spårar vidare!

...och oj va roligt det är! tycker nog både matte och jag.
Vi har nu lagt till lite vinklar i spåret så jag har gått i som ett U men med skarpa hörn, tog spåret jättefint, tappade bort min lite vid en vinkel men hittade snart tillbaka o fram till klöven.
Klöven blir roligare o roligare. Den börjar bli spännande att bära på och att leka med.

Igår var vi till Gävle igen o träffade de andra springrarna samt jackrussel tjejen som är med på kursen,
jag hade matte och även lillhusse Martin med mig denna gång.
Att matte tycker det mesta jag gör är roligt och spännande vet vi ju redan,
men även Martin tyckte om att vara med o lägga spår, fika o sen följa mig när jag spårade mig fram
genom snår o mossa.

Martin sa till matte på vägen hem att det här måste vi göra fler ggr,
han vill såklart även testa att få hålla mig i spårlinan.
Så fler spår blir det absolut, en gång kvar på kursen, sen funderar våra mattar o hussar på att boka tid för spårprov gemensamt som en avslutning, o matte har nog smått planer på att försöka boka ett spårprov med familjen i torsby.
Fler spår på hemmaplan kommer det bli med, eftersom vi alla tycker det är så kul.

Matte har sagt att det börjar bli dags o åka iväg till klubben med, o träna lite agility, och det tycker jag ju oxå är roligt så kanske vi gör det på måndag.

Jag i spåret med matte efter i linan...

Jag klarade det!

hörs en annan dag!



Brage e lage...

Som ingen har slage! :P

Igår gjorde matte de som hon lovat Martin länge, sydde en scarf till mig med Brage märke på. Jag brukar ju vara med när Martin spelar matcher o tränar osv så de tyckte jag skulle va med o bära klubbmärke jag med :)


O snyggare maskot än så här kan väl laget inte ha?! ;)


varmt o skönt

väder har vi haft nu, o de är blommor mest överallt. Matte tycker jag passar fint med vitsippor så idag fick jag sitta o ligga modell nedanför "våran" skog, mitt i ett hav av vitsippor, matte är jättenöjd med bilder på både mig o Elsa, själv tyckte jag mest de va trist o bli fotad idag, var ju på morgonen o då vill jag SPRINGA! nå jag hann med att springa lite med, blev dock ingen långpromenad då matte har ont i sitt knä. Men nu på kvällen har vi varit till sportfältet med pojkarna, de har spelat fotboll o jag o matte har tränat, gått massa fot, övat på stanna och att komma, hoppa och rulla osv. Jag gillar att träna, är spännande för man vet inte vad matte hitta på från gång till gång, de enda jag vet är att om jag är uppmärksam o gör som matte ber mig, då blir hon jätteglad så leker vi o så får jag godis :P

vi har varit iväg på ytterligare en dag spårkurd, jätteskoj o jag lär mig mer o mer, har gått spår 3 ggr nu så nu vet jag lite mer vad som gäller! kul!


Ett av korten på min kompis, tanten Elsa, snart 14 år är hon! 
Hon har bott hos oss nästan två månader snart, för hennes husse, mattes pappa mår inge bra. Elsa är så gott som helt döv och ibland lite förvirrad när vi är ut o går, så idag när jag o matte gick på upp i skogen hängde hon inte med för att hon stod o luktade på en spännande jordfläck. NÄr matte upptänkte det så stannade hon med Elsa tittade inte upp så matte kunde inte finka henne till oss, så då sprang jag ner till Elsa o buffade på henne med nosen så hon skulle förstå att vi skulle vidare, matte blev väldigt förvånad över att jag gjorde så, hon stod ju bara där och väntade och jag ville iväg så jag fick hämta lillhunden, när jag hade buffat lite på henne tittade hon upp, såg att matte var en bra bit bort så då sprang hon dit o jag följde efter bakom henne, sen kunde vi fortsätta vår promenad. Jag tycker ju om att bära saker och gärna mitt koppel, men får jag välja nu så bär jag hellre Elsas koppel när hon har det på sig, matte tycker jag är knasig och att det ser skoj ut när jag promenerar med Elsa. Men är roligare att bära hennes koppel o promenera med henne än att bära mitt eget till o med...
HÄr har matte passat på att fota när jag är på väg hem med Elsa...

och här är jag i vitsippshavet i morse =)


nu är det sovdags här... God natt

Spårkurs :)

Matte startade tidigt i morse, skjutsade martin till fotboll kl 8.30 och sen hem till mig, packade en ryggsäck med fika, hundgodis o vatten. Stoppade in gummistövlar och väskan samt spårsele och lina i bilen och släppte in mig. Så for vi iväg, ca en timmes bilfärd senare stannade vi i skogen i gävle. Jag fick sitta kvar i bilen o matte gick iväg... efter ca en timme kom hon tillbaka till mig, då hade hon lagt spår och fikat med andra trelvia människor som oxå har så fina hundar som mig :)

jag blev såklart jätteglad när jag fick komma ut ur skogen, fick hälsa på alla människor och sen böt matte från koppel till sele på mig, oxå fick jag sätta mig och vänta lite, matte gick två meter in i skogen utan mig, böjde sig ner och tog på backen så kom hon tillbaka och lät mig lukta, blod! spännande... gick direkt fram till startpunkten men där blev jag kvar... Det luktade nytt och spännande så tog god  tid på mig att utforska fläcken på marken innan jag smög framåt, där var en fläck till... lika spännande den. Efter ett par tveksamma steg längs spåret så fick jag upp farten lite, gick fint och spårade mig framåt, hängde med även där spåret vek lite åt höger, så fortsatte vi ca 50 meter till och där låg det något på backen!
En klöv heter de tydligen, först tyckte jag mest den va otcäk... Men efter en stund när matte lekt lite med klöven och gett mig den ett par ggr så tog jag den och bar den tillbaka till grusvägen vi startat på. Den smakade spännande och var bekväm att bära!

när alla hundarna gått sina spår så var vi fyra stycken som fick leka, oj va skoj de va! =)


Om en vecka är det dags igen för kurs, men jag tror bestämt matte kommer låta mig gå ett spår till innan dess =)



Testar nya selen och linan hemma först...




Bar klöven väldigt fint när jag väl börjat tycka om den :)


Här busar jag med en kille på 8 månader.


Lika barn leker bäst!! =)


vattnet i vattenpölar är godare än det matte/husse har med sig, tyckte de flesta verkar de som...

ser fram emot nästa dag i spåret =)
hej hopp


RSS 2.0