Låååångpromme!

Igår hade jag o matte sovmorgon, husse jobbade så han släppte ut mig en snabbis för kissning innan han for, sen gick jag in o la mig igen, matte sov ju fortfarande!
vi sov till 9, sen åt vi grötfrukost, fick en klick havregrynsgröt bland min mat o de va gott!

Sen klädde matte på sig sina "gå ut" kläder!! HURRA! jag blev så glad! Vi gick först efter en cykelväg vi brukar gå, sen styrde matte upp efter en skogsstig o vi gick o gick. de va jätteskoj! jag sprang o hoppade i lera, sprang o hoppade över stockar o stenar och luktade på massa spännande lukter. jag fick springa alldeles lös och matte lät mig kuta som jag ville... spännande var det och vi mötte en trevlig farbror mitt ute i skogen som tydligen går där varje dag, lyllos honom, han var säkert 80 år så duktigt av han o gå runt där i leran varje dag :)

när vi varit ute länge så kom plötsligt 3 hundar från olika håll farandes. de skällde o morrade åt oss o matte blev först lite orolig att jag inte skulle komma till henne när vi nu fick möte av en flock lösa skällande hundar, men jag kom så klart direkt hon ropade på mig, stog fot bredvid henne när de andra kom fram o nosade mot oss... de verkade snällare än de lät o när deras matte kom närmre o ropade på dem sprang de tillbaka till henne, hon bad om ursäkt så jättemycket. Lite otäckt tyckte matte de va först när de skällde så hemskt men de va ingen fara ändå sa hon till den andra matten. efter det äventyret sprang vi vidare. eller jag sprang, matte gick på i sina kängor.

strax över två timmar fick jag rusa runt i skogen, o när vi kom hem var vi leriga, jag upp till magen o matte upp till knäna, så det blev duschen direkt för oss bägge =/ är ju inte jättekul o duscha men matte sa att jag blev så fin så efteråt. o är ju skönt o bli ompysslad o torkad med handduken gillar jag, blir som en skön massage över hela kroppen .)

efter promenaden åkte vill till Göran, han är snäll. Godis får man där! o denna gång fick jag en gammal skinnhandske han hittade. jag blev SÅ gald, älskar handskar över allt annat!

vi var till hans stuga o där lekte jag tafatt med alla barnen, 5 st var dem som förskte sno handsken av mig men de hade inte en chans! jag är snabb i svängarna o lurade dem alla! vi hade jättekul o efter ett dygn med 5 barn i en stuga är jag nu helt färdig. Skönt o va hemma i lugn o ro o få mattes uppmärksamhet igen.

sov gott!!

DIPLOM!

Matte har verkligen blivit slarvig när det gäller att skriva om mina framsteg! o de beror då rakt inte på att jag inte gör framsteg för det gör jag, jag är jätteduktig såklart!

Idag har vi avslutat vår Agilitykurs, avslutade med en liten tävlig på 20 hinder, jag älskar det, jag springer, hoppar o samtidigt så skäller jag av glädje nästan banan egenom... det är sååå kul!
Matte blir lite frustrerad ibland när jag blir så ivrig så jag bara studsar fram o skäller o är superglad, men ibland är det ju så kul så man liksom inte kan tygla sin glädje. Hoppar o kutar gör jag ju samtidigt liksom.

Nu har vi testat många sorters hinder och banan idag bestod av hopphinder, balanshinder, slalom, tunnel, vippbräda och ett hopphinder som såg ut som en mur... jag tycker alla hinder är roliga förutom säcktunneln, den e otäck, matte säger hon ska köpa en sån så jag får träna mer på just den... slalomen är lite svår, men rolig! jag hoppas o studsar runt pinnarna så ibland missar jag i min iver... matte får lov o försöka lugna mig innan slalomen annars tror hon jag inte skulle klara det =)
balans"bron" och vippbrädan är jättekul o jag bara springer över dem, men stannar så klart till på vippbrädan precis när den börjar gå neråt så jag behåller balansen, det är tydligen matte imponerad av... =)
avslutade iaf kursen idag med att vi fick DIPLOM, jättefint med borlänge brukshundsklubb´s märke på...!

i vinter säger matte o de andra mattarna att vi ska fortsätta träffas och träna freestyle inomhus på klubben, spännande! jag älskar ju att vara nära matte och blir så glad så när jag får träna massa saker så det blir nog jättekul! o sen till våren tar vi tag i agilityn igen :)
kanske jag kommer få tävla till sommaren när jag blivit 18 månader :)

nu ska vi sova så vi orkar ut o gå imorgonbitti...! :) '

god natt!

RSS 2.0