Agility 2

Hej och go morgon!

Imorse sov vi länge, mattes klocka ringde kring 7 men hon tog bara ut mig på en kort sväng åp vår egen gård så jag fick kissa, sen fick jag gå in till en sovandes husse igen. Han är tydligen ledig o ska vara med mig hela dagen, DET gillar jag!

Igår var jag, matte och Martin på Agility. Det var andra lektionen och Martin fick följa med och träna. Vi testade slalom och säcktunnel... Men började passet med att hoppa lite kombinationer, tre hopphinder sen tunnel och tre till hopphinder, den banan var formad som en häst sko. jag var jätteduktig o matte var sååå nöjd! Martin fick springa med mig lite och i början så gick det lite så där, men när jag väl förstod att även han hade godis i fickan som jag fick efteråt och när jag började tycka det var kul att springa med honom så gick det jättebra!

Slalomen var inga problem, den va kul, även om jag först hoppade mig runt pinnarna, förstod dock ganska snabbt att det räckte o gå/sprigna runt dem =)
Säcktunneln däremot var lite otäck, jag förstod ju att jag skulle gå in, men sen fanns ju ingen väg ut!?
förstår inte hur de tänkte där riktigt...
MEN när martin stod o höll upp lite på ena sidan så det iaf fanns ett litet hål i slutet så förstod jag ju vart jag skulle! =) gå genom den helt som den var ville jag inte denna gång, så vi får väl öva lite mer sa matte...

Vi höll på rätt länge och set blev mörkt, o de kan jag lova, i mörkret var det ingen av oss hundar som tyckte det där med tunnlar var någon bra ide... men hoppade gjorde vi glatt ändå! avslutade dagen med att vi fick hoppa en lite kortare bana på tre hinder, tunnel o sen slalom, en o en. Så fick de andra titta på, de som håller i kursen tyckte de kan va bra träning inför ev kommande tävlingar och det är nog sant.
Alla vi fyrbenta med våra förare skötte oss jättefint o eftersom vi alla verkar tycka det är lika roligt så är det inga problem o koncentrera oss på våra förare när vi ska springa banan runt. Jag sprang första banan med matte och det gick jättefint, andra varvet hoppade jag med Martin o de gick oxå jättebra! =)


Ett år....!

Idag fyller jag år, min första födelsedag skall firas! småhussarna grattade mig me massor av kramar och bus i morse, o sen har de sagt jag ska få paket ikväll! =)

Igår var jag o matte på första agilitykursen, först gick vi ut i skogen runt området och luktade på alla spännande lukter som är där, men efter ca 15 min slappnade jag av o gick rktigt fint i kopplet =) skötte mig fint vid möten med andra jyckar med, matte vill ju inte att jag nosar på dem så jag lät bli!

sedan fick jag sitta i bilen medan matte va in i klubblokalen o pratade med de andra människorna, sen kom hon och hämtade mig igen.


vi började kvällens lektion med lite koll på min o de andra hundarnas lydnad och kontaktsök. jag fick sitta bredvid matte o hon skulle hålla fram en godis men inte låta mig ta den innan jag "frågat" henne med blicken. Den övningen har vi gjort förr så det var inga problem, jag tror de andra hundarna kunde det redan med så vi gick snabbt vidare till att få ställa upp oss på en rad med våra förare  med några meters mellanrum sen fick vi en o en gå fot med vår förare och gå slalom mellan de andra ekipagen... jag o de andra skötte oss jättefint även på denna övning även om det var spännande med alla nya lukter från andra hundar...

efter detta satt vi igång o fick testa lite lätta vanliga hopphinder, det verkade som om alla hade provat det förut för varken jag eller någon av de andra va rädda eller nervösa för hindren, vi fick äve testa tunnel, där tror jag några var nya inför det men alla klarade det till slut toppenbra.

Matte var jättnöjd med mig, jag hoppade några kompinationer bla med 3 hinder i följd o sedan ett till snett efter dessa tre, det gick fint. Testade även kombination tunnel, hinder, tunnel tunnlarna låg bredvid varandra med några meters mellanrum och hade ett hinder vid kortsidan som jag fick hoppa över, kombinationen var formad som ett U ugnefär... :)
skötte mig jätte bra, men lämnade matte 2 ggr för att bekanta mig med en annan hund vilket inte va så populärt hos matte, men det är ju svårt att inte vilja hälsa på de andra när vi är så många på samma plats, jag är yngst av oss i gruppen och kanske den som är mest stollig enligt matte, men jag skötte mig superbra o va lös när jag hoppade och det gillade matte att det fungerade så bra =)

fortsätter det verka som om jag tycker det är lika kul som jag tyckte igår så tror matte att jag ska få tävla i framtiden. Det skulle va kul tycker hon, o lillhusse Martin vill lära sig tävla mig då säger han...!

Det var starten på vår Agility karriär. Får se hur långt vi kommer med tiden ;)


Regnigt och blött!

ah riktigt regningt var det i morse när jag o matte skulle ut och gå.
Matte förvånade mig, rätt var det var kon hon ut från badrummet klädd o klar o jag hade knappt vaknat!!
Hörde för första gången inte hennes väckarklocka...!
Men när jag såg att hon var vaken, då vaknade jag till fort!
HURRA morgonpromenad!

På med reflexer och ut i rusket, matte frös men jag sprang mig varm...
Idag gick vi inte upp i skogen, matte tycker det är för mörkt i skogen 5.30 nu, tråkigt!
men är som det är, vi får börja gå på cykelvägarna som har lampor på morgonen så får vi försöka hinna med skog på kvällar o helger :)

I övrigt så har det inte hänt så mycket, matte tränar vidare o leker vidare med mig.
V i brukar ha kul på promenaderna o rätt vad det är hittar matte något hinder ute som jag får hoppa över,
eller gå upp på. tex parkbänkar, stubbar osv.
Det är riktigt kul o hoppa o träna balansen och matte tror jag kan ha nytta av att vara van o lyssna på henne o lita på henne när hon vill att jag ska gå upp på saker o hoppa över saker nu, innan Agilityn.

Igår va jag o matte på Martins fotbollsträning, där såg vi en annan hund, en liten lurvig kille som blev helt galen när han såg mig, han hoppade o skällde o skuttade som en galning kring sin matte som hade fullt sjå med att lugna ner han, han ville BARA leka, jättesprallig o söt var han!
Matte tycker inte att jag ska bry mig alltför mycket i anda hundar ute så jag fick inte gå o leka,
utan hon sa till mig o sitta bredvid henne...
jag satt en liten stund sen testade jag o få gå till den andra men då sa matte åt mig igen,
det va bara o vackert sitta kvar, sneglade på den andra lite, han såg såå rolig ut!
när jag setat still en stund o matte märkte att jag faktiskt lyssnade på henne o inte drog i kopplet alls utan kollade mer på henne o vad hon ville än på hunden så gick vi iväg o lekte en liten bit bort,
vi busade jättemycket o det är såå kul!
matte släppte mig o vi brottades o sprang, jag glömde helt bort att den andra hunden var bara 6-8 meter bort.
Matte kopplade mig igen så gick vi tillbaka lite närmre den andra hunden,
matte o den andra matten pratade och jag o den lilla hunden fick leka!!
matte släppte lös mig så jag kunde skutta runt utan att vi trasslade in oss,
men den andra, han fick ha koppel på sig.
Roligt hade vi iaf och då och då kallade matte in mig för o kolla så jag inte hade glömt henne, klart jag inte glömmer matte, hon brukar ju hitta på massa kul saker med mig!
efter en stund hade barnen tränat klart me bollen och matte kopplade mig så fick jag gå till Martin,
jag tog med honom till bilen så kunde vi åka hem =)

På kvällen fick vi besök av "farfar" Göran. Jag blev JÄTTEGLAD när han kom! han är snäll o verkar tycka om mig så då tycker jag om honom med. Han klappar o kliar mig o brukar även ge mig något gott ibland. Det gillar jag!!

Idag har jag hört att matte inte har några planer, inga måsten på att skjutsa barnen eller läsa massa läxor med dem, så idag, då kanske det blir en långtur i skogen! =) *hoppas*

Tass på er!


Agility...!

Idag har jag o matte varit iväg till borlänge brukshundsklubb på informationsmöte inför agilitykursen vi ska gå...! Jag fick först komma ut o gå lite. OJ va mycket spännande lukter det fanns där, det luktade hund ÖVERALLT, o de fanns hundar me sina hussar o mattar här o där, tränandes olika saker, pipleksaker o lockande rop hördes från alla hörn, spännande spännande! knappt så matte hängde med i svängarna efter skogsvägen när vi gick, jag hade lite bråttom =)

sedan fick jag sitta i bilen medan matte försvann in i ett hus, där fick hon info om vad som kommer ske o vilka dagar vi ska dit, sen kom hon o hämtade mig så fick jag med gå in i det där spännande huset där OCKSÅ luktade av olika hundar o människor och godis, dessutom fanns där några fler hundar att hälsa på! skoj skoj! vi va där en liten stund sen åkte vi hem! nästa gång vi ska dit ska jag få testa hoppa lite :D

Matte tycker det ska bli spännande att komma igång lite och få träna och utvecklas med mig. 8 tillfällen kommer det bli, till att börja med. sen får vi se om vi tycker det är skoj o vill fortsätta =)

nu har jag fått kvällsmat och en liten promenad med lite bus me matte, så nu ska jag sova.

Skönt o va hemma igen efter att ha sovit hos Bilbo med familj en vecka, jag har haft det toppenbra medan min familj varit borta, lite andra rutiner och så men jag har försökt anpassa mig, och jag tror malin varit rätt nöjd för jag har fjäskat in mig så jag får minsann ligga o sova på hennes mage i soffan :)
Men trots att de varit bra blev jag galet glad när matte o husse kom o hämtade mig, jag hoppade upp jämnfota i mattes famn men hon han inte fånga mig så jag fick studsa lite tills hon va alldeles smutsig, men hon verkade lika glad hon så det gjorde tydligen ingenting! Hon hade nog saknat mig, så klart så go som jag är!!

god natt på er!

God morgon!

Ja det hade jag i alla fall, en god morgon alltså! När mattes klocka rignde gick jag som vanligt fram till sängen och hälsade god morgon! Det märks ju att matte tycker om mina morgonpussar! =)

Idag tog vi en promenad upp i skogen vid elljusspåret, gick till något som matte kallade Lillskogen, dit brukar småhussarna gå med fritids och grilla och leka och njuta av skogen. Ibland har de även lektioner där ute i skogen.


En rolig stenig väg är det till lillskogen, jag leker bergsget tror matte!


Törs jag!?!?
Ja det gjorde jag! Hoppar o klättrar som en tok =)


Skepp o hoj!!
Den här gillar nog småhussarna, o jag med! Spännande med en båt mitt i skogen!


Inkallningen är det inget fel på, jag kommer när matte ropar =) I alla fall nästan jämt =)

'''''*****'''''*****'''''*****'''''*****'''''*****'''''

Här om kvällen skulle vi ut o gå, då var det mörkt så matte satte på mig väst!

Syns i mörkret i alla fall!

'''''*****'''''*****'''''*****'''''*****'''''*****'''''

Igår när matte kom från jobbet hade hon jätteont i huvudet så hon skulle vila en stund, hade inte träffat henne på hela dagen så jag bestämde mig för att trösta henne o mysa med henne i sängen (egentligen får jag inte det men jag fick faktiskt stanna med henne där)

Jättemyyyysigt!

'''''*****'''''*****'''''*****'''''*****'''''*****'''''

Eftersom matte tycker jag är så fin så vill hon ha en fin bild att sätta på väggen hemma, hon säger att hon vill ha mig på en canvastavla så för några dagar sedan fick jag leka modell!

Här är ett av korten, hon tog några i svartvitt och några i färg, nu lutar det åt att jag blir svartvit på väggen men jag tror inte matte bestämt sig ännu (hon är lite velig)


Jag gör mig rätt bra i svartvitt.....

men gör mig såklart bra i färg med!

hur tycker ni matte ska göra!? förstoring i svartvitt eller färg?!

 

'''''*****'''''*****'''''*****'''''*****'''''*****'''''


RSS 2.0