Jag o min katt

Jag har ju två katt kompisar hemma, Dorabella och hennes son Alf. Jag tycker väldigt mycket om dem båda o leker gärna med dem, de leker inte lika gärna med mig... eller, vi leker inte riktigt på samma sätt.

När jag o matte är på promenad på morgonen då brukar Dorabella alltid följa med, hon går ca 5 meter bakom oss, ibland låter matte mig springa o leka med henne, det är jättekul! Vet inte om Dorabella tycker det är LIKA roligt som jag tycker men hon följer ju med varje dag så kan inte vara så jättehemskt o bli lite jagad ibland... sen händer det ibland att hon smyger upp bakom mig och sen sätter full fart mitt framför nosen på mig och restar igång mig så kan vi leka en stund i snön.

Alf brukar inte följa med på promenader men han kan ibland vara med o leka inne... jag brukar hoppa o studsa runt katterna men de förstår inte riktigt att de ska göra likadant utan de brukar bara sitta o kolla på mig... o hämtar jag en leksak och försöker få dem att leka dragkamp så förstår dem inte det heller...

Ibland vill de dock leka lite hemma men de leker lite försiktigt, med bara en tass åt gången. Jag har lärt mig jag oxå att höja ena tassen i luften och vifta lite framför dem, som de gör framför mig. Det är jätteskoj! nästan som om vi försöker fånga varandras tassar. Katterna har vassa klor men som tur är så har de inte rivit mig, utan de har klorna indragna när vi leker. Men de skulle kunna riva mig om de vill så det är en himla tur att jag är så försiktig o snäll även när jag är på värsta bushumöret och försöker få dem att hoppa o studsa med mig =)

Här kommer några kort på mig o Alf.

Lite lek...
Och ibland lite mys :)


Ibland när husse o matte och katterna är tråkiga så vill jag gå ut o leka själv, här har jag hämtat min fisk o satt mig vid altandörren, sitter jag där o tittar lite bedjande på matte eller husse så brukar jag få gå ut och leka alldeles själv =)

vinterbilder =)

Är ju bara såååå härligt med snö! önskar det fick vara vinter för alltid!!
älskar att rusa runt i det, hoppa o skutta, borra ner nosen långt ner o kika om de finns något spännande där, för o inte tala om hur kul det är i pulkabacken när hussarna o matte åker på såna där konstiga saker, de blir nääästan lika snabba som mig då!
snöbollar är oxå en rolig sak med vinter, det är konstigt bara för ibland liksom bara försvinner de när någon kastat dem... Är sååå spännande o underbart ute!


Ett jätteskutt så öronen nästan flyger av =)


Landar nästan på nosen... men lyckades självklart styra upp de o rusa vidare =)


Här kommer Dumbo?! nee de va ju Decibel!


Efter massa utelek i snön tog jag mig friheten o hoppa upp till matte i soffan, hasade ner o låg som matte o ja det är ju rätt bekvämt o slänga upp tassarna på bordet o bara mysa en lördagkväll =)

 


Inte ofta matte bloggar...

Nu för tiden. Inte för att det inte händer något utan mest för att hon inte orkar skriva massa :)

men kort blir de massa tagna... så slänger in några här =)


blir lite spår när man är ute o leker i snön =)


När husse äter apelsin kan man vara säker på att jag inte är långt bort! ÄLSKAR apelsin!


KÄRLEK! jag o lillhusse Martin som just fyllt 10 år

Min kompis Alf. Han är snäll som låter Martin få iaf lite plats i sängen när de sover :)

matte har visslat i pipan, då brukar de vankas godis eller lek o bus, bäst jag sätter fart mot henne! öronen fladdrar som på Dumbo när man hoppas/studsar fram som jag gör när jag är full i bus =)

Det här tog matte i morse på morgonpromenaden, här har jag precis letat efter något spännande under snön som kom i natt. Matte tyckte jag var väldigt söt i snöpudrad nos o öron!

mer bilder o kanske lite mer text kommer nog =)


RSS 2.0