge!
Han berättar gärna och ofta att jag är hans hund och att jag är en springer spaniel som heter Decibel, han älskar dessutom att visa att jag kan prata för att få godis och stanna och vänta tills han ropar in mig. Ja han är nog lika stolt och kär i mig som jag är i honom ;)

Medan killarna tränade så tog jag o matte först en promenad, jag strosade och luktade och matte lät mig busa runt lite.
Efter att vi promenerat en halvtimme så bad matte mig gå fot med henne, gick fot fram och tillbaka, vände och stannade och backade, matte gick krångelvägar och jag hängde på. Matte måtte ha tyckte jag var duktig för mycket beröm fick jag när jag höll mig fint vid hennes sida.
Vi lekte stanna och vänta leken, jag stod/satt ivrigt och väntade när hon bad mig, vi hittade en bänk som vi lekte med, jag hoppade över, kröp under och gick uppe på den. Så lekte vi slalom med mattes ben och lekter runt runt, runt mattes bägge ben. Roligt hade vi och även här tyckte matte jag var duktig, vi tränade fart o hopp blandat med fot och stanna, ligg och sitt osv och matte sa senare till husse att jag var jätteduktig och lyhörd!

Sista halvtimmen av pojkarnas 1,5 timmes träning tittade vi på när de spelade boll, sen åkte vi hem och åt kvällsmat.

När småhussarna lagt sig i sina sängar så mös husse och matte ner sig i soffan, jag kände mig kelig så jag gick dit jag med, och hade sån tur så dem lät mig komma upp och ligga mellan dem i soffan när de kollade tv.

En riktigt myskväll med både träning och kärlek. Underbart :)


matte säger...

...att hon har dålig fantasi på vad hon ska träna mig på. Vi håller ju i träning på de moment jag redan kan, det kan ju alltid bli bättre och lydnaden vill hon inte att jag tappar ;)

men för träningens omväxlings skull så har hon letat info på nätet och bla hittat bra information om vad lydnadstävlingar innebär och vad de innehåller för moment, så även om matte inte är så väldigt intresserad av tävling i sig så har hon bestämt att vi ska träna som inför tävling. Blir lite nya moment men oxå mycket jag redan kan... så ikväll när pojkarna tränar fotboll ska vi promenera och sedan träna lydnasklass 1 :)

skoj med lite mål med min träning tycker matte, att klara de moment som ingår i tävling är väl ett bra mål!? :)

Sen ska vi försöka ta oss iväg till klubben o träna agillity någon dag med, var ett tag sedan nu... har bara tränat hemikring och matte påstår att det är bra för mig att tränas bland andra hundar och på olika platser... Själv tycker jag bara det är skoj, om det är bra eller inte spelar mig ingen roll så länge vi har så där härligt roligt ihop som vi brukar ha när vi leker det som matte kallar träning =)



Modell Decibel ;)

Ja igår var jag, matte och husse till Sthlm.
Först tog vi en liten promenad mitt i stan, OJ va människor, bilar och ljud det var där! Fanns mycket att titta efter, har aldrig sett så mycket rörelse på en gång förut...
Matte o Husse sa att dem är glada att de bor där vi bor, där jag kan springa lös i skogen, släppas okopplad bredvid fotbollsplan när småhussarna spelar och där vi slipper allt oljud när vi sitter ute på gräsmattan och myser! och jag håller nog med dem, att gå fot på en trottoar o väja för cyklister, fotgängare och bilar varje cm av promenaderna känns inte så kul, även om jag såklart skötte mig o gick fint :)

Efter promenaden kom vi fram till studion vi skulle in i, där mötte vi Fredrik Steen och en fotograf som heter Linus, det var spännande där inne, luktade hund av alla sorter, Linus sa till matte hur de ville ha mig och hon försökte få mig att stå och sitta osv som de ville. Kanske inte det lättaste då jag helst ville gå runt o kika på allt nytt, hälsa på de nya människorna och framför allt leka med de spännande sakerna, tex tidningen som jag fick bära lite på :)

Men matte tror nog Linus (som verkar va en duktig fotograf) lyckades få till några fina foton, sen testade Fredrik fota lite med medan Linus lekte med mig, och där fick de nog lite skojiga kort med.

Matte ser fram emot att köpa boken nu, Stora Hundboken som den ska heta, för att se om där finns några fina kort på mig, tänk att jag ska vara med i en bok, nästan kändis ju ;)




dålig...

på att uppdatera bloggarna nu känns de som. Men är ju så mycket hela tiden :)

nytt o spännande nu är att Matte o jag ska till sthlm på söndag, vi åker bil dit också ska jag fotograferas i en studio av en hundfotograf. Blir det bra bilder, roliga/fina/söta så blir jag med i en av Fredrik Steens hundböcker framöver här. Blir spännande att uppleva något sånt nytt, även om jag ofta är "offer" för mattes kamera som knappt klarar av att ta bilder av andra motiv än mig ;)

Övrigt då så har matte haft ont i ett knä till och från under sommaren och det drabbar tyvärr mig till viss del, vi tar oss ut ändå såklart men det blir inte riktigt de där tvåtimmars turerna i skogen som jag älskar, matte har lite dåligt samvete över det. Men tränar gör vi ändå, förstås. Både ute på promenaderna och med lite spårning då och då... sen brottas vi en hel del med, det är roligt! och dragkamp är en annan favorit!
men bland de bästa som finns det är när jag får hoppa upp i soffan nån kväll och verkligen pressa in mig mellan matte och husse och de båda två klappar o kliar mig, det är helmys det!

Idag ska jag klippas och duschas o skrubbas ren tydligen, matte påstår att jag måste va ren och fin på söndag, spännande!

RSS 2.0