teckenspråk...

Igår hade jag o matte en liten träningsstund ute, bla så tog vi oss en "tyst halvtimme" det är kul tycker matte och jag tyckte det var spännande.

När matte lekt o tränat med mig använder hon mycket tecken med händerna, så jag kan ju se på henne vad hon vill när hon säger Sitt, Ligg kom osv.... o igår så testade matte mig lite extra genom att BARA använda tecken. Vi hade lika skoj som vanligt och matte tyckte jag var jätteduktig när jag visade sådan uppmärksamhet, men vad skulle jag göra, fick ju lov o titta på henne hela tiden för rätt va de va kom hon på något nytt hon ville jag skulle göra... hoppa upp i en snöhög, gå slalom, sitta, ligga osv... så hade hon fickan full i godis o då är det ju så klart extra roligt o vara uppmärksam ;)

Vi busade runt i snön med, jag kan brotta ner matte hur lätt som helst, är sååå roligt o brottas i snön o springa o ta mattes handske, är skoj när hon jagar mig sen! o efter all lek o träning så fick jag som belöning bära mattes handskar hem :)

Det är lite kul tycker matte, för många som vi träffar tycker att jag är en så härlig hund, o duktig! dem tycker det är kul att se en hund som lyssnar så fint o som kan så mycket! (ändå har jag såååå mycket kvar att lära)
Självklart kul för både matte o mig o höra!


Men ofta oxå så får vi lite knepiga kommentarer enligt matte, hon gillar INTE när folk säger -åh vilken duktig hund, det måste vara skönt o ha en hund som kan saker, min hund den lyssnar inte alls...

SUCK SUCK SUCK. Matte tror inte jag kunde komma på inkallning, sitt, ligg, kryp, hopp, varsegod, höger, vänster, bakom, skall, prata, slalom osv osv när jag föddes heller,,,

träning, lek, träning, lek... ÖVNING ger FÄRDIGHET.

jag ÄR en helt UNDERBAR hund att ha o göra med, men allt jag kan och att jag faktiskt tycker det är så kul att lära mig nya saker är tack vare att jag bor med en familj som lär mig o att jag från början fått lära mig att människorna, dem är en härlig tillgång i livet, precis som jag är en härlig tillgång för dem.
Utan det samspelet jag från början fick hos min familj i värmland och som jag nu har med min familj skulle nog inte heller jag kunna allt det jag kan idag...

nog för att jag är superbra o jättehärlig. men en "väldresserad" jycke får man inte gratis, det kräver massa härliga timmar med träning/lek =)
precis som med människorna, tack vare allt mitt tjat vet ju matte o husse precis när jag vill gå o kissa, leka eller bara mysa... SAMSPEL oxå tränar vi varandra ;)


RSS 2.0